keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Jatkopaikka haarukassa

Portugalilla on mahdollisuus naulata jatkopaikkansa ensimmäisenä, kun se saa vastaansa ensimmäisestä ottelustaan vaivoin 3 pistettä saalistaneen Tshekin. Portugalin ”Big Philin” ei tarvitse valmentajana muuttaa oikeastaan mitään, kärkimieskokeilutkin voidaan säästää viimeiseen otteluun Sveitsiä vastaan. Sen sijaan Brücknerin on mietittävä, laittaako Baros tai joukkueen Sveitsiä vastaan pelastanut Tshekin liigan maalikuningas Sverkos Kollerin pariksi vai jatkaako tutulla 4-5-1 -pelisysteemillä. Matejovsky, Readingin valioliigajoukkueen pelintekijä, on ehdolla lisäksi keskikentälle. Portugalin aggressiivinen keskialueen puolustus, josta käännetään nopeasti laitojen kautta ja mm. Moutinhon taustanousuilla vastustajan pallonmenetykset omiksi maalipaikoiksi, pakottavat Tshekin petraamaan pelinopeuttaan. Samankaltaiseen laiskavauhtiseen neppailuun kuin avauspelissä ei ole varaa lohkon ennakkosuosikkia vastaan. Toppari-Ujfalusin ja maalivahti-Cechin toista peräkkäistä nappipeliä tarvitaan myös alakerrassa, jotta Portugalin hyökkäysvoima pysyy aisoissa. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että ylärima ei enää pelasta. On kuitenkin mielenkiintoista katsoa, kuinka keskuspuolustajat, Ricardo Carvalho ja Pepe, onnistuvat tyystin erilaista hyökkäystyyliä ja -tyyppejä vastaan, kun Turkin eturintama jätettiin nuolemaan näppejään. Kovaa painetta saa osakseen myös Portugalin laitapuolustaja Paolo Ferreira, kun Libor Sionko viilettää oikealla laidallaan.

Taisteluparit:
Pelintekijä Matejovsky/Jarolim vs. puolustava keskikenttäpelaaja Petit
Laitapakit Grygera ja Jankulovski vs. laiturit C. Ronaldo ja Simão

Kysymysmerkit:
Onnistuuko C. Ronaldo jo maalinteossa, vai ehtivätkö muut ennakkosuosikit karkuun maalipörssissä?
Löytääkö Tshekki oman tutun aktiivisuutensa ja oliko avauspeli todellakin vain tylsä pakkovoitto?

Tulosveikkaus:
Stefi: 1-2
Kyli: 1-3


Sveitsillä ja Turkilla on oiva mahdollisuus nousta kamppailemaan jatkopaikasta, kun Tshekillä on edessään kova ottelu Portugalia vastaan. Tässä ottelussa tahdin määrää se, kumpi uskaltaa olla alusta lähtien aktiivinen. Sveitsi alkoi myllyttää täydellä rintamalla tshekkiläisiä vasta 2. puoliajan loppuhetkillä, ja turkkilaiset puolestaan löivät päätään seinään Portugalin keskikentällä pysähtyen viimeistään 16-rajalle. Vaakakuppia Sveitsin suuntaan kallistavat ensinnäkin Turkin alakerran ongelmat, kun Gökhan Zan on varmuudella sivussa ja mahdollisesti myös Servet Cetin. Todennäköisen paikkaajan, Emir Asikin, osaaminen ei ole läheskään samalla tasolla. Toiseksi Turkki pelaa ilman elintärkeää keskikentän moottoria, loukkaantunutta Emre Belozöglua, joka tosin vaelteli ensimmäisessä pelissä varjojen mailla. Sabrille lienee luvassa vastuuta hänen paikallaan. Sveitsinkin joukkueessa nähdään taatusti uusia miehiä avauksessa, kun kärkimies Alexander Frein kisat päättyivät polvivammaan. Avaukseen noussee Hakan Yakin, taitava pelintekijä. Energisen Johan Vonlanthenin vahvuudet tulevat oikeuksiinsa ehkä parhaiten vaihdosta tullessaan vastustajan alkaessa jo väsähtää. Repiikö valmentaja Kühn jostakin uutta energiaa myös omaan olemukseensa, koska nuori isäntäjoukkue sitä todella nyt tarvitsee? Entä kokeillaanko maalin suulla kokenutta Pascal Zuberbühleria, joka on lähitilanteissa virkaveli Benagliota etevämpi? Turkin avauskokoonpanon polttava kysymys on se, saako pirteästi esiintynyt Kazim Kazim jatkaa, vai päästääkö Fatih Terim superlupaus Arda Turanin (vihdoin) irti? Entä nouseeko Nihatin pariksi Tuncay, Mevlüt vai Turkin liigan maalikuningas Semih Sentürk? Toivottavasti puolustuksen ongelmiin löytyy ratkaisu, jolloin pelin sielu Hamit Altintop pääsee oikeuksiinsa lähempänä hyökkäyspäätä.

Taisteluparit:
Hakan Yakin vs. Mehmet Aurelio: onnistuuko turkkilaisten ankkuri katkomaan Yakinin jal…syötöt?
Riittääkö Philippe Senderosin liike Nihat Kahvecin ripeyttä vastaan?

Kysymysmerkit:
Onko vuoden 2005 MM-karsintaottelun tapahtumat sovittu ja kuopattu vai kiehuuko pinnan alla vielä: Youtube 1 ja Youtube 2?

Tulosveikkaus:
Stefi: 1-0
Kyli: 2-1

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meni sitten kaikki spekuloinnit persiilleen vähintäänkin erikoisen sään takia... vai mitä? Meillä jännitettiin erityisen paljon, sillä kaveriporukan tulosveikkauksessa sveitsi-turkki oli eka matsi, jossa KAIKKI 7 osallistujaa olivat veikanneet eri tulosta, mutta suurin osa joutui/sai hikoilla aivan loppuun asti pistetilin karttumisen puolesta... oli 1-1, 2-2, 1-2, 2-1... huh huh! noh, onneksi pistepotti tuli kotisohvalle ;)

FC Culture kirjoitti...

joo-o, olihan se kyllä.
nyt ovat kultamunat isäntäjoukkueen menestymisestä itävallan korissa. (totutusti iisi) maalin voitto saksasta, puolalle tappio tai yhden maalin voitto kroatiaan vastaan, ja itävaltahan heilahtaa jatkoon. vaan, eipä taida riittää aivan maalintekotaito ja kylmäpäisyys...ja jo puolivälierissä vastakkain POR-GER.

fc.culture / k y l i