tiistai 15. kesäkuuta 2010

”Päivän peli”: kaksi pientä elefanttia marssi näin...

Alkulohkojen 1. ottelukierroksen helmi liimaa katsojat TV:n ääreen klo 17, kun Norsunluurannikko ja Portugali kohtaavat G-lohkossa. Tai otetaanpa heti kärkeen pieni tarkennus: kaikkialla muualla paitsi Somaliassa.


...pyysivät he mukaan yhden toverin

Joukkueissa on yllättävän paljon yhteistä. Molemmissa katseet kiinnittyvät joukkueidensa yksittäisiin supertähtiin ”Green Light Given” Drogbaan ja ”edellinen maajoukkuemaali yli vuosi sitten” Ronaldoon – ja kummankin haasteena on oivaltaa, miten voidaan koota rivit yhtenäiseksi Joukkueeksi.

Tähän hitsaushaasteeseen ovat tarttuneet Svennis Eriksson ja virkaveli Carlos Queiros. Valmentajien ”kuntokäyrät” osoittavat kiinnostavasti eri suuntiin. Svennis on niittänyt mainettaan tasaisesti jo 80-luvulta lähtien ja sittemmin keskittynyt erinäisiin seikkailuihin... Portugalilaisluotsille parhaat päivät ovat kenties vasta edessä, mutta hän on ollut hyvässä opissa Old Traffordilla. Hitaasti kypsyvä portviini – sanoisin. Eriksson on taasen enemmänkin sellainen ruotsalaisen juhannusillan skumvin.

Totta puhuakseni joukkueissa on paljon muitakin kuin nuo stara(nelkee)t! Molemmilla on vahvoja laitapelaajia, muotoa: Eboué, Kalou ja Gervinho sekä Miguel, Simão ja Ronaldo. Kärkimiesten osakkeet menevät CIV-leiriin, kun ¾-kuntoinen Drogbakin on parempi kuin Liédson tai Hugo Almeida. Keskikentältä löytyvät myös ”köyhän miehen Marcos Senna” Didier Zokora Norsunluurannikolta ja all-round-pelaajien eliittiä, Tiago, Portugalilta.

...aurinkoista tietä eteenpäin

Tämän ottelun panos on raskas. Voittajajoukkue menee tästä lohkosta jatkoon, häviäjä todennäköisimmin ei. Kummankaan mentaliteettiin ei kuitenkaan kuulu varmistelu, mutta molempien on nähty aiemminkin paskovan shortseihinsa, kun pitäisi lunastaa lupauksia jostakin suuresta, kauniista ja arvokkaasta. Toivottavasti näemme varhaisen maalin, jolloin ottelu ryöpsähtää paitsi viihdyttävyyden myös asenteen osalta huippuunsa.

Seuraa näitä juttuja tässä kamppailussa:
1) Saako C. Ronaldon huippukausi jatkoa näissä kisoissa, ja millä tavalla, vai ryövääkö hän egollaan viimeisenkin tilan joukkuekavereiltaan? Entä mitä Les Éléphants’in poskihammas, D. Drogba, saa aikaan käsi kipsissä, ja kauanko hän pelaa tänään?
2) Kumman keskuspuolustus kestää myllytyksen ja on etevämpi paitsioansoissaan: Carvalho – Alves vai Méïté – Toure?
3) Kummalla ”läikkyy” yli, kiehahtaako pelin intensiteetti valloilleen?

Tulosveikkaus CIV – POR: 2-1

Päivän muut ottelut:
NZL – SVK 0-1
BRA – PRK 1-0

~ FCC / M ~



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

uiui, dramaattinen yliajan tasoitus NZL:lta. SVK oli koko ottelun ajan kuriton puolustamaan, välimatkat linjojen välillä suuret ja etäisyydet vastustajasta 1 vs. 1 -tilanteissa laiskat. NZL sen sijaan oli kurinalainen ja tarkka - vaikka heidän tikittävä aikapomminsa on paineen alla tehdyt henkilökohtaiset virheet. Tarjolla SVK:lle oli totisesti enemmän, mutta pojat olivat pelanneet matsin jo lehtien palstoja lukemalla... :s

Lohko on...avoin. Back to square one.

Kohta alkavassa CIV-POR-matsissa Drogba ei ole avauksessa... :( mutta tulee vaihdosta kehiin :)

Yritteliäs ja väkivahva Aruna Dindane paikkaa. Mutta mitä ihmettä Danny tekee Portugalin avauksessa...?! Jäämme seuraamaan...

FCC / M

Jukka kirjoitti...

Mulla jäi päivän pelit suurelta osin väliin ku oli muita kiireitä. Oliko brassit yhtä vakuuttavia kuin Saksa?

FC Culture kirjoitti...

Ei todellakaan. Takki auki liikkeellä. Ne iski päätään Pohjois-Korean tiiviiseen puolustusmuuriin ja pelasi heikolla temmolla.

Varsinkin ekalla jaksolla oli sellaista pelailua. Tokalla jaksolla tuli jo hivenen sisua ja nopeutta.

Brassien todellinen taso paljastuu seuraavassa pelissä.

Stefi