perjantai 13. kesäkuuta 2008

Oranssipaitojen juhlaa

Illan ensimmäisessä ottelussa selviää, pääseekö Italia omalle tasolleen Hollannin antaman löylytyksen jäljiltä. Lääkkeet voisivat löytyä ”Kylin” ansiokkaasta reseptistä: ”Perrotta Camoranesin ja De Rossi Ambrosinin tilalle avaukseen. Siitä tulevat tarvittavat energia- ja monipuolisuusannokset Romaniaa vastaan.” Ambrosini on kova poika rehkimään kentällä, mutta De Rossissa on huomattavasti enemmän ratkaisijan ainesta. Italian heikko kohta voi illan pelissä löytyä laitapakin tontilta, jossa Mutu haastanee Panuccin. Donadoni voi tosin peluuttaa myös astetta ripeämpää Gianluca Zambrottaa oikealla. Barcelonassa hän on tottunut pelaamaan juuri oikealla. Aivan Juventuksen aikojen vireessä mies ei tosin viime kausina ole ollut.

Romanian puolustuslinja piti Ranskaa vastaa hyvin. Etenkin topparipari, Goian–Tamas, pelasi hyvän ottelun. Myös laitapakit olivat vireessä. Shaktar Donetskin yleisön lemmikiksi noussut Razvan Rat jatkaa loistavia otteita myös Italia-pelissä ja täyttää suurseurojen kykyjenetsijöiden paperit ylistyslauseilla. Myös Cosmin Contra näyttää saaneen uran ehtoopuolella nostetta profiililleen. Aikoinaan mies hankittiin lupaavana pelimiehenä Milaniin, jossa peliaikaa ei Ancelottilta herunut. Tie vei La Ligan keskikastin sijoista taistelevaan Getafeen. Lisätehoa Romanian hyökkäykseen voisi tuoda sähäkkä Ciprian Marica, joka on Nicolaen poikia vaarallisempi.

Tulosvaikkaus Italia-Romania:
Kyli: 1-0
Stefi: 2-0


Hollantia on aliarvioitu taas kerran näissäkin arvokisoissa – enimmäkseen epävarmana pidetyn puolustuksen takia. Hollantilaiset kuitenkin todistivat epäilyt aiheettomiksi. Esimerkiksi Andre Ooijer piti Luca Tonin hyvin pimennossa ja jopa Mathijsen onnistui pelaamaan harmaannuttamatta Van Bastenin kuontaloa. Van Bronckhorst puolestaan nousi ensimmäisen kierroksen johtavaksi vasemmaksi puolustajaksi. Hänen nousujaan myös Ranska joutuu varomaan Riberyn ja Sagnolin johdolla. Kankea Orlando Engelaar ja ikuisena lupauksena pidetty Nigel de Jong huolehtivat mallikelpoisesti puolustavan keskikenttämiehen rooleistaan. Heidän kauttaan myös pyöritettiin peliä nopeilla syötöillä ongelmitta. Muutama tulppaani täytyy Hollannin puolustuslinjalle annetusta kimpusta kuitenkin vähentää, sillä Van der Sar joutui muutaman kerran venymään oikein kunnolla.

Hollannin hyökkäysarsenaali on saanut aiheesta suitsutusta. Erona edellisten kisojen ryhmityksiin voidaan pitää sitä, että myös hyökkäävät pelaajat – piikissä maalipaikkoja haistelevaa Van Nistelrooyta lukuun ottamatta – huolehtivat puolustustöistä. Malliesimerkkinä mainittakoon Real Madridissa loistokauden pelannut Wesley Sneijder. Vielä kun vaihtopenkiltä löytyy nivusvaivoista toipuneen Arjen Robbenin ja Robin van Persien kaltaisia pelimiehiä, voi Van Basten nukkua yönsä ilman painajaisia hyökkäyspään tehottomuudesta.

Ranskalla on kova työ aktivoida pelaamistaan. Vaikka Romanian hyvyys vaikutti osaltaan Ranskan pelin surkeuteen (vain yksi laukaus kohti Romanian maalia), on Domenechin tehtävä muutoksia. Vieira pelaa tänään Makelelen parina keskikentällä ja saa Toulalania enemmän valtuuksia osallistua hyökkäyksiin. Makelelen hyökkäyshalut ovat tunnetusti olemattomat. Benzeman on pakko skarpata, ja uskon näin tapahtuvan, koska mies saanee vierelleen näyttöhaluja uhkuvan Henryn. Ribery ja Malouda väläyttelivät aika ajoin nopeuttaan ja tekniikkaansa, mutta parannettavaa jäi.

Jos Ranskan pelistä halutaan jotain positiivista mainita, niin puolustus pelasi ihan kelvollisesti. Thuram osoitti pysyvänsä vielä vauhdissa mukana. Nautitaan herran kokemuksen tuomasta pelinäkemyksestä ja sijoittumistaidosta vielä kun voidaan. Tulevaisuus ei tällä rintamalla näytä ranskalaisten silmin kovin valoisalta, sillä Desaillyn, Blancin ja Thuramin jalanjäljillä ei ole kasvanut maailmanluokan toppareita. Tämän lisäksi Domenech arvostaa jostain käsittämättömästä syystä esimerkiksi Newcastlessa pelkoa – väärällä tavalla – herättänytttä Boumsongia Roman luottotoppariksi noussutta Philippe Mexesiä korkeammalle.

Tulosvaikkaus Hollanti-Ranska:
Kyli: 2-2
Stefi: 3-1

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hollanti jyrää takuulla, jos.... Eli siis ainoa vaara tässä on nyt se, että ne oli NIIIN loistavia ekassa matsissa, ja huokuivat matsin edetessä hurjaa itseluottamusta (aina valmennuspenkkiä myöten), että jos puseroon on hiipiny yhtään sitä kuuluisaa "hyvää oloa", niin voi olla, että ei mee ihan putkeen. Toivottavasti Basten on saanu jengille iskostettua tämän... Ranska on varmasti myös sisuuntunu, eikä takuulla aliarvioi illan vastustajaansa yhtään. Toivon silti hartaasti, ja uskon vahvasti, että oranssipaidat hoitavat homman ja jatkavat voittokulkuaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs pelasi Italia nättiä peliä tänään. Ja se taisi olla italialaisyleisö joka toi peliin hienon tunnelman intensiivisellä eläytymisellään. Harmi jos tuollainen joukkue ja futiskulttuuri putoaa jatkosta jo tässä vaiheessa.

Iltapelissä odotan innolla Henryn ja Vieiran mahdollista paluuta Ranskan joukkueeseen. Olettaisin heidän panoksellaan tuovan lisää väriä ja ratkaisuvoimaa keskustaan. Laitapeli on jo valmiiksi tasokasta.

Tulosvetoon lähti tasuria ja voittoa Ranskalle. Maaleja odotan syntyvän ottelussa vähintään kolme. Taisi teilläkin olla aika suurimaalisia veikkauksia. Toivottavasti emme osoittaudu liian optimistisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, ensimmäinen erä on pelattu ja "Clockwork Orange" johtaa... peli on ollut tähän asti hyvä ja vauhdikas... itse ajattelin, että Ranskan esitys tulee olemaan heikko... mutta näyttää siltä,että pojat haluavat jatkaa kisaa...

Kuitenkin veikkaan, että Oranssit voittavat... minun veikkaus on 2:1

Jatketaan katsomista!

JC

Hollanti vs. Ranska

FC Culture kirjoitti...

huhhuh, olihan jälleen kerran päivä h u i p p u f u t i s t a kerrakseen.

c-lohko meinaa mennä sen verran kiharaiseksi, että pitääköhän tässä alkaa perua sanojaan välieräjoukkueista. ita-esp, kun on välierän sijaan puolivälierä...jos azzurri yltää edes sinne asti. nimittäin: romanian pullathan tässä hyvin uunissa ovat. koska: vaikka italia höyhentäisi gallian kukkoilijat viimeisessä ottelussa, ei se 4 p riitä jatkoon, jos lohkon parhaiten puolustava joukkue on etevämpi kuin lohkon pätevin total football -hyökkäys! romania saattaapi nitistää 3 p pelaajavaihtoihin päätyvältä hollannilta nousten 5 p:een ja lohkon kakkossijaan. samalla näyttäisi todentuvan yksi ennakkokaavailu, että joka joukkueelle tulee pistemenetyksiä.

ja olisihan se villiä, jos välieräjoukkueet olisivatkin ennakkokaavailuista poiketen por - cro - ned - esp! eniten kuitenkin on menossa metsään sinänsä ansiokkaan is-veikkaajan emfutisliite, jossa c-lohkoon kärkeen povattiin ranskaa, kakkoseksi italiaa, kolmoseksi romaniaa ja neloseksi oranjea. pah!

huomenaamulla on luvassa mm. la roja - blågult -ennakko. olkaahan varhain ylhäällä lukemassa. ja kiitos aktiivisuudestanne jälleen :)

fc.culture / k

FC Culture kirjoitti...

