perjantai 13. kesäkuuta 2008

David Villan päivä?

Onko David Villa jälleen pelipäällä? Sama kysymys pyörii sekä La Roja -kannattajien että Blågultin nimeen vannovien mielessä – toisilla vain innostuneen odottavasti, kun taas toisilla sävy on enemmänkin pelonsekainen. Ruotsi kohtaa Espanjan Innsbrückissa tämän päivän alkuillan ottelussa toivoen, että Tivoli Neu -stadionista huolimatta luvassa ei ole punakeltainen hurlumhei. Maat kohtasivat kahteen otteeseen karsinnoissa, joten suuria yllätyksiä ei ole luvassa, ja espanjalaiset ovatkin antaneet tunnustusta vastustajilleen.

Täysin mutkitta ei espanjalaisten valmistautuminen ole kuitenkaan sujunut, vaan jälkipyykkiä on pesty edellisestä pelistä, 4-1 -voitosta huolimatta. Fernando Torres ei ole pitänyt mölyjään mahassa katkeroiduttuaan valmentaja Aragonésille, kun tämä päätti ottaa hyvin pelanneen El Niñon vaihtoon jo 54. minuutilla. Lienee kuitenkin turhaa edes miettiä, että valmentaja jättäisi hänet laidalle kurinpidollisista syistä. Sergio Ramosin passiivinen hyökkäyksiin osallistuminen on saanut myös osansa "Hortalezan viisaalta mieheltä". Eniten liipaisimella avauskokoonpanopaikkojensa suhteen ovat laitapuolustaja Capdevila, joka tosin oli Venäjä-ottelun parhaimmistoa, ja keskikenttäpelaaja Senna, kun Navarro sekä Cesc ja Xabi Alonso ovat esiintyneet harjoituksissa pirteästi. Vaan on sitä ruotsalaistenkin harjoituksissa päästelty ylimääräisiä höyryjä Kim Källströmin ja Markus Rosenbergin kesken. Ruotsin kokoonpanoon tulee muutoksia: Sebastian Larsson korvaa loukkaantuneen Wilhelmssonin ja Fredrik Stoor (tai Mikael Dorsin) pohjettaan potevan Alexanderssonin. Valmentaja Lagerbäckillä on paineita vaihtaa myös Daniel Andersson Kim Källströmiin, joka on kannattajien suosikki pelinpyörittäjäksi. Voi olla, että Tobias Linderothin päivä päivältä paremmat otteet kantavat avauskokoonpanoon asti. Hän pystyy kuitenkin Svenssonia paremmin yrittämään edes jossain määrin tilkitä espanjalaisten nopeaa ja puolustuksen kuin puolustuksen puhkovaa lyhyt- ja läpisyöttöpeliä. Ruotsille ei pelistä ole tarjolla kovinkaan paljon, Zlataninkin on tyytyminen yhteen osumaan, jos yltää siihenkään.

Ja jos jalkapallo ei jostakin kumman syystä kiinnosta lajina, eivätkä pelaajien taidolliset ja taktiset suoritukset innosta, on luvassa kuitenkin koko perheen tai kaveripiirin juhlahetki, koska vastakkain on myös liuta komeita herrasmiehiä. Seuratkaa nyt sitten vaikka niitä kuuluisia ”wet lookeja”, tuunattuja pulisonkeja, tiukkoja pakaroita, aika ajoin paidan helman alta vilahtelevia ”six packeja” tai jopa sopivan löysiä shortsin lahkeita! Ja pelin jälkeen sitten kaikki kiltisti vastaamaan komistus-gallupiimme. Grrauh.

Tulosveikkaus Ruotsi – Espanja:
Stefi: 0-2
Kyli: 1-3


Kreikalla ja Venäjällä on kasvojen pesun paikka. Kreikkalaisilta odotetaan Otto Rehhagelin viime aikoina toistuvasti käyttämää, mutta Ruotsi-ottelussa jostakin kumman syystä unohtunutta, 4-3-3 -pelisysteemiä. Sen avulla he pääsevät näyttämään, kuinka hyvin he ovat onnistuneet kehittymään pelaajina ja joukkueena mestaruuteen päättyneiden edellisten EM-kisojen jälkeen. Venäjälle ja Guus Hiddinkille ottelu toimii näyttämönä puolestaan sille, että puolustuksen keskustaan löytyy kovuutta, liikettä ja pääpelivoimaa puolustajistakin, eikä hollantilaisvalmentajan tarvitse istuttaa hyökkääviä keskikenttäpelaajia toppareiksi. Tasapelillä tai voitolla itänaapurimme jättävät lohkon viimeiseen otteluun megapanoksen, kun silloin myös maan parhaana pidetty pelaaja Andrei Arshavin pääsee vihdoin tekemään arvokisatulikasteensa ja joukkue taistelemaan jatkopaikasta Ruotsia vastaan.

Kreikan joukkueesta erottuivat edukseen avauspelissä ahkerasti vastustajiaan haastanut Angelos Charisteas ja laajalla säteellä uurastanut Georgios Karagounis. Venäjän pirteimpiä pelaajia Espanjaa vastaan olivat puolestaan vasen laitapuolustaja Yuri Zhirkov, joka jätti Sergio Ramosin varjoonsa, sekä ainokaisen viimeistellyt kärkimies Pavlyuchenko. Venäjän keskuspuolustukseen palaa tuttu kaksikko Berezutski – Ignashevich. On todennäköistä, että lupaava maalivahti Akinfeev saa jatkaa, vaikka neljästi antautuikin. Kreikan alakerran Antzas vaihdettaneen hyökkäysvoimaan, kun viheriöllä nähdään uusi Kreikka. Giourkas Seitaridisin lievä nivusvaiva saattaa avata paikan avaukseen Loukas Vintralle. Ruotsia vastaan haparoineen maalivahti Nikopolidisin onni jäljellä olevia otteluita ajatellen on sen sijaan se, että paikkaa avaukseen kärkkynyt Konstantinos Chalkias loukkasi sormensa keskiviikon harjoituksissa.

Tulosveikkaus: Kreikka – Venäjä:
Stefi: 1-2
Kyli: 1-1

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten se päivä lähtisikään käyntiin ilman fcculture -ennakkoa. Stefu jälleen vireessä ilmeisesti. Ruotsi-Espanja -ennakon viimeisen kappaleen olisit tosin voinut jättää kirjoittamatta :) Naiset pysyköön poissa katsomoista, elleivät osaa seurata peliä pelin vuoksi!

Ruotsin kokoonpanosta sen verran, että eikös sitä Andersonia ole käytetty juuri Linderothin korvaajana, ja jos Tobias on nyt kunnossa, niin odottaisin avaukseen. Kallstöm käsittääkseni kilpailee pelintekijän paikasta Svenssonin kanssa. Nyt kun turha tyyliniekka Wilhelmsson on poissa, niin se avaisi mahdollisuuden siirtää Svensson laitaan - missä olen kuullut miehen myöskin voivan pelata - ja nostaa Kallström avaukseen keskelle. Tosin Svensson kai taitaa Kallströmiä paremmin puolustuspelin, joten nähtäneen Espanjaa vastaan keskellä. Tai en minä tiedä, illalla se nähdään!

FC Culture kirjoitti...

itse asiassa, kylihän se täällä komistuksia hehkuttaa...enkä poista! vaihdoimme järjestystä tuossa 11.6. a-lohkon jälkeen, kun halusimme vaihtelua: eri kirjoittaja 2. kiekan peleihin, nääs. ja näin stefu sai kuin saikin oman suosikkinsa hollannin pureskeltavakseen, ja mulle tuli eeepsanja.

sinikeltaisten kokoonpanopohdinnoista sen verran, että avauspelissä tuo svenssoni pelasi juuri ankkurina linderothin paikalla, kun hän paranteli vielä vaivojaan. andersson puolestaan malmön playmakerina jostain syystä on "lassen" silmälaseissa 1-vaihtoehto A(ttacking)C(entre)M(idfielder):ksi. wilhelmssonin korvannee puolestaan tuo basti larsson. toki: on kova juttu jättää a. svensson penkille, häntäkin tarvitaan liikkuvaa vastustajaa vastaan.

Ruotsinmaalla seurataan EM-tapahtumia totutun tiiviisti, esim. www.fotbollsverige.se.

ja mitä fanittamiseen tulee...kyllä naisiakin tarvitaan katsomoihin: ks. esim. http://en.euro2008.uefa.com/photos/index.html (olen törmännyt useampaankin "osuvaan" fanikuvaan, jotka ilahduttavat pientä mieltäni)...


fc.culture / k

FC Culture kirjoitti...

...ja voihan tuo olla, jotta ruåttalaisfanien joukosta voi löytyä miehiäkin, jotka seuraavat ko. peliä puhtaasti esteettisistä ja kosmeettisista syistä...;)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, ajattelinkin että olipa vähän turhan itseriittoista tuo "Kylin nerokas resepti" kun luulin herra K:n itsensä kirjoittamaksi :) Tosin en olisi ollut tästäkään yllättynyt ;)

FC Culture kirjoitti...

Onpa hienoa, että keskustelu pysyy yllä.

Pyydänpä tässäkin keskustelussa anteeksi nimimerkki puttoselta, jota junttimaiseen tyyliini luulin heti äijäksi.

Noh, eipä anneta sen häiritä. Joka tapauksessa tasa-arvo on suotavaa näissäkin piireissä, ja Kyli on tämän aspektin tuonut hyvin esille. Vaikka eiväthän nämä Kylin mainitsemat asiat kaikkia naispuolisia lajin ystäviä kiinnostakaan.

Itse asiassa minun kämmini todisti sen, että asiantuntijoita löytyy sukupuolesta riippumatta. Perkules, vaikutankohan taas juntilta, vaikka yritän vaikuttaa avarakatseiselta..

Kyllä Jukka ne katsomot aika tylsiltä näyttäisivät esimerkiksi tänään Innsbruckissa, jos katsomossa istuisi pelkkiä Joséja, Anderseja ja Jürgeneitä.

Fcc / S

FC Culture kirjoitti...

Kommentoinpa nyt itse peliäkin.

Espanja oli kyllä todella vakuuttava Venäjää vastaan. Espanjaa tosin auttoi Venäjän puolustuslinja, jonka Hiddink oli osittain koonnut keskikenttämiehinä ruplia tienaavista miehistä. Kuka tietää miksi? Toisaalta Xavin ja Iniestan pysty- ja poikkisyötöt olivat niin tappavan tarkkoja, etteivät niistä kokeneetkaan karpaasit olisi selvinneet.

Vielä kun tähän lisätään Torresin ja Villan yhteistyön sujuvuus, joutuu Isaksson antautumaan vähintään kahdesti. En usko Torresin suuttuneen Aragonesille. Mies on ehta ammattilainen.

Wilhelmssonin loukkantuminen oli onnenpotku Ruotsille. Miehen seurajoukkuehistoria kertoo paljon arvostuksesta. Vakipaikkaa ei ole tahtonut löytyä. Sen sijaan Larsson on sinikeltaisten tulevaisuuden nimi. Katsokaapa vain!

Zlatan saattaa hyvinkin iskeä pallon maaliin. Sen verran mies sai boostia hienosta tiistai-illan maalistaan. Myöskään Espanjan heikkona lenkkinä pidetty puolustuslinja ei täysin minua vakuuttanut. Karsinnoissahan pakkipari Puoyol-Marchena oli välillä kuutamolla.

Minua ihmetyttää Källströmin kohtalo. Onko mies muka liian laiska ja epäskandinaavi Lagerbäckin keskikenttään? Kyllä Ruotsin fanit ovat oikeassa: Kim kentälle, mars!

Fcc / S

FC Culture kirjoitti...

No voi helvetti!

Nysse Lars jätti sekä Källströmin että Larssonin penkille. ..ttu mikä torspo!

No, Espanjaahan mää kannustan, mutta viihdyttävää peliä haluan nähdä.

Fcc / S

FC Culture kirjoitti...

jooh, ottelu kestää totutusti 90 (+3) minuuttia. pankaa ihmiset hyvät kuitenkin merkille se, että - toisin kuin moni muu joukkue - La Furia ei alkanut levitellä turhautuneena käsiään, vääntänyt naamaansa norsunv**ulle (Stefi, koitetaan oikeesti pitää tää kielenkäyttö täällä kommenttipuolellakin säädyllisenä, ok, paitsi jos mennee matsit tiukalle B~o), vaan teki päättäväisesti hommia hihat käärien (mitä nyt t-paidasta voipi), hetki hetkeltä nopeammin palloa liikuttaen ja aktiivisemmaksi osapuoleksi lopulta päätyen - ja siten, tottakai, voittonsa ansaiten. Jälleen kerran näimme, kuinka kylhymästhi käypi, kun aletaan varmistella ja pelata tissiposkipeliä. No nytten ei ollut Sveamamma siinä vierellä, vaan tuli lämmintä ja pehmeää muualta: Villa Valenciasta! Zwiuuh (Capdevilan toinen nappiluokan kaarisyöttö peräkkäisessä ottelussa) Fling (Villan haltuunotto ja samanaikainen keskuspuolustuksen nuukahdus) ja P A M (uno dos - ett två - ykskaks). Daviiiiiiid Villllljjjjjjaaaa. Pari viikkoa ja on elonkorjuun aika tällä "Viljalla", kuten Mara Kuusela sen niin kohdalleen lausuu. Ruåttalaisten ei auta kuin painaa villasella...

Tottakai: täytyyhän tässä antaa kredittiä myös Blågultille. Etenkin Aston Villan Mellberg nosti arvoaan rutkasti, ja Elmander oli energinen. Zlatan hyytyi toppareiden puristuksessa 45 minuutissa, joskin palkitsi itsensä päättäväisellä maalilla. Ja löytyypäs sitä syheröisistä muistiinpanoistani +merkki myös Svenssonin (siis tarkoitan tällä yksittäistä pelaajaa, en yleensä ruotsalaista) nimen alta. Espanjan onnistujia olivat kärkiparin (hei, mitä muuta voi pyytää kuin maalia mieheen ja yhteispeliä) lisäksi "CDV LFB" ja penkiltä peliin tullut Cesc. Sergio Ramosin peli alkaa olla jo murheenkryyni kohta. Pääsispä se omalle tasolleen Kreikka-pelissä! Surkeeta katsoa sen sämpläämistä. Parempaan päin kuitenkin mentiin jo.

Studio kiittää ja kuittaa,
FcC / k

Anonyymi kirjoitti...

Mitkäs on "sovinistisika -Stefin" kommentit ottelusta? Muistahan nyt tulevaisuudessakin pyydellä jokaisessa kommentti-osuudessa anteeksi tätä aiempaa räikeän seksististä kommenttiasi. Itsehän olen vankkumaton tasa-arvoisuuden kannattaja. Uskon vakaasti, että jokaisen on voitava kuluttaa iltansa haluamallaan viettejänsä kiehtovalla tavalla. Kotipaikassani, missä olin katsomassa alkuillan pelin, asia ilmeni niin, että katsoimme isäni ja veljeni kanssa olohuoneessa futista, millä välin äitini ompeli viereisessä huoneessa. Asia meni mielestäni juuri ninkuin pitääkin.

Itse peli tuli katsottua hiukan sivusilmällä, eikä oikeastaan muita huomiota, kuin että väittäisin Espanjan olevan Euroopan parhaiten syöttelevä joukkue, siis parhaimmillaan, kuten lopussa. Muistuttaa hiukan Argentiinan peliä. Loppuhetken voittomaali teki kyllä gutaa. Seuraavaan Espanjan peliin taidan opetella heidän kansallislaulunsa sanat ulkoa, jotta pääsen kunnolla tunnelmaan hoilailemalla siinä alussa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Ja nille jotka eivät minua tunne, selvennettäköön, etten ole vakavissani sukupuoli-kommenteissani. Yleistyksiä on mukava tehdä, mutta aina niitä poikkeuksiakin löytyy. Stefin kanssa ainakin olemme usein naureskelleet "äijämäisyydellemme".

Anonyymi kirjoitti...

No, tämä oli tylsä peli... odotin enemmän Espanjalta... vain ensimmäiset 15 min. olivat korkeatasoisia...

David Villa on varmistanut "la furia roja:n" paikan seuraavalla kierroksella. Mutta pojilla on paljon mietittävää ja myöskin Luis Aragonesilla.

Täällä Andalusiassa ihmiset ovat iloisia Espanjan voitosta, mutta myös pettyneitä tämän päivän ottelusta. He odottivat näkevänsä taas sen joukkueen, joka pelasi Venäjää vastaan.

No, tosi asia on, että Espanja jatkaa tätä kisaa, mutta voittamiseen tarvitaan enemmän kuin Villan taikaa.... tarvitaan sitä oikeaa "härän sielua"...

JC

Espanja vs Ruotsi

FC Culture kirjoitti...

Kyllä se härän sielu alkoi tulla esiin jälkimmäisen puolen tunnin aikana. Ruotsin pakit vaan pelasivat hyvän pelin Mellbergin johdolla. No, onneksi Hansson möhli lopussa ja Villa viimeisteli uskomattomalla taituruudella.

Fcc / S

Anonyymi kirjoitti...

Hepuhei. Meni suurin osa illan matseista hyvin pitkälti sivu suun, koska oli IHAN OIKIASTI parempaa tekemistä (enkä ala sitä tässä teille nyt selittämään), mutta arvakkaapa vaan ottiko pattiin (lievästi ilmaistuna), kun Espanja, jota olen siis veikannut (ennen ku kisat alko) koko turnauksen voittajaksi (ja panokset on kovat), meni ja voitti matsin viimisillä minuuteilla... mulla oli plakkarissa 1-1 ja ehin jo hehkutella vastapelureille (vain osa oli fyysisesti paikalla) kuinka meitsi menee nyt entistä vankempaan johtoon ja kuinka meitsi tietää miten nää matsit menee.... just joo... ois pitäny malttaa pitää turpansa kiinni loppuun asti. kaveri nappas 1-2 -tuloksella täydet pisteet ja pyyhkäs ohi... eka kerran turnauksen aikana mie en joha! ...kele!!!! "Harmittaaa"

Noh, huomenna mie otan nää teijän, herrojen, kommentit syyniin ja alan latoa tiukkaa tekstiä. ja mitä tulee veikkauksiin, olen sen verran ruvennu tosiaan "lestaileen" sitten alkuveikkausten, että jos voisin muuttaa mieleni, oranssit menis kevyesti finaaliin ja veis koko "homman". katotaan kuin käy. Ylläpitäjäpojille terkut... "i´m not gay...."