maanantai 14. kesäkuuta 2010

Lippin kortit

Enpäs malta olla kirjoittamatta Azzurrin avausottelusta – onhan kyseessä sentään puolustava maailmanmestari.

Toscanan Midas, Lippi, on taitava valmentaja, joka katsoo vastustajan kortit ennen omiensa näyttämistä. Helppoa hänen on näin tehdä, koska Italia on yksi maailman parhaista suunnanmuutosjoukkueista pystyen sopeutumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nyt avauspelissä luvassa olisi kuitenkin ensisijaisesti ennakkosuosikin painava viitta. Italia ei ole omimmillaan kuskatessaan ottelutapahtumia 60 % pallohallinnalla. Lippi tietää tämän. Siksi hän väistääkin riskin tylsästä, puuduttavasta ja ennalta arvattavasta pallonkierrätyksestä laittamalla Pirlon penkille ja Montolivon avaukseen. Fiorentinan pelintekijä sytyttää seurakaveri Gilardinon liekkiin kärjessä ja laittaa miehet laidoilla vauhtiin. De Rossi ja Marchisio varmistavat. Niin paljon kuin olisin halunnut nähdä vaatemallit, Di Natalen ja Quagliarellan, yhtä aikaa kentällä, laitureina viilettää Pepe ja ”viilettää” Iaquinta.

Jos Saksa esitti eilen poikkeuksellisen luovaa peliä ja löi epäilijöilleen bratwurstia naamariin, Italot näyttävät tänä iltana, että joukkue ei olekaan niin ”ikäloppu” kuin on uumoiltu. Todellisia riskejä epäonnistua avausmatsissa on ilmassa zero, niente. Vaikka nuorilla voittamisen nälkää voi enemmän ollakin kuin kaiken kokeneilla casanovilla, en itse vaihtaisi mihinkään sitä tunnetta, kun tietää, mitä MM-kullan voittaminen vaatii.

Silti ei ole syytä unohtaa Paraguayta – vaikka Stefan omassa MM-ennakossaan näin tekikin. Valmentaja Martino juoksuttaa kentälle tarkasti puolustavan, kurinalaisen nipun, joka pyrkii pitämään matsin pitkään 0-0 -tilanteessa. Laitapelaajat, erityisesti pakki Dario Veron, ovat tunnetusti vaarallisia krosseineen ja erikoistilanteineen, ja ikäisekseen kokeneet kärkimiehet, Valdez ja Barrios, pitävät Cannavaron varpaillaan. Toivottavasti Italia johtaa vähintään 2-0, kun Edgar Benitez tulee vaihdosta piristämään La Albirrojan peliä…

In bocca al lupo - crepi il lupo!

Tulosveikkaus ITA – PAR: 3-0

~ FCC / M ~



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan Paraguay ei ole syytä unohtaa... Italia ja Paraguay on melkein sama puolustuspeli ja usein se toimii... Eka erä pelattu... ja Italia tarvitsee lähteä hakemaan ainakin yhden maalin... Toinen erä näyttää lupavalta... Katsotaan kumpi on "il lupo" Italia vai Paraguay?

Good luck!
JC

Anonyymi kirjoitti...

Joo... Eipä jäänyt tuosta pelistä kerrottavaa italialaislehdistölle - paitsi Simone Pepen pirteän innostava laitapeli.
Di Natale oli Gilardinoa aktiivisempi kärjessä. Välillä oli kyllä aika ihmeellistä kaaosta tuolla Azzurrien keskikentällä ja puolustuksessa, kummia pallonmenetyksiä. Paraguay prässäsi ihailtavasti.

Heh, Gazzetta kiteytti sanaleikillä: De Rossi Para (saves...from) Guai (troubles). :)

m

Jukka kirjoitti...

Ei kuulu tähän tekstiin, mutta en uskaltanut alemmaksikaan laittaa...

Englannin Jamie Carragherille oli tainnut valahtaa pikku hätäkakka housuun Saksan pelin nähtyään, ja nyt mies selittelee lehdistössä Saksan saaneen "epäreilun edun" kun se on pelannut liigassaan kisapallolla jo vuodenvaihteesta asti.

Minusta tämä menee vain Saksan kokonaisvaltaisen valmistautumisen ansioksi. En usko, että Saksan korkea pelin taso heti ekasta pelistä lähtien oli vain pallotuttuuden ansiota, vaan myös muun kisoihin valmistautumisen. Muut taitavat lähteä kisoihin aikalailla takki auki Saksaan verrattuna, ja heidän puolesta on toivottava että pystyvät kirimään etumatkan kiinni kisojen edetessä. Kaikilla mailla oli varmasti mahdollisuus ottaa liigoissaan kisapallo käyttöön kauden aikana.