sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Helmi, osa VII: Vatreni mittaa Ochoan

Alkulohkojen päätöskierros pelataan maanantain ja torstain välillä. Panosta on vielä jokaisessa lohkossa, ellei jatkopaikoista, niin ainakin lohkon ykkössijasta. Mieleen voi juolahtaa tilastoja, lohkotilanteita ja jatkokaaviota katseltaessa myös taktinen tietyn vastustajan välttäminen. Kun pelataan maailmanmestaruudesta, kaikki pitää voittaa. Tuttuun tapaan nostamme lohkokierrokselta kolme helmeä.

A-lohkon kaksi jatkopaikkaa on vielä "futisherran hallussa", vaikka brassit saavat pelata lannistuneita leijonia vastaan. Näinpä Kroatian ja Meksikon kohtaamisessa on panoksena toinen jatkopaikka. Tasuri riