sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Peter Cechin hammastikku

Turkin ja Tsekin kamppailu on yksi päätöskierroksen helmistä. A-lohkon tilanne on poikkeuksellisen kiharainen Turkin voitettua Baselin sadetanssin; Turkki ja Tsekki ovat tasapisteissä samalla maalierolla. Jos joukkueet nuhjaavat tasapelin, ratkaistaan voittaja pilkuilla. Ainakin maalivahtiosasto on tuossa koitoksessa kunnossa. Volkan Demirel johdatti torjunnoillaan Fenerbachen peräti Mestarien liigan puolivälieriin. Peter Cechin taidot tunnetaan maailmanlaajuisesti. Lisäksi miehellä on ollut hammastikku jatkuvassa käytössä toukokuun 21. päivän jälkeen. Rankkareissa olisi mahdollisuus sen katkaisuun. Kannattaa muistaa, että Tsekki ei ole hävinnyt rangaistuslaukauksissa kertaakaan EM-kisoissa.

Arda Turan on yksi kisojen mielenkiintoisimmista nuorista tähdistä, eikä mies ole pettänyt hänen ihailijoitaan. Kovimmat miehet tekevät voittomaalit. Gareth Southgate näkee jo märkiä unia Tuncay Sanlin, Stewart Downingin ja Ardan yhteispelistä ja laskeskelee Middlesbroughin kassan voimavaroja. Borohan on ollut nuoren miehen kintereillä pitkän aikaa. On kuitenkin hyvin mahdollista, että vastikään Galatasarayn kanssa ison sopimuksen tehnyt Arda voi etsiä tulevaisuudessa lukaalia muualta kuin Koillis-Englannin teollisuusalueelta. Näyttöjä on joka tapauksessa parempi antaa EM-kisojen yleisölle kuin Turkin sarjan seuraajille.

Arvoisat lukijat. Naisten suruksi ja miesten iloksi on todettava, että Milan Baros on vanhentunut. 2004-kisojen söpöliinille, Ostravan Maradonalle, on tullut muutama ryppy silmäkulmiin ja otsaan. Vatsalihaksetkaan eivät ole tuoreimman selvityksen mukaan neljän vuoden takaisessa timmissä.

Taisteluparit:
Tuncay-Nihat vs. Baros-Koller. Peli ratkeaa hyökkääjien viimeistelytehoihin, sillä joukkueet ovat muutoin hyvin tasaveroisia. Pidin etukäteen Turkin kärkiparia yhtenä kisojen parhaista; Tuncay pitäisi palloa ja Nihat viimeistelisi. Aivan odotusten mukaisesti homma ei ole toiminut. Villarrealin La Ligan kakkoseksi pyssyttäneeltä Nihat Kahvecilta odotetaan tehoja. Nihat, kääri hihat, ja laita se pallo reppuun! Tuncay sen sijaan oli Sveitsi-pelissä liekeissä. Mies juoksi turkkilaisista eniten (yli 11 km) ja jakoi palloa hyvällä osumatarkkuudella muille (syöttötarkkuus koko turnauksessa 78 %). Brücknerin aivoituksista ei ota se kuuluisa Erkkikään selvää. Ensimmäisessä pelissä kärjessä hääräsivät Koller ja Sverkos. Toisessa pelissä Baros oli yksin piikissä. Mielestäni paras yhdistelmä on Baros-Koller. Mikäli miehet pääsevät hurmokseen, jälki on tuhoisaa. Miesten pelit seurajoukkueissa ovat viime kausina sujuneet alakanttiin, mutta arvokisoissa monet unohdetut suuruudet nousevat parrasvaloihin.

Tulosveikkaus Turkki-Tsekki:
Kyli: 1-1
Stefi: 1-1


Sveitsin ja Portugalin ottelu on tässä turnauksessa Espanja-Kreikka-pelin ohella harvinaisuus. Panoksena on ainoastaan kunnia ja terveiden kirjoissa pysyminen. Totta kai Sveitsillä on kova tarve päästä vähintäänkin Itävallan kanssa tasoihin pisteissä. Jos Portugali voittaa, saattaa idästä päin tulla ikävää kuittailua juustomaan pallosankareille. Scolari taas juoksuttaa kentälle vaihtopenkillä istuneita miehiä. FC Culturen näkemyksen mukaan peli tulee olemaan vähämaalinen, ja futisfanien kannattaa pitää kanava tiukasti YLE:n kakkosella.

Toivon, että pelissä nähdään seuraavia asioita:
• Hugo Almeida laukoo painavia kuteja kuudentoista rajalta. Benaglio luulee pelin jälkeen sormiensa murtuneen.
• Ricardo Quaresma korvaa joko Simãon tai Ronaldon laidalla ja pelaa niin hyvän ottelun, että Scolari joutuu torstaina arpomaan, heittääkö Simãon vai Quaresman kehiin Saksaa vastaan.
• Nani tekee maalin ja heittää tuplavoltin triplakierteellä. Kyseessä on arvokisojen toiseksi hienoin tuuletus Roger Millan MM90-kisojen kulmalippusvengailun jälkeen.

Tulosveikkaus Sveitsi-Portugali:
Kyli: 0-0
Stefi: 0-1

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jahas...tuli sitten jätettyä toinen puoliaika väliin ja ilmeisesti kannatti!

FC Culture kirjoitti...

Huh, huh mikä peli! Siis Turkki-Tshekki.

Kyllä Cechin hampaita kaiveluttaa aika pirun pitkän aikaan.

Eläköön Nihat, teit työtä käskettyä!

Arda, noilla otteilla saat etsiskellä kartanosi Barcelonan tai Madridin liepeiltä.

Voi, voi Volkan.

Me ylläpitäjät joudumme valtion virkamiehinä heräämään aamulla varhain, joten pakko mennä vetelemään hirsiä. Kirjoittelu jatkukoon aktiivisena. Ylläpitäjillä on ainakin suttuiset paperilaput jo valmiina kommentteja varten..

Fcc / S

Hyvää yötä!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, mielelläni kuulisin raporttia varsinkin toisesta puoliajasta (Turkki-Tsekki), minkä viisasti valiten siis jätin väliin.

FC Culture kirjoitti...

Kiesus, mikä peli. Expect the Unexpected - Türkey!!
Maalit löydät innostuneella (turkkilais?)selostuksella esim. tästä: http://www.youtube.com/watch?v=nf0Ek4Mg9m8. Ainakin he tietävät, miten tulee käymään, kun Nihat saa pallon parissakympissä ja alkaa päättäväisesti edetä kohti maalia: Nihaaat, Nihaaat...eikä Kollerin avausmaalin jälkeen puhuta mitään! EURO2008.com:ssa tarvitsee koneelleen aika uuden version Adobesta, ja muutenkin turhan kompleksi systeemi.

Mutta siis "kurpitsansiemenessä" ottelu eteni +45' kutakuinkin näin (kollegani täydentäköön):
- Fatih Terim vaihtoi Semihin kärjestä vikkeläjalkaiseen ja yritteliääseen Sabriin, joka istutettiin oikeaksi puolustajaksi, jolloin Hamit Altintop siirtyi ylemmäksi keskikentälle. Siirto samalla kolmeen kärkeen, ja käytännössä 3-4-3 systeemiin tms. 57' kohtuullisesti raa(s)tanut Topal tuli pois ja KaziKazimKazimKazim kehiin. Kolmantena vaihtona oli puolustaja Güngörin vaihto Emre Asikiin, kun tämä loukkaantui. 3. vaihdolla ei ollut merkitystä ottelun kääntymisen kannalta.
- Mutta siis, 2. pa:n alusta lähtien oli selvää, että Terim juotti pelaajille kopissa jtn muuta kuin minttuteetä tai edes turkkilaista kahvia. Söivät varmaankin rautaa ja p***ansivat betonia. Kovaa myllytystä heti startista lähtien, mutta Tsekki pelasi kuitenkin turnauksen parhaan 2. jaksonsa, kun se on aiemmin hyytynyt, väsähtänyt, peruutellut ja jäänyt maaleitta. Nyt Plasil teki ensimmäistä kertaa näissä kisoissa laitahyökkääjän hommia kunnolla kaventaen hienosti keskelle, kun keskityspallo on tulossa Sionkon laidalta (asia, jota mm. Malinen on teroittanut koko ajan Sionkonkin kohdalla). Tämä johti komeaan maaliin ja vei tshekkiläiset ratkaisevan tuntuiselle 0-2 -karkumatkalle. Tällöin oli puoli tuntia aikaa, mutta Ennekari ja Malinen olivat jo valmiita istuttamaan Tshekkiä Kroatiaa vastaan.
- Volkan mahtoi odotella rankkareita selvästi ylijännittyneenä, niin lähellä hän oli torjua molemmat otettavissa olleet Tshekki-maalit, mutta saranaranteet notkuivat ratkaisevasti. Sellainen räväkkyys puuttui otteista, mikä taasen muulla joukkueella 2. jaksolla oli.
- Turkkilaiset eivät lannistuneet, vaan jatkoivat nopeaa, Tshekin pakkaa puhkovaa lyhytsyöttöpeliä. Erityisesti Tuncay oli kaikkialla, Nihat aktiivisena kuin odottaen kunnon maalipaikkaa...Kazim yli-innokkaana ja Sabri pelituntumaa etsiskellen sortuivat lukuisiin harhasyöttöihin, mutta Tshekki ei pitänyt tärkeänä enää hyökätä tai ainakaan toteuttaa pitkiä, tiimalasin hiekkaa juoksuttavia hyökkäyksiä ja palloralleja. Väsy? Voitonvarmuus?
- Sitten Altintop nakkasi maita pitkin poikkarin oikealta, joka ihme ja kyllä tavoitti boksin toisella laidalla odotelleen superlupaus (vai olisiko hän jo superpelaaja) Ardan: niitti Cechin käsien ja tolpan kautta alanurkkaan.
- 3 minsaa ennen päätöstä, lukuisten ja taas lukuisten keskitysten, läheltä piti tilanteiden (mm. Servetin pusku maalin edestä, avopaikasta, 0,5 metriä ohi oikealta) jälkeen Altintop nakkasi taas kerran yhden krossin kehiin, ja Cech muina miehinä ja varman oloisesti tuli ottamaan sen, kun Ujfalusi ja Nihat pelasivat 1-1- tilanteen turvallisesti metrin päässä No1:stä. UUUUPPISTA! Cech pudotti (sateen liukastaman?) pallon hyppysistään, ja paikalle riensi ekana Nihat, joka ohjasi irtopallon maaliin. 2-2 ja rankkarit häämöttävät kuin häämöttävätkin. Malinen arvioi Cechin suoritusta mm. näin: "Nyt taisi sattua yhdelle maailman parhaista maalivahdeista arviointivirhe", ja hidastuksen jälkeen, "Ei, kyllä se oli sittenkin aivan virhe." :D
- Muiden odotellessa jo randelinin kaket pöksyissä rankkareita, Tshekki pärjäsi keskikentän kakkospallossa, kun pari minuuttia lisäaikaa oli pelattu. Yllättäen jälleen Altintop vapautti tarkalla passillaan Nihatin läpiajoon, ja Tshekkiläiset TÄYSIN TURHAAN jäivät vilkuttelemaan paitsiota. Taisi olla Janku, joka makasi linjan alla, ja Ujfalusi puolestaan se, joka puski pallon suoraan Altintopille.
- Nihat karkasi, mutta ei juossut läpi, vaan otti pari päättäväistä tukevaa askelta odottaen Cechin vastaantuloa. Näin kävi, ja Villarealin maalitykki, jota by-the-way FcC:n kisaennakossa esitettiin kisojen läpimurtopelaajaksi, heitti sellaisen käyrän, että!! Sisäteräsijoitus yläriman kautta alanurkkaan.
- Varo vaan Kroatia. Mikä joukkue tulee ensin 1-0:sta 1-2-voittoon toisella puoliajalla, ja sitten 0-2-tilanteesta 3-2 lisäaikavoittoon (ja millä tavalla ja missä paikassa)?! Ei olisi huono veikkaus, että CRO johtaa peliä ekan puoliajan jälkeen 3-0, mutta Die Türkischen - Jeden tag so Schnell! tulevat 3-4 -voittoon (http://www.youtube.com/results?search_query=die+kuhe+julmahuvi&search_type=&aq=f)! Tietenkin!

- Mut hei, ket'oon, Altintop 0+3, Arda 1+0 ja Nihat Kahveci 2+0.

- Joo, matsihan ei tietenkään loppunut siihen, eikä edelliset tapahtumat riittäneet...Volkanin hermostuneisuus kulminoitui Tshekin tylppään loppukiriin. Keskityspallo kuitenkin sisään saatiin, ja siinä Servet ja Volkan törmäilivät kuitenkin niin, että No23 onnistui nyrkkeilemään pallon väljemmille vesille vain todetakseen, että vaihtomies-Vlcekille tuli paikka puskea pallo tyhjään maaliin, mutta siihenkin Volkan ehti hypätä nyrkkeilemään palloa. Tilanne raukesi, ja Tür sai tilanteesta vaparin, oli pelattu jo lähemmäs 2 min (neljästä annetusta) yliaikaa, mutta kuitenkin kävi seuraavaa...(http://www.youtube.com/watch?v=6-KzyyWChTA, videon loppu) Koller sanoi tilanteen jälkeen Volkanille jtn (tyyliin, mikset sä hei pudottanu sitä palloa mulle, meänki veskari teki niin...tai sitten hän veti sen "kuuluisan" äidin tai siskon tähän hommaan...taas, vrt. Materrazzi vs. Zizou / MM2006). Tällä palo hihat, hanskat ja tukka työntäen sata kiloa tshekkiläistä lihaa nurmen pintaan. Ruotsalaistuomarin viiltävän oikea ratkaisu: PUNIKKI!
- Nooh, Tuncay tietenkin vaati itselleen hanskat, koska sillä paikalla hän ei ollut vielä tässä ottelussa uurastanut. Kaikkien onneksi (paitsi CZE ;)), valkopaidat eivät saaneet yhtään vetoa hänen vartiomalleen (?) maalille. 3-2. Kiitos ja kuitti.

Toivottavasti perjantaina ei sada, koska kyseessähän on sellainen näpynäpykikukikupeli CROn ja TURin välillä, ettei toista!

FC Culture kirjoitti...

Uiui mitä analyysiä.

Eipä tuohon ole paljon lisäiltävää. Uskomaton puoliaika Turkilta. Kyllä Fifan tarkastajien pitäisi mennä vilkaisemaan turkkilaishuoltajien rautatabletteja ja halvalevyjä.

Paljon mentiin Nihatin laidan kautta, jossa Grygeralla ei ollut jakoja. Sinänsä hyvin pelannut Tsekin keskuspuolustus + Cech töppäsivät harvoin ja näin käy, kun tahto- ja taitotaso on vastustajalla kohdillaan.

Pitkään ajattelin, että sideharsoon verhoiltu Emre Asik ratkaisee pelin, aika pahasti pallo poukkoili miehen jaloista ja keltainenkin nousi myöhästyneen liukkarin jälkeen.

Volkan toivoo unohtavansa pelin nopeasti. Molemmat Tshekki-maalit olivat mielestäni torjuttavissa. Punainen oli täysin ansaittu. Haluaisin kyllä tietää, minkä ässän Koller veti hihastaan.

Die Türkischen - Jeden tag so Schnell! Jaaaaahhaahhaaahh.. No, onpa hyvä, että Kroatia voitti lohkonsa, muuten olisi taas parhaat naurut saanut se viimeinen.

Fcc / S

Anonyymi kirjoitti...

Ich bin ein Berliner..

Kiitokset Kylille loistavasta analyysistä! En uskaltanut toivoa mitään ihan noin kattavaa.

Luulisi seuraavassa pelissä sitten Altintopin esiintyvän hyökkäävämmässä roolissa, eikä enää laitapakkina. Ja Turkin valmentaja pohtinee keinoja saada joukkueen vire ja taktiikka kohdalleen jo alkuminuuteiksi. Taikka meneehän se tietysti noinkin

FC Culture kirjoitti...

Kiitos kaunis.
Keskikentälle Tür totisesti tarvitsee päteviä kavereita...myös Mehmet Aurelio sai kortit täyteen. Aijaijai.

Nyt, Itävalta - Saksa GO GO.


FcC / k