maanantai 14. kesäkuuta 2010

Olsen ja ikämiehet

Hollannin ja Tanskan kohtaamisessa on luvassa taktista taistelua, kun Morten Olsenin kokenut miehistö pyrkii jäädyttämään hollantilaisten pallonhallintaa. Kuten kisaennakossani totesin, tanskalaisten ikämiehillä jalka ei enää liiku vanhaan malliin, eikä Tanskalta tulla näillä pelaajilla näkemään iloista futista, kuten takavuosina. Tanskalaiset pyrkivät pitämään paketin kasassa ja iskemään vastahyökkäyksillä.

Jos on Argentiinalla kisojen parhaat hyökkääjät, niin Hollannilla on kisojen paras keskikenttä. Myös maalintekovoimaa löytyy – karsinnoissa oranssipaidat iskivät 17 häkkiä (noin 2 per peli). Asiantuntijat ovat pitäneet Hollantia jopa mestarisuosikkina. Eikä turhaan, sillä materiaali on nyt parasta sitten 80-luvun lopun.

Hollannin ainoa potilas on huippukauden Bayernissa pelannut Arjen Robben. Vaikka Robben ei pystykään reisivamman vuoksi pelaamaan, voi van Marwijk heittää viheriölle Rafael van der Vaartin kaltaisen taiturin tilalle. Toisaalta ongelmana on pidetty sitä, että keskikentällä saattaa olla liian samantyyppisiä pelaajia. Esimerkiksi van der Vaart tarvitsee ison roolin loistaakseen. Sneijder vetää häneltä mattoa jalkojen alta.

Tanskalaiset lähtevät pelaamaan 0–0:llaa. Maaleja he eivät pysty tekemään, sillä ainoa maalintekoon pystyvä pelaaja, Nicklas Bendtner, on sairaslistalla. Tanskan ainoa oljenkorsi on siinä, että Hollannin heikkona kohtana pidetty puolustus-/maalivahtipeli pettää.

Seuraa näitä:
  1. Onko Hollannin puolustuslinja ajan tasalla?
  2. Sikaileeko Christian Poulsen? Tanskan keskikentän ankkuri tunnetaan futiskenttien Tikkasena, mutta hän lämpenee myös itse helposti. Kenellä hermot kiehuvat tänään?

Tulosveikkaus Hollanti–Tanska: 2–0

FCC / S

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu-u, nyt koetellaan tanskalaisleirissä myös Rooligans -fanilauman iloisuutta... ;)

Olsen Bros tuo onneksi lohtua:
http://www.youtube.com/watch?v=wEwlSyd7DH4


FCC / M

FC Culture kirjoitti...

Bendtner on näköjään avauksessa. Näihin loukkaantumisuutisiin ei pysty ikinä luottamaan.

FCC / S

Anonyymi kirjoitti...

Tepu, sitä sanotaan taktiseksi osaamiseksi. Tak-ti-nen. T-a-k-t-i-n-e-n. Takti.

;)

FCC / M

Jukka kirjoitti...

Enpä voi hirveästi kommentoida pelistä, kun näin vain osan. Herrojen tulosveikkaus näytti kuitenkin osuvan kohalleen, joten respektit jne.