keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vieraskynä. Helmi IX: Vieläkö jenkit jaksaa?

Moni ei uskonut tähän lohkoon mitään muuta kuin Saksan ja Portugalin marssia jatkoon. Jopa Ghanaa pidettiin parempana betsinä menemään jatkoon ennen Yhdysvaltoja. Itse olin kuitenkin alusta asti luottavainen Klinsmannin suojatteihin. Nyt he pelaavat jatkopaikasta, jopa lohkovoitosta, yhtä lajin suurmaata, Saksaa, vastaan. Tasapeli riittää molemmille, häviö saattaa ehkä (toivottavasti) riittää jenkeille olettaen, että Ghana ei voita Portugalia kahdella maalilla.

Koko Jenkkien joukkue pelaa selvästi joukkueena, ja aina Klinsmannia myöten maalien juhlinnat ovat olleet villeimpiä koko kisoissa (vrt. Thomas Mülleriin, joka ei viitsinyt edes tuulettaa kahta viimeistä maaliaan). USA­-Portugalia seurasi Yhdysvalloissa maan ennätysyleisö: 24,7 miljoonaa katsojaa. Myös katsomot ovat olleet jenkkien puolella molemmissa heidän otteluissaan. Yhdysvalloissa on meneillään jalkapallobuumi, ja sen tietää myös joukkue. Menestys tämänkaltaisessa turnauksessa nostaisi yhdysvaltalaista jalkapalloa entuudestaan, ja voisi siivittää jenkit matkalle kohti yhdeksi jalkapallon suurmaista.

Pelillisesti juoni on selvä. Saksa pitää palloa ja pyrkii puhkomaan jenkkien ainoan heikon lenkin: puolustuksen. Paljon vartijana on konkariveskari Howard, joka on ollut erinomainen tähän mennessä. Portugalia vastaan USA lähti puolustamaan tiiviisti, mutta kuin katkaisijasta käännettynä joukkue alkoikin hyökätä, kun Nani siirsi Portugalin johtoon. 90 minuutin puolustustaistelu Saksaa vastaan olisi itsemurha, joten Klinsmann varmasti rohkaisee suojattejaan myös pitämään palloa.

Seuraa heitä/näitä:
  • ­Saksa pääsee tähän peliin päivän enemmän levänneenä ja - kiitos hulppean harjoituskeskuksensa - noin 1000 km vähemmän matkustaneena. Jenkit antoivat kaikkensa Portugalia vastaan, joten onko hirveästi uurastaneilla avauksen miehillä paukkuja jäljellä? Yhdysvaltalainen mentaliteetti kylläkin on se, että niin kauan juostaa kunnes kramppaa.
  • ­Jermaine Jones: Saksassa pitkään pelannut kahdensuunnan keskikenttämies tekee hirveästi hommia molempiin suuntiin ja teki ainakin allekirjoittaneen yllätykseksi kauniin maalin Portugalia vastaan. Nyt on tuttuja vastustajia vastassa, joten syttyykö mies vielä isompaan liitoon?
  • ­Dempsey vs. Müller. Joukkueidensa parhaat maalintekijät, jotka molemmat laittavat palloa verkkoon kovalla prosentilla. Dempsey joutunee jälleen yksin piikkiin ja tarvitsee jenkkien ”Xavina” pidetyn Bradleyn heräämistä tässä pelissä.
Tulosveikkaus: 2­-1 Saksalle :(

FCC / Vieraskynä Joonas H.

Ei kommentteja: