keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Saksa tosipaikan edessä

Kovatasoisen D-lohkon päätöskierros pyörähtää käyntiin klo 21.30, eli noin viiden minuutin päästä. :) Lohkon voittaja kohtaa Englannin ja kakkonen USA:n. Kaikki on vielä mahdollista, jopa Australia voi heilahtaa jatkoon voitolla serbeistä. Mikäli Australia voittaa Serbian, Saksa voi taktikoida itsensä tasapelillä USA:a vastaan. Todennäköisempää kuitenkin on, että Serbia löylyttää Australiaa. Jos ja kun Serbia voittaa Australian, Saksa on pakkovoiton edessä.

Lähdetäänpä siis liikkeelle siitä, että Joachim Löw juoksuttaa ryhmänsä kentälle voitto mielessä. Mesut Özil on osoittanut pärjäävänsä tällä tasolla ja Löw antaa luottoa. Hänen on helppo pelata, kun taustalla on Schweinsteigerin ja Khediran kaltaisia työmyyriä. Özil helpottaa "Schweinin" urakkaa huomattavasti. Nyt "Schweinin" ei tarvitse keskittyä pelintekoon. Pallon voi huoletta antaa Bremenin taiturille, joka antaa sen viiltävän pystysyötön hyökkääjille.

Müller, Podolski ja Klose näyttivät ensimmäisessä pelissä, mihin he parhaimmillaan pystyvät. Nyt Klosen korvaajana on Cacau, joka mätti Stuttgartille 13 maalia viime kaudella. Klose osoittii ausseja vastaan, että liigamaalit eivät ratkaise näissä peleissä. Cacau ei myöskään ole niin vahva pääpelaaja kuin Klose, mikä olisi ollut etu pienikokoista John Mensahia vastaan.

Entäpä Ghanan mahdollisuudet? Ghanan osakkeiden arvo notkahti pahasti ennen kisoja, kun joukkueen sielu, Michael Essien, loukkaantui. Essien oli yksi tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia koko turnauksessa, paljon tärkeämpi omalle joukkueeleen kuin esimerkiksi Ballack. Kuitenkin ensimmäisessä pelissä Ghana osoitti osaavansa erinomaista joukkuepeliä ilman Essieniä. Nuoret atleetit jaksavat paiskia töitä, parhaina esimerkkeinä Kwadwo Asamoah ja Anthony Annan. Taitopuolesta vastaavat Andre Ayew sekä Asamoah Gyan. Jerome Boatengilla tulee kiire, kun Ayew heittää vasemmalla laidalla kikkakolmosta kehiin. Gyanin nopeus on puolestaan myrkkyä hitaille toppareille, Mertesackerille ja Friedrichille.

Seuraa näitä:

1) Müllerin ja Podolsin yhteispeli. Jo edellisessä pelissä he käyttivät tuttua kikkaa. Pallottoman puolen laituri ajaa maalille, keskitys ja pam! Miten Cacau sopii heidän keskelle?
2) Asamoah Gyanin vire. Ghanan ykköstykki siirtyy Ranskan liigasta rahakkaampiin ympyröihin. Tällä hetkellä West Hamin sanotaan olevan miehen perässä, mutta mahdollisuudet on suurempaankin seuraan. Mitä parempaa peliä, sitä suurempi setelitukku tiedossa. 1 maali = 10 000 euroa lisää viikkopalkkaan.
3) Pitääkö Andre "Abedi Pelen poika" Ayew Jerome Boatengia pujottelukeppinä?

Tulosveikkaus Ghana-Saksa 0-1

FCC / S

3 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...

Molemmilta joukkueilta ihan ok peliä. Ei nyt kuitenkaan mitään häikäisevää. Tosi tiukat pelit tiedossa seuraavalla kierroksella.

Maalin päästämällä Saksa olisi tosiaan saanut USA:n vastaan. Mutta toisaalta ei Ghanallakaan kovin kovaa hinkua ollut maalintekoon. :)

Viime hetkillä oli hauska seurata AUS-SRB-peliä. Jos Serbia olisi niitannut lisäajalla, Afrikalta ei olisi yhtään edustajaa jatkopeleissä. Nyt Ghana etenee puolivälieriin asti.

Toi Cahill on kyllä ihme kaveri. Tolla kropalla jyrää Vidicit ja kumppanit pääpalloissa.

Hip hei, tulosveikkaus osui kohdilleen.

FCC / S

Anonyymi kirjoitti...

Jeps,
aivan huikean jännittäviä matseja nää alkulohkojen vikat kierrokset, minuutti minuutilta pitää luntata, miten toisessa ottelussa menee, mikä on tilanne, ja miten se juuri tällä tuloksella menikään, että ketkä oikein jatkavat. Kiitos teksti-tv:lle olemassa olosta!

Alkulohkojen jälkeen, eli juhannusviikonloppuna, veneestä kusemisen, saunomisen ja nestetankkauksen lomassa esitämme alkulohkojen all starsin (tod.näk. molemmilta oma), johon on luvalla sanoen tungosta. Vain MVP lienee selvä, D. Forlán. ;)

FCC / M

Anonyymi kirjoitti...

Ja jottei aivan menisi liian vakavaksi ja arvon futisleskemme eivät tylsisty lopullisesti, lienee luvassa viimeistään ensi viikolla kisojen herkut skaba...tyyliin Hakan Yakin ja Cristian Ronaldo.


FCC / M