No tarpeeksi optimistinen en ollut edes minä. Ai ai mitä taituruutta!

On tulppaaneita tulvillaan, iloinen Amsterdam... Hup Holland hup!

FC Culture / Stefi

Anonyymi kirjoitti...

Ei Ranska minusta ollut niin huono kuin studiossa kritisoitiin. Olisi mielestäni ansainnut enemmän tästä pelistä. Hollanti vaan oli tappavan tehokas paikoissaan.

Saapa nähdä onko Coupet tolppien välissä viimeisessä ottelussa ja minkä Domenec valitsee ykköskokoonpanokseen runsaahkon rotaation jälkeen.

Italialla ja Ranskalla taitaa olla vieläpä täsmälleen sama maaliero, vaikka tuskinpa tasuri riittäisi kummallekaan joukkueelle muussakaan tapauksessa jatkopaikkaan. Harmi että näin hienoista joukkueista toinen tippuu, toivottavasti ei kuitenkaan molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

"Olisi ansainnut...", no just joo, näinhän sitä aina... mutta kun ei se "olisi ansainnut" merkkaa yhtään mitään - ei futiksessa eikä missään muussakaan lajissa. Maalit lasketaan, ei paikkoja. Turha nyyhkyttää.

Lohdutuksen sana: Veikkasin itse (vedot jätetty ennen kuin kisat alkoivat), että Ranska voittaa tän matsin 2-1 tai tulee tasuri. Noh, persiilleen meni. Jos oisin voinu muuttaa vetoni vielä eka kiekan jälkeen, niin enpä vissiin ois veikannu Hollannin voittoa! Ne rulettaa!

Kuten sanottua: ne huokuu (eka matsista lähtien) semmosta itseluottamusta, että ne ON finaalissa (ja mulla ketuttaa etten veikannu niitä sinne)ja ne tod. näk. vie koko kannun. Ainoa joukkue, joka voi ne kaataa, on Espanja.

Mitä tulee Ranskaan... Minä luotin ennakkoveikkauksissani puhtaasti historiaan (olkoonkin, että "nimimiesten" kausi ei oo menny putkeen) eli että kyllä Ranska jotenkin tän hoitaa, yksittäisten matisen tasolla ainaki, ja että ne on kova vastus kelle vaan, ei siis tuu takkiin vaan voittojakin kertyy... ei osunu.

Mutta silti, todistajien läsnäollessa, olen veikannu jatkoon Italiaa ja Hollantia tästä lohkosta. Ylläri on mulle se, että Italiallaki tökkii - ja pahasti (pelatkoon kuinka kaunista palloa tahansa (en oo koskaan tykänny italiaanofutiksesta). Hollanti on minun listalla, tosin vasta kakkosena. Se jurppii,koska jos listataan maailman maajoukkueista minun suokkarit, ne ovat, täysin fiilis/rakkaus-syistä:1.Englanti, 2.Hollanti, 3.Espanja. Minä vaan muka siinä kisojen alla "yritin jättää tunteet sivuun" ja miten kävi: noh, se jää nähtäväksi.

ps. loistavaa, että on tämmönen saitti!

FC Culture kirjoitti...

Vähänkö tuntuu siistiltä, kun jengi ei muka mee ollenkaan nukkuun, vaan rustaa tänne vielä puolenyön jälkeenkin, jopa kahdelta, kuten verraton "hc puttonen"!

Ranskaan mulla on - täytyypäs tässä vaiheessa tuoda esille - aina ollut sellainen vihasuhde, enkä ole heitä ikinä innolla kannattanut. Yksittäiset, suuret pelaajat ovat olleet ainoa syy, miksi heidän otteilleen edes jotakin mielenkiintoa olen osoittanut. Tämänkertaisen joukkueen seuraamiseenkin (vaikka joka matsin tietysti katson pelin ja tapahtumien vuoksi) on oikeastaan kolme syytä: Marseille (4), Chelsea (3) ja Ribery. Tai lisätään tähän vielä viimeistään näihin kisoihin hyytyvän Coupet'n manttelin perijä, Mickaël Landrerau. Hän on Ranskan liigan paras veskari, joka yltää näyttäviin torjuntoihin (mahdollisesti lyhyen vartensa vuoksi, mutta kuitenkin). Erityisesti lähitilannetorjunnat (joissa Coupet eilen petti) ovat hänen bravuurejaan. Landreau on luonut uransa Nantes'ssa, mutta pelasti nyt muuten kehnon PSGn putoamiselta.

Mitä eiliseen iltapeliin vielä tulee, Ranska oli tottakai parempi kuin Romania-ottelussa. Mutta onhan se kumma, kun ensin ROM puolustaa lupaavat ranskalaistähdet vaihtopenkille, ja sitten seuraavaksi NED juoksee vauhdikkaalla hyökkäyspelillä jalat alta - että missä he nyt sitten ovat hyviä, kun kokeneesta kapteenista lähtien kontataan. Mielestäni yksi aivan avainsyy gallialaisten ahdinkoon on valmentaja Domenech'ssa. Ehkäpä taikauskoiselle, taivaankappaleista uskoa hakevalle harmaapäälle perjantai 13. päivä oli yksinkertaisesti liikaa. Noin niinku nätisti ja tässä vaiheessa sanottuna! Ruoditaanpa lisää huomisaamun 2. kierroksen yhteenvedossa...

FC Culture kirjoitti...

...ja edellisestä raapustuksesta vastuun ottaa siis fc.culture / k... :D

FC Culture kirjoitti...

Olet hieno mies Puttonen!

Minulla on juurikin samat joukkueet omassa top3-listassani, tosin hieman eri järjestyksessä: 1) Hollanti 2) Englanti 3) Espanja.

Täytyy myöntää, että olen täysi lammas, kun en uskaltanut veikata Hollantia neljän sakkiin. Sinnehän tuo peli-ilo vie.

Kisojen suosikkifinaalini, Espanja-Hollanti, pelataan kuitenkin jo välierissä. Harmi!

Ranskan maajoukkue ei ole minua ikinä sytyttänyt. Johtuu varmaan joukkueen ranskalaisuudesta. :)

Fcc / S

Anonyymi kirjoitti...

Aivan. Eipä yleensä tule harrastettua "olisi ansainnut" -juttua, mutta nyt siihen taisi johtaa ensimmäinen rahallinen panostus tiettyyn tulokseen. Taidanpa pysyä poissa tulosvedoista tästä eteenpäin, niin että pystyy objektiivisesti nauttimaan huippufutiksesta.

Kyllähän Domenechin peluutus on ollut vähän kummallista, mutta kunnioitettavasti on antanut usealle pelaajalle mahdollisuuden, mikä on hyvä asia ranskalaisen futiksen tulevaisuuden ja pelaajien itsensä kannalta. Tulee vähän mieleen tällainen ranskalainen versio Erkka Westerlundista.

Taktisestikin mielestäni Ranska lähti hyvin peliin. Hollantia vastaan on pakko pelata vähän varovaisesti, kun ovat niin vaarallisia vastaiskuissa. Mutta sitten Hollanti pääsikin rokottamaan kulmapotkusta. Uskoin edelleen 2-2 -vetoni toteutumiseen kunnes Coupet päätti imaista Robbenin vedon. Tämä maali näytti olevan kova pala myöskin Ranskan joukkueelle, sillä hekin vielä uskoivat pisteisiin pelin tässä vaiheessa.

FC Culture kirjoitti...

Stefi: vaikka 'hieno mies' -toteamuksesta on upean hauskoja muistoja esimerkiksi PulttiBoisista, taitaapi "HC Puttonen" tulla piakkoin korjanneeksi sukupuoliarvauksesi...;) Samalla tulee ehkä aavistuksen otettua kantaa myös tämän aamun ennakkoni kommentteihin, joissa viitataan naisiin ja jalkapalloon.

Ja vielä sananen RD:n fair play -peluutuksesta (hyvä huomio Jukka!):
milloinkohan viimeksi AS St. Etiennen kärkimies on päässyt Ranskan maajoukkueessa kentälle...ehkä 1970- ja 1980-luvuilla (mm. Platini, Santini)?! Gallasin sanat vielä tähän paikkaan RObbenin maalin jälkeen (kiitos hidastusten): "Pas possible!"

jees,
fcc / k

FC Culture kirjoitti...

No niinpä tietysti. Aloin miettimään tätä lausetta juurikin sen jälkeen, kun painoin nappia.

Antakaa anteeksi nimimerkki puttonen. Olen tamperelaisjuntti, joka luulee oletusarvoisesti kaikkien futiksen ystävien olevan miehiä.

Onneksi olen väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

Puttonen kiittää ja painuu pehkuihin... Pyssykylän filimifestarit otti nyt voiton... Huomenna, illalla, mie oon takas kotisohvalla, ja koneella, ja sitten "pojat" analisoidaan nää hommat! Öitä.