sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

”Päivän peli”: Elefanttien samba

Saimme nauttia siitä noin viiden minuutin ajan tiistaina 15. kesäkuuta, pieni pilkahdus, kuin valoa tunnelin päässä. Mutta sitten soi pilli ja Norsunluurannikon ja Portugalin välinen ottelu päättyi maalittomaan.

Tänään Les Éléphants mittaa Brasilian päivän kunnon. Menestyminen edellyttää vauhdikasta taitofutista. Jos eilinen Kamerunin ja Tanskan ottelu tarjosi viihdyttävää ja vivahteikasta peliä, tänä iltana sitä saadaan lisää. Erikssonin suojattien todellinen vedenjakaja on se, kaatuvatko brassit tai saadaanko edes tasapelipiste. Neljä pistettä ei välttämättä riitä jatkopaikkaan, eikä Pohjois-Korea muutenkaan ole päätöskierroksella läpihuutojuttu.

On kiinnostavaa, että molemmat koutsit edustavat pelikirjaltaan tarkkaa koko joukkueen uhrautuvaa kahden suunnan peliä. Dunga tunnustaa lisäksi oppi-isäkseen juuri Svenniksen. Onneksi pallo lentää kuitenkin loppu viimein pelaajille. Robinhon oivallukset ja Kakàn profiilimaisuus sekä Drogban periksiantamattomuus ja Kaloun sähäkkyys ratkaisevat pelin suuntaan tai toiseen, sanoivat koutsien fläppipiirrokset mitä vain.

Brassien monipuolisuus vie tänään voittoon. Maiconin ja Bastosin laitanousut, Gilberto Silvan ankkuripeli, keskuspuolustuksen varmuus ja kliininen viimeistelytaito yläkerrassa ovat valuuttaa, jonka vaihtoarvoa ei voi mitata norsunluulla. Kuten Kamerunille Eto’o, Drogba on länsiafrikkalaisille kaikki kaikessa – itse asiassa hän on Eto’o:akin tärkeämpi. Se on sikäli valitettavaa, koska Drogba, vaikka Chelsean mies onkin, voidaan pelata pois tarkalla, fyysisellä pelillä. Norsunluurannikko ei saa keskikenttää haltuun eikä laitapeliään vapautumaan, joten hän ei saa myöskään riittävästi syöttöjä liikkeeseen.

Seuraa näitä tänään klo 21.30:
1) Ilman kosteusprosentti on noin 30 % luokkaa, miten on Luis Fabianon ruutin laita?
2) Pysyvätkö kaikki starat kentällä, vai heiluttaako ranskalaistuomari Lannoy punaista korttia?
3) Tuoko Erikssonin pelitapa, joka varmasti elää altavastaajan ennakkoasetelmasta, kahleita elefanttien peliin vai vapauttaako voimakas roolitus energiat huikeisiin suorituksiin? Entä pärjäävätkö brassit tylsällä pelitavallaan tänään?

Tulosveikkaus: BRA – CIV: 3-1

Päivän muut ottelut:

SVK – PAR 1-1
ITA – NZL 3-0

~ FCC / M ~

Ei kommentteja: