sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

”Päivän peli”: Schwein

Tiimalasit ylösalaisin, nyt alkaa turnaus myös Saksan osalta. Kun hiekka on valumassa loppuun, Die Mannschaft alkaa saada koneitaan vasta käyntiin. Dieselmäinen Saksa parantaa tunnetusti kuin sika juoksuaan. Turnauskestävyydestään hehkutettu kestosuosikki avaa D-lohkossa aina yllätysvalmista Australiaa vastaan. Jatkopaikat ovat lohkossa jo jaetut, mutta onneksi tuo uutinen ei ole vielä tavoittanut aussileiriä – nähdään nimittäin vauhdikas ottelu.

Paperilla Saksan maajoukkueen rosteria voi lukea monella tavalla. Onko kyse nuorennusleikkauksen viimeisestä vaiheesta, todellisesta Die nächste Generation’ista vai nipin napin kasaan raavitusta, väsyneestä ja paineensietokyvyltään rajallisesta nipusta (pojan- ja miehen)kloppeja? Kuten ennakossani vuodatan, itselleni joukkueen fiilis vaikuttaa epäuskottavalta ja hajanaiselta. Siitä puuttuu punainen lanka – ja Herr Ballack, tietysti.

Australialle ei ole kristallipallosta paljon tarjolla näissä kekkereissä. Näissä peleissä ei kuitenkaan ole luvassa kenellekään yhtään helppoa ottelua, kuten jo nyt pelatuista otteluista on käynyt ilmi. Marginaalit ovat pienet. Siksi onkin kiinnostavaa seurata, miten Australian One more time, lads -mentaliteetin ja korkean keski-iän omaava nippu esiintyy luvalla sanoen nuorta ennakkosuosikkia vastaan. Kun paikka tulee, Cahill, Kewell, Bresciano ja kumppanit laittavat nimittäin kuulan verkkoon.

Suurennuslasi etsii minuutti minuutilta Miroslav Klosea, joka on pelannut järkyttävän heikon liigakauden mutta johon valmentaja Löw luottaa kuin 300000 kilometriä ajettuun Mersuun. Özilille, Müllerille ja Aogolle todellisuus MM-kisojen tasosta, vauhdista, intensiteetistä ja jokaisen pelaajan taistelutahdosta voi lyödä nopeasti vasten kasvoja. Toki näille huomisen staroille toivoisi tuhkimotarinaa! Saksan tärkein pelaaja, jonka kautta sika nousee tai kompuroi, syö tai paskoo, on Basti Schweinsteiger, mikä kertoo paitsi miehen hyvyydestä myös Saksan tietynlaisesta ”välitilasta”.

Seuraa näitä juttuja illan ottelussa GER – AUS:
1) Podolskin ja Müllerin laitajuoksut ja krossit, joissa pallottoman puolen laituri ajaa maalille. Kaikki muistanevat Bastin ja Podolskin yhteispelin edellisissä kisoissa.
2) Noviisi vs. kokenut, osa II: Neuer vs. Schwarzer; maalivahtipelin asetelma on kuin eilisestä Englanti – USA pelistä, jossa Howard kyykytti nuorempaansa.
3) Klosen viisi maalia kisoissa; herättäkää minut, kun tulee ensimmäinen.

Tulosveikkaus: GER – AUS 2-1.

~ FCC / M ~


2 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...

Juu, herätty on... :)
Komea 1. pa, kisojen parasta ja vauhdikkainta peliä tähän mennessä. Neuerin seivi alkuhetkillä pelasti valkopaidat, ja sitten alkoikin show yläkerrassa.
2. pa:lle on kaksi skenaariota: Saksan nuoret, luovat pelaajat jatkavat samalla kaavalla ja aussit joutuvat kengurun selkään - pomppuista kyytiä! Tai...Joachim Löw painaa puolustus-, varjelu- ja suojelunappulaa, ja alkaa varmistella komeita lukemia. Aussit nappaavat hallinnan tarjottimelta, Cahill heräilee peliin mukaan ja ruokkii vaihtopelaaja Joshua Kennedyä, joka muistuttaa paitsi ulkonäöllisesti myös eleiltään "pelastajaa". Altavastaaja kipuaa lähelle, ellei tasoihin.

Kummin käy?

FCC / M

Jukka kirjoitti...

Huh huh, tällaista futista on ilo katsella! Enpä odottanut tällaista Saksalta, enkä vielä miltään maalta turnauksen tässä vaiheessa. Mukava sekoitus kokemusta ja nuoruutta vaikuttaisi tämä Saksan jengi olevan. Tää Özil ja Müller... enkä edes tiennyt että Poldolskikin pystyy jakelemaan täydellisesti painotettuja syöttöjä..

Vielä kun studiossakin oli huippumiehistö, eritoten futisaatelinen Malinen, niin viihtyvyys matsin ääressä oli taattu.