maanantai 21. kesäkuuta 2010

Voitolla jatkoon

Onko makeampaa panosta iltapäivän otteluun Chile – Sveitsi kuin se, että voittaja jatkaa 2. kierrokselle? Ei ole.

Kisojen kenties kiehtovinta hyökkäyspeliä ensimmäisessä ottelussaan esittänyt La Roja ja kenties kaikista tasapainoisimpaan esitykseen avauspelissään yltänyt La Nati (Die Schweizer Nati) kohtaavat klo 17 H-lohkossa. Toden totta, chileläiset tekivät komean paluun MM-näyttämölle nappaamalla Hondurasin päänahan varmalla 1-0 voitolla. Sveitsiläisille 1-0 voittoon päättyneestä Espanja-pelistä jäi varmasti suklaan maku suuhun, kun 2-0 tulos oli lähempänä kuin 1-1 tasapeli.

Tänään sveitsiläisten huikaiseva 484 minuutin nollaputki ei saa jatkoa kuin korkeintaan 67’ ajan, mutta silloinkin se riittää ykköspaikkaan ohi Englannin ja Italian – ja Hitzfeldin luotsaama nippu pääsee historian kirjoihin. Eli tämä haiskahtaa nyt vahvasti sovitulta jutulta! Humberto Suazo, Etelä-Amerikan karsintojen paras maalintekijä, osuu vasta noin 70. minuutilla vieden joukkueensa jatkoon. Sveitsi puolestaan saa toisen mahdollisuutensa Hondurasia vastaan 25. kesäkuuta. Sitten katsellaan tarkasti maalieroja ja tehtyjä maaleja (Espanja nimittäin murskaa tänään Hondurasin ja voittaa niukasti Chilen ja nappaa jatkopaikan ohi urheiden sveitsiläisten!). Niin, mitä muuta haluatte tietää? :)

Seuraa tänään näitä:

1) Kuka ihmeen Humberto Suazo? Hän on 29-vuotias maaliseppo, joka on tehnyt huimaa jälkeä Etelä-Amerikan sarjapeleissä. 18 MM-karsintaottelussa hän osui kymmenen kertaa. Sarjakaudella 2010–2011 miehen otteita voi seurata Espanjan liigassa. Bye-Bye Benaglio!
2) Grichting ja Ziegler ovat pahimmin pulassa sveitsiläisten puolustuslinjasta. Inler ja Fernandes saavat mukaansa pari ”postikorttia” (eivätkä ne ole mitään maisemakortteja).
3) Vastakkain kaksi huipputaktikkoa: pragmaattisen-saksalainen Hitzfeld ja filosofi Argentiinasta, Bielsa. Kummalla on ässä hihassaan?

Tulosveikkaus CHI – SUI 2-0

Muut ottelut tänään:
POR – PRK 1-1
ESP – HON 4-0


~ FCC / M ~

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

URUGUAY tottelee jatkossa koodia A1, ja MEKSIKO koodia A2. Vastaan tullee siis URU:lle Etelä-Korea (tai Nigeria tai Kreikka), ja MEX:lle Argentiina.

Ranskan kujanjuoksu ei päättynyt mitenkään yllätyksellisesti – eikä tulos ollut minulle yllätys alun alkaenkaan. Tästä oli merkkejä jo nähtävissä EURO2008-kampanjan yhteydessä, mutta viimeistään nämä sävelet olivat luettavissa ennakostani. ;)

Aivan täytyi kaivaa esille EURO2008-postaus, otsikolla ”Au revoir, Raymond!” http://fcculture.blogspot.com/2008/06/au-revoir-raymond.html, katsokaa myös kommenttiosion analyysi. :)

Ja otteita MM2010-ennakostani:
”Asiaan. Paitsi joukkuepelaamisella, asenteella ja työmoraalilla huippusuorituksiin ylletään myös taidokkuudella, luovuudella, nöyryydellä ja pelikavereiden kannustamisella. Niinpä itseään täynnä olevat egot, ahdistavat pelitavat, rakoilevat joukkuehenget, väkivaltaisuudet ja eilisen tähdet eivät enää toimi. Afrikassa siirrytään uuteen aikaan – welcom! - - -”

”Alkulohkoistaan jatkavat Forlánin tähdittämä Uruguay - - -. Domenechin temput ovat passé.”

Stefan oli hieman säyseämpi omassaan:
”Domenech on niii-in passé, mutta näillä pelaajilla ei edes hän voi mokata.”


FCC / M