perjantai 11. kesäkuuta 2010

Poikia opissa

No niin, avausmatsi on taputeltu. Nyt uskallan jo raottaa äänijänteitäni ja suoristaa selkääni. Ja kuittailla Stefanille, mutta vain vähän. Etelä-Afrikan jatkounelma elää yhä!

Meksiko aloitti toki pirteästi ja näytti 60 sijaa huonommin rankatulle isäntämaalle kaapin paikkaa. Laitapeli oli pirteää Gion ja Aguilarin johdolla, mutta Franco oli tuttu näky boksissa – pallo yli.
Toiselle puoliajalle Parreira näytti taktisen osaamisensa ja sen, miksi hän on vielä kova luu koutsihommissa. Aguirre jäi oppipojan osaan, kun ”pappa” vaihtoi heikoimman lenkkinsä pois ja vaihtoi ryhmittymänsä 4-3-3:ksi.

Prässiä nostettiin, aluepeliä vahvistettiin ja keskusta tukittiin. Sitten kuin tilauksesta Meksiko kavensi keskelle, alkoi lyödä päätään seinään, unohti laitapelinsä ja menetti palloja. Etelä-Afrikka pääsi katkoihin ja kontrasi nopeasti. Tshabalala pääsi parilla ristipassilla läpi ja paukutti niin ylänurkkaan kuin Jabulanin vain voi. Tämän avausmaalin taustat menivät ikävästi Antti Ennekarilta huti toteamuksella: ”Toinen puoliaika näyttää etenevän samaa kaavaa kuin ensimmäinen.”

Lisää oppipoikia pantiin vaihtoon, kun Vela vaihdettiin ”Meksikon Mixu Paatelaiseen”, Cuauhtemoc Blancoon. Hänen spirittinsä laskeutui Soccer City:lle ja hetki tästä Mokoenan kyseenalaisesti johtama (?) puolustus otti ja nukahti taas, ja Marques pääsi kuittaamaan tasoihin.

Avausottelu oli vaisu ja tylsä, vaikka mukaan mahtui yksi kappale kaikkea, mitä viihdyttävään matsiin kuuluukin: hieno maali, komea torjunta, härski liukutaklaus, valmentajan taktista taitoa ja kovaa kannatusta. Ehkä tuo 1-1 on oikeutettu lopputulos, vaikka Etelä-Afrikka paransi peliään enemmän kuin vastustajansa.

Luvalla sanoen molempien pelin on parannuttava, jos meksikolaiset tai eteläafrikkalaiset meinaavat tähyillä jatkopaikkaa. Meksikon ongelmat eivät jää viimeistelytaitoon, vaan kyllä tuo alakerta on kuin Hitchcockin leffasta kruunattuna kisojen huonoimmalla maalivahdilla. Ottelun MVP oli Tshabalala.

Nooh, onneksi iltapelissä nähdään myrskyvaroitus ”Parhaat päivät takana” -leimatulta Uruguaylta.

~ FCC / M ~

PS Tiedoksenne, että tarkoituksenamme on näpytellä joka päivälle tai ainakin joka toiselle päivälle "Päivän peli" -ennakkoanalyysi yhdestä matsista!

2 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...

Eipä saanut Meksiko murrettua Etelä-Afrikan muuria. Tehotonta neppailua ja paljon syöttöhasseja. Tylsä peli kaiken kaikkiaan. Odotin ja odotan Meksikolta paljon parempaa, älkäähän vielä naureskelko.

Tshabalalta pirteä esitys ja upea maali. Myös Mphela näytti varoitusmerkin Domenechille ja Tabarezille: ei päästetä juoksukilpailuun. Pienaar oli aivan kuutamolla.

Aguirren maalivahtivalintaa voi vain ihmetellä. Toinen maalivahti, Ochoa, on ihan kunnon veskari. Ehkä toi puolustus kokoaa rivinsä toiseen matsiin.

"Mixu" Blancon vaihto oli pelin seuraamisen kannalta loistojuttu. Lopunkin kaulansa hävittänyt körmy oli hidas kuin mikä, mutta passit lähtivät välillä nätisti. Nähtäisiinkö kisoissa vielä se legendaarinen harhautus (http://www.youtube.com/watch?v=KH34h0BGr7s - kohdassa 2: 40)?

FCC / S

Jukka kirjoitti...

Hyvä raportti. Vähän samoja asioita oli mullakin mielessä. Meksikolla peli pyöri kyllä välillä taitavasti keskikentällä, mutta joukkueessa oli myös selkeitä heikkouksia. Joukkueen valmentajan peluutussysteemit eivät myöskään tehneet minuun vaikutusta.

Etelä-Afrikan potentiaali ei tullut vielä ehkä niin selkeästi esille, kun joukkue kuitenkin taisi pelata vielä aikalailla jännäkakka housuissa. Maali oli hieno, taidokas syöttö ja laukaus, mutta harvoimpa tuota näkee että vasenjalkainen pelaaja pääsee tällämään vasemmalta laidalta takayläkulmaan, joten oiskohan Meksikon maalivahdin heikkouksilla (174 cm varsi) ollu jotain tekemistä asian kanssa. Meksikon maalikin oli aikalailla vastustajan puolustuksen sekoilun ansiota.

Eli kokonaisuudessaan aika heikkotasoinen peli, ja mielenkiintoista nähdä tänään vielä Uruguay, sillä tämän pelin joukkueet on kyllä voitettavissa. Joukkueen hyökkäysmateriaali on pelottava, joten kysymykseksi jäänee, osaavatko puolustaa edes ns. vähää alusta.