torstai 12. kesäkuuta 2008

Torstai toivoa täynnä

Illan ensimmäisessä ottelussa Kroatian taktiset kyvyt mitataan toden teolla, kun vastaan asettuu Saksa. Saksan pelaajilla näyttäisi olevat aivoissaan tietokoneet, jotka määrittävät heidän koordinaattinsa kentällä. ”Tukkireisiliigan” pelaajilla ei ole mitään ongelmia noudattaa Joachim Löwin ohjelmointeja, sillä kunto ei lopu kesken. Vielä ei joukkueelta ole heikkouksia nähty, ellei sellaisena pidetä Lehmannin epävarmuutta Puola-pelin ensimmäisellä jaksolla. Kieltämättä Mertesackerin tiukat kurvitkaan eivät silmiä hivelleet, mutta todellisia vaaranpaikkoja ei näistä aiheutunut.

Kroatia väläytteli osaamistaan Itävaltaa vastaan, joskin kokonaiskuva jätti toivomisen varaa. Modric esitteli aika ajoin loistavaa pelinäkemystään ja kykyä hallita pelin tempoa. Puhki mies tosin itsensä juoksi muun joukkueen tavoin. Srna osoitti olevansa yksi kisojen parhaista keskittäjistä. Valitettavasti tästä taidosta ei illalla hyötyä ole, koska nahkakuulan määränpää löytyy Metzelderin tai Mertesackerin päästä.

Taisteluparit:
Olic vs. Gomez. Takuuvarmana suorittajana Bundesliigassa tunnetun Mario Gomezin arvokisadebyytti ei yltänyt totutulle tasolle. Nyt on jännitykset jännitetty ja aika iskeä pallo Pletikosan taakse. Ivica Olic oli vahvassa vireessä Itävaltaa vastaan. Hänen raatamisensa loi mainioita paikkoja kroaateille.

Tulosveikkaus Kroatia-Saksa:
Kyli: 1-2
Stefi: 0-1


Illan toisessa pelissä Puola tulee olemaan vaikeuksissa, jos Itävalta jatkaa siitä, mihin sunnuntaina jäi. Itävallan avauskokoonpanoon voisi tulla Kroatia-pelin toisen jakson perusteella muutoksia. Otetaanko Ümit Korkmaz jo alusta asti mukaan ohittamaan vastustajia vasemmalla laidalla? Uskaltaako Hickersberger lähteä liikkeelle kahdella kärjellä ja laittaa Linzin tai Harnikin pariksi kolossimaisen Ham-Kamin miehen, Roman Kienastin? Mies pelasi hyvin väsyneitä kroatialaisia vastaan päästyään vaihdosta kentälle. Vai onko mies Itävallan oma ”supersub”, joka lähettää Puolan lisäajalla laulukuoroon?

Puolalaisten puolustuslinjaan on tultava muutoksia. Saksa-pelin risuaita ei estä edes Itävaltaa maalinteolta. Valitettavasti Beenhakkerin vaihtoehdot ovat vähissä. Varsinaisia paitsioansojen virittelyn mestareita kun ei ryhmästä löydy. Zurawskin loukkaantuminen oli isku vyön alle. Tämän vuoksi EM-karsintojen tehomies, Ebi Smolarek, joutuu laidalle ja kärjessä peluutetaan Marek Saganowskia, joka ei ole saman kaliiperin maalinsylkijä.

Kysymysmerkit:
Ajetaanko Itävallan kuumakalle, Emanuel Pogatetz, ensimmäisellä vai vasta toisella jaksolla kentältä? Monellako maalilla Itävalta voittaa?

Tulosveikkaus Itävalta-Puola:
Kyli: 3-1
Stefi: 4-2

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaatteko tosiaan Itävallan voittoa? Beenhakker on sen tason velho, että piiskaa Puolan tähän otteluun kunnolla hereille kaatamaan itävaltalaiset - lähinnä kotimaansa seuroissa palloilevat - keskinkertaisuudet. Tosin kumpaisenkin joukkueiden nimilistoja katsellessa tulee mieleen, että pitäisi Suomenkin kunnon valmennuksessa pystyä kaatamaan tällaiset eurooppalaiset jämämiehistöt.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Itävalta on perinteinen joukkue ja sen jalkapallo on kehittynyt yllättävän paljon viimeisinä 10 vuotena, Itävalta ei ole korkeatasoinen joukkue. Kuitenkin mun täytyy sanoa, että Itävalta on pelanut hyvin... ainakin tähän asti se on näyttänyt, että haluaa voittaa... ja ne Bursche ovat näyttäneet, että pallo on hallinnassa.... mutta valitettavasti jalkapallo-ottelua ei voiteta ”ilman maalia”.... Tore, Tore ja Tore tarvitaan... Itävallalla on ollut hyviä mahdollisuuksia ja kaikki menivät hukkaan... jalkapallon laki ei anna anteeksi... ja se rankaisee joukkueita, jotka eivät osaa tehdä maalia.... Bursche, wo ist Tony Polster? Ihr braucht einen Torjäger... Te tarvitsette Tonya... Tony ei olisi hukannut niitä mahdollisuuksia!

Puola on näyttämässä, että maalit vievät voittoon...

Österreich, Österreich... ich wünsche euch viel Glück!

JC

Itävalta vs Puola

FC Culture kirjoitti...

Hahaa,
älkääpäs nuolaisko Jukka ja JC...liian aikaisin!
Toki, myönnetään, maalintekoon pystyvä pelaaja piti tuoda Kroatiasta, kun Linz ja kumppanit ovat osoittautumassa pullamössöksi. Vaan, ei se taida tuo Puolankaan maalintekijä olla aivan Krakowan kaduilta...;)

Ja hra Beenhakkerille tiedoksi, että Prödliä kyllä rikottiin rankkaritilanteessa. Täytyypäs vain kiittää jotakuita siitä, että kerrankin noin selkeästi tuo paidan repiminen nähdään. Useinhan se tapahtuu jossakin ruuhkan keskellä, eikä (yhdellä) tuomarilla ole mahdollisuutta nähdä sitä. Tällä kertaa näin, etummaisena ja lähimpänä tuomaria vastustaja revitään paidasta nurmen pintaan - mitäpä siinä voi tehdä.

fc.culture / k y l i