torstai 17. kesäkuuta 2010

”Päivän peli”: RRrräps – ja henkselit paukkuvat

Yksi matsi takana ja Diego Armando on tekemässä ”Tammiset” – ja kohoamassa vääjäämättä joukkueensa yläpuolelle. Osansa ovat saaneet niin eteläkorealaiset, tuleva vastustaja, kuin muutama pelaajalegenda siinä sivussa. On se kumma. Sen kerran kun Argentiinan joukkue on täynnä nöyrääkin nöyrempiä taitopelaajia, koutsi hyppää estradille kuin tv-tähti konsanaan. Ymmärrän sen sikäli, että Maradona tekee myös ”Mourinhot” ja nappaa omalla show’llaan median jakamattoman huomion antaen samalla pelaajiensa keskittyä rauhassa olennaiseen. Muutama silta siinä palaa, so what

Vaikka välillä tosiaan tuntuu, että Maradonan pään tehtävänä on estää henkselien sotkeutuminen – on hänellä silti silmää koutsihommiin. Sitä tarvitaankin, kun lohko B:n toisessa ottelussa vastaan kirmaa yksi vakuuttavimmin tähän asti hyökänneistä jengeistä, Etelä-Korea. Osa mediapeliä lienee Maradonalla myös se, että hän korostamalla korosti Messiä lehdistötilaisuudessa. Pelin viihdyttävyyden kannalta toivon, ettei Albiceleste todellisuudessa nojaa yksinomaan häneen vaan myllyttää koko arsenaalillaan.

Jos Heinze väisti nätisti viime ennakossa esittämäni kritiikin, nyt hänellä ja Jonásilla tulee luvalla sanoen kiire suoraviivaisten aasialaislaitureiden kanssa. Sähäkkä Park Chu-Young ehtii hyvin ”karoille”. Korean osakkeita keskikentällä nostaa Veronin puuttuminen.

Ottelun kulminaatiopisteet:
1) Vieläkö tuhlaajapoika Higuainiin löytyy luottoa, vai ottaako hottiakin hotimpi Milito oman paikkansa sentterinä?
2) Säilyttääkö Korea pelillisen identiteettinsä myös tässä ottelussa, vai onko pelikirjaa kenties lainattu nyt veriviholliselta, rajanaapurilta?
3) Joko Messin hanat aukeavat? Tip-tip-tip…

Tulosveikkaus ARG – KOR 2-1

Päivän muut matsit:
GRE – NGR 2-0
FRA – MEX 1-1

~ FCC / M ~



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Dodhii,
kestää paukutella.
4 maalia korealaisten verkkoon vei tangonkeksijät jatkoon. Knallimies-Higuain kiitti luottamuksesta olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kuten maalintekijän kuuluu. Messi otti paljon vastuuta pelinteosta laajemmalla säteellä, myös erikoistilanteissa, kun Veron oli veke.
Korea möi sielunsa 1. pa:lla ja pääsi peliin mukaan Demichelisin räpellyksen turvin. Sitten kaivettiin sitä asennetta, vauhtia ja yritteliäisyyttä kopin uumenista. Mutta Argentiina oli valmis ja iski paikoistaan 2. pa:lla.
Argentiina voittaa lohkonsa, ja tottelee siis jatkokaaviossa koodia B1. He kohtaavat 2. kierroksella A-lohkon kakkosen, eli Ranskan tai Meksikon...tai Etelä-Afrikan.
Mutta aatelkaapas sitä, jos Kreikka nappaa voiton Nigeriasta ja haastaa vielä jo jatkopaikkansa varmistaneen Argentiinan ja esimerkiksi voittaisi sen, he nousisivat myös 6 pisteeseen.
Siksi juuri tämä käynnissä oleva peli Nigerian ja Kreikan välillä on supertärkeä.

Katsotaan!

FCC / M