tiistai 10. kesäkuuta 2008

Naapurimaat avaavat pelin

Tasainen D-lohko starttaa tiistaina, kun Espanja ja Venäjä ottavat toisistaan mittaa. Espanja lähtee peliin ehdottomana ennakkosuosikkina. Espanjan edellisestä tappiosta on peräti kaksi vuotta aikaa, ja joukkue näyttää olevan joka osa-alueella hyvä. Vaikka Espanja on tunnetusti alisuorittanut arvokisoista toiseen, näyttää mahdollisuudet paperilla paremmilta kuin pitkään aikaan. Cesc Fabregas, Fernando Torres ja Xabi Alonso ovat kehittyneet Valioliigassa pelaajina. Sergio Ramos sekä David Silva ovat puolestaan kasvaneet tähtipelaajiksi La Ligassa.

Venäjä koki kovan kolauksen, kun Pietarin Zenitin maaliruisku, Pavel Pogrebnyak, loukkantui. Andrei Arshavin puolestaan kärsii hölmöilyistään Andorra-pelissä. Moskovaan Ranskan reissulta palannut Dimitri Sytshev on kyllä vikkelä pelimies ja osaa laittaa tilaisuuden tullen pallon pussiin, jos Hiddink antaa miehelle mahdollisuuden. Venäjän mahdollisuudet riippuvat myös siitä, että yhtenä Euroopan lupaavimmista veskareista pidetyn Igor Akinfejevin olisi pelattava unelmapeli. Nyt olisi loistava paikka tehdä lopullinen läpimurto veskarieliittiin ja näyttää, että Venäjältä nousee edelleen Jashinin ja Dasajevin jalanjäljillä huippuvahteja.

Onkohan UEFA Cupin meriittejä painotettu liikaa Venäjän mahdollisuuksien puntaroinnissa? Venäläisten viime vuosien menestys UEFA Cupissa toki kertoo maan jalkapalloliigan tason noususta, mutta Mestarien liigassa eväät eivät vielä millään riitä.

Taisteluparit:

Torres / Villa vs. Ignashevits / V. Berezutski. Kisojen kuumimmalla kärkiparilla, Torresilla ja David Villalla, on ollut pieniä vammoja, mutta siitä huolimatta Moskovan TsSKA:n topparipari joutuu suuren haasteen eteen.

Biljaletdinov vs. Ramos. Maailman paras oikea pakki joutuu koville Lokomotivin taiturin kyydissä.

Tulosveikkaus Espanja-Venäjä:

Stefi: 2-0

Kyli: 2-0

Ruotsi aloittaa turnauksensa hallitsevaa mestaria, Kreikkaa, vastaan, jonka pelityylin Lars Lagerbäck on arvioinut sopivan Ruotsille. Kreikan runko on pysynyt viime vuodet hyvin kasassa, ja oikeastaan joukkue on vain vahvistunut. EM-kisoissa loistanut, mutta Roomassa peliminuutteihinsa pettynyt ja Kreikkaan palannut toppari, Traianos Dellas, saa rinnalleen Skotlannin ja Saksan viheriöillä karaistuneen Sotiris Kyrgiakosin, joka tunnetaan kovana pääpelaajana. Kyrgiakos iski Norjaa vastaan vieraspelissä kaksi maalia. Myös hyökkäys on vahvistunut. Kansallissankari Haristeas saa vierelleen Bundesliigassa kahdella viime kaudella kovalla prosentilla maaleja latoneen Theofanis Gekasin. Näiden herrojen lisäksi Rehhagelilla on heittää peliin Mellbergin ja Hanssonin kiusaksi vahva targethärkä Georgios Samaras.

Zlatan sitä, Zlatan tätä.. Niin loistava pelaaja kuin hän onkin, Ruotsin mahdollisuudet menestykseen ovat – ja tulevat aina olemaan – taktisesti kypsässä joukkuepelissä. Vaikka Ruotsin lehdistö näyttäisi toista mieltä olevankin. Ruotsi on todistanut futisasiantuntijoiden ennakoinnit vääriksi niin monissa arvokisoissa, että sen pelaamista ei kannattaisi lähteä vähättelemään. Toisaalta Zlatan-manian ymmärtää, koska keltapaitojen pelaajalistaa katsellessa ei lähellekään tämän tason miehiä enempää löydy. Vanhat tappelupukarit, Mellberg ja Ljungberg, ovat parhaat pelinsä pelanneet – ”Henkestä” puhumattakaan. Källströmiltä löytyy kyllä potentiaalia, mutta matkaa kansainväliselle huipulle on. Toisaalta Kreikaltakaan ei löydy kärkitason pelinpyörittäjää. Yllättäjäksi voi nousta laituri Sebastian Larsson, joka taituroi Birminghamissa komeita osumia ja oli Alex McLeishin harvoja ilonaiheita loppukaudella.

Taisteluparit:

Källström vs. Basinas/Katsouranis. Kivikovat kreikkalaisankkurit kiinnittyvät kunnon läpilyönnin kynnyksellä olevaan Källströmiin. Kova vasuri ja tarkat syötöt ovat nostaneet miehen arvoa Ranskassa, mutta pääseekö mies jakelemaan palloja Zlatanille Kreikan päällystakkien ohi? Vai heittääkö Lagerbäck kentälle Svenssonin?

Kysymysmerkit:

Kreikan pelinteko vs. Ruotsin ankkuri. Onko Georgios Karagounisista keskikentän maestroksi toisissa EM-kisoissaan? Toisaalta Ruotsin ankkurimieheksi kaavailtu Tobias Linderoth ei ole lähellekään 90 minuutin kunnossa, ja Kreikan tempo voi koitua toipilaalle turhan vauhdikkaaksi. Joudutaanko Källström uhraamaan toisella puoliajalla keskikentän pohjalle vai olisiko Anders Svenssonista tähän? Luontainen pelipaikka tuo ei ole kummallekaan.

Tulosveikkaus Kreikka-Ruotsi:

Stefi: 0-1

Kyli: 1-0

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Andalusiassa odotetaan innolla tämän päivän ottelua. Parvekkeilla on Espanjan lippuja ja kankaita, joissa on härkä tai lukee Espanja. 1982 - Naranjitan maailmanmestaruuden jälkeen olemme nähnyt Espanjan monissa mestaruuksissa ja miten jalkapallo tässä maassa on kehittynyt. Valitettavasti Espanja ei ole onnistunut voittamaan pokaalia. 1964 oli ainoa ja viimeinen kerta kun Espanja voitti the European Championshipin. Andoni Zubizarreta, Emilio Butrageño, Fernando Hierro, Fernando Morientes... ovat näyttäneet, että Espanjassa ei vain pelata jalkapalloa vaan tehdään sitä. 2008 on ”La Furia:n” vuosi.

Katson ottelun espanjalaisten kavereiden kanssa, joten tunnelma ei voisi olla parempi. Samaa mieltä Stefin ja Kylin tulosveikkauksesta... ainakin 2 maalia...

Espanja vs Venäjä... Olé!!!

JC

FC Culture kirjoitti...

Gracias JC, mi amigo,
olisi hienoa, jos voisit ottaa muutaman valokuvan Espanjan voitonjuhlista, lipuista parvekkeella tai muuta aiheeseen sopivaa ja lähettää minulle (esim. Facebookissa). Voin lisätä ne tähän blogiin!

fc.culture/ Kyli