maanantai 21. kesäkuuta 2010

La Roja kohtaa Hondurasin

Otteluennakko: Espanja-Honduras

Lohko H:n päivän kamppailu on näiden kahden joukkueen kiirastuli. Pisteitä on tultava, jos mielii jatkoon. Joko euroopanmestari Espanja kokee todellisen painajaisen tai Hondurasin vierailu päättyy vastaavasti kuin ensimmäinen pyörähdys MM-nurmilla 1982. Mielenkiintoisena yksityiskohtana pitää nostaa noista kisoista esille joukkueiden edellinen kohtaaminen MM-tasolla, joka päättyi 1-1, vastaavasti alkulohkossa.

Lähtökohdat kääntyvät kiistattomasti Espanjan eduksi, superjoukkueen olisi perussuorituksella suoriuduttavat taiten jatkoon. Espanjan Fifa-ranking on 2. ja Honduras majailee sijalla 38. Sveitsi-ottelu osoitti että, jos peli ei kulje sankareilla niin useista tilanteista saatu lohtu on laiha. Hondurasilla on onnistuessaan hallussaan jälleen yllätyksen mahdollisuudet. Chile-pelissä Honduras ja etenkin veteraani kärkihyökkääjä Carlos Pavón esitteli taitojaan useissa maalipaikoissa, kuitenkaan onnistumatta.

Espanja lähtee peliin hakemaan nopeaa ratkaisua, ainakin nopeaa ensimmäistä maalia, joka purkaa joukkueen paineen ja vapauttaisi pelin. Hondurasilla on myös vain vähän hävittävää, joten ensimmäinen puoliaika tullaan näkemään värikästä hyökkäävää jalkapalloa. Nälkä voittaa on molemmilla joukkueilla valtava, mutta onko Espanjalle asetettu ulkoinen paine kuitenkin lamauttava?

Hondurasin kentällisessä mielenkiinto kannattaa keskittää Carlos Pavón lisäksi historialliseen kolmen veljeksen sarjaan, Palaciot - Wilson, Jerry ja Johnny ovat ensimmäinen veljestrio, joka ensiintyy yhtäaikaisesti lopputurnauksessa. Tältä triolta voi myös pelillisesti odottaa näyttöjä.

Jos La Roja saa pelin pyörimään ja pystyvät pitämään nopeutta yllä koko 90 minuuttia, Honduras on vietävissä, vaikka jalkoja löytyy heiltäkin. Ottelun ensimmäinen puoliaika ratkaisee, millaista viihdettä koko ottelusta yleisölle tulee.

Lehtien palstat ja media pursuaa Espanjaa tänään. Kaikkien Barcelonan alueen päälehtien pääaiheet käsittelevät illan peliä, sen merkitystä ja pelaajien ja valmennusjohdon tekemiä ratkaisuja illan peliä varten. Punaisilla on pelissä paljon.

Lopputulosarvio: 3-1


Vieraskynä, Antti Brunni

Ei kommentteja: