lauantai 19. kesäkuuta 2010

Tanskaa Eto’o

Juuttien legopalikat ovat hajallaan. Loukkaantumislista oli kisojen alla pitkä kuin Øresundsbroen. Ja jälki on ollut sen mukaista. Avauspeliin Hollantia vastaan Bendtner revittiin puolikuntoisena kärkeen, ja paria usuttelua lukuun ottamatta mies oli vaisu kuten koko joukkue. Oma maali oli vain jäävuoren huippu. Tänään vastaan asettuvat Kamerunin leijonat, jotka puolestaan vaikuttivat Japania vastaan vain väsyneiltä, mukavuuden haluisilta savannikissoilta.

Tällä kertaa pedot ovat kuitenkin raatelumielellä ja nälkäisiä. Vaikka ranskalaisvalmentajilla tuntuu vanne puristavan päätä näissä kisoissa, Le Guen antaa ranskalaismedialle vaihteeksi jotain mukavaakin kirjoitettavaa. Kollega Olsen on tietysti vakuutellut tanskalaisten voittoa lehdistötilaisuuksissa, mutta peitsi on nyt tylsä.

Ottelun ratkaisijaksi odotetaan Samuel Eto’o:ta, joka on kritiikin silmässä. Barcan ja Interin Eto’o ei ole sama kuin Kamerunin Eto’o. Tänään on toisin. Hän karkaa pariin otteeseen Poulsenilta, Aggerilta ja Kjærilta. Toisessa päässä Tanskan yritteliäin hyökkäyspelaaja avausottelussa, Rommedahl, ja naftaliinista kaivettu Grønkjær koettavat saada kesoja maalille, mutta nyt Kamerunin keskikenttä Songin ja Makounin johdolla ryhdistäytyy. Laitapakki Assou-Ekotto ehtii nyt myös paremmin alakertaan apuun. Ja Mbia siivoaa omaa aluetta.

Seuraa näitä klo 21.30:
1. Se, kumpi pelaa iloisemmin, voittaa. Paineensietokyky mitataan rentoudella, yritteliäisyydellä ja luovuudella – ei safety footballilla. Ottelussa on panoksena jatkopaikka Hollannin vanavedessä, vaikka toki samuraimiehilläkin tuntuu olevan sanansa halkaistavana...
2. Yläkerran yhteispeli on avainasemassa. Valmentajat ovat varmasti rullailleet otteluvideoita ja scoutanneet vastustajansa pelitavat. Nyt Eto’o – Webo – Choupo-Moting - ja Bendtner – Eriksen – laiturit -akseleilta kaivataan todellista yllättävyyttä.
3. Vain Jon Dahl Tomasson voi pelastaa Tanskan, ja riskinoton paikka on nyt jos koskaan.

Tulosveikkaus: CAM – DEN 2-1
Muut ottelut lauantaina 19.6.: NED – JPN 2-1, GHA – AUS 1-0

~ FCC / M ~

3 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Ois kyllä mahtava nähdä vanha kettu Tomasson. Pitänee katsoa ihan vain sen vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, on ollut toipilaana, että ehkä tulee kehiin jtn 60':lla...

Anonyymi kirjoitti...

hieno startti matsiin! CAM on valmis ja pyörittelee aggeria ja kumppaneita kioskille ja pakottaa heidät virheisiin.
tanskan tasoitusmaali oli sen sijaan oppikirjasta, modernin, avaavan puolustajan ristipallo linjan taakse, laiturin hyvin ajoitettu juoksu pystyyn ja krossi maalille ja hyökki liukuu ekana poikittaissyöttöön: 1-1.

oujee.

vielä kun tuo jdt heräisi 2010-luvulle... ;)

fcc / m