torstai 19. kesäkuuta 2014

Helmi, osa VI: Suarez palaa, miten käy langan?

Uruguay ja Englanti pelaavat veitsi kurkulla. Hävinneen jatkohaaveet kariutuvat. Uruguay yllätti esiintymällä surkeasti Costa Ricaa (1-3) vastaan. Englanti ja Hodgson yllättivät enemmänkin positiivisesti, kun antifutis oli korvattu pelaajien näköisellä yritteliäällä, älykkäällä ja vauhdikkaalla taitofutiksella.

Uruguayn ongelmat eivät välttämättä ratkea ennätysnopean paluun polvileikkauksen jäljiltä palaavaan Liverpool-tähteen. Syitä on kolme:
  1. Uruguayn joukkue 10 pelaajan osalta jatkanee pitkälti samana. Arévalo ja pelikieltoisen Pereiran korvaava Fucile tai Perez eivät vakuuta kuin (jalkojen) katkomispelissä. Forlán on menneen talven lumia, ja Cavanilla ei tunnu kiinnostavan, ellei hänelle kanneta palloa maaliviivalle. Maalivahti Muslera on virheherkkä, ja keskuspuolutuksen hitaus tuli surullisella tavalla esiin avausottelussa.
  2. Englanti osaa pelata Suarezia vastaan, vaikka kyllähän 31 Valioliigamaalia kielivät siitä, että helppoa se ei ole. Vievätkö näyttöhalut ja -paineet kuitenkin voiton tästä häikäilemättömästä (maalin)sylkijästä ja (pallon)purijasta?
  3. Sturridge säesti Suarezia 22 Valioliigamaalillaan. Nuori taituri avasi jo maalihanat 1. pelissään. Tästä on hyvä jatkaa show'n varastamista.
Englanti pelasi oikein hyvin Azzurria vastaan avausottelussaan, ennakkoluulottomasti ja positiivisesti. Silti epäilyksiäkin jäi. Bainesin laitapuolustuspeli ei vakuuttanut, vaikka kukapa nyt mitään ikinä koskaan Lazio-pelaaja Candrevalle voisikaan... Give the guy some mercy, hey... Englantilaislehdistön kestoaihe arvoturnauksissa - Rooneyn parjaaminen - on myös noussut tuttuun tapaan esiin. Kyllästymiseen asti. Kritiikkiä kritiikin vuoksi?

Seuraa heitä/näitä:
  • Lähteekö Englanti tietoisesti kuumentamaan hellakoukku-Suarezia? Pääseekö Henderson tai Gerrard joukkuekaverinsa ihon alle?
  • Nostaako Uruguay tasoaan suunnanmuutospelissään ja yksilötasolla (Cavani, Godin, Rodríguez, ...)?
  • Saako Englanti takalinjoilleen varmuutta (à la Baines ja Jagielka)?
  • Rooney vaimentaa kriitikkonsa
Tulosveikkaus: URU-ENG 2-3

FCC / m

Ei kommentteja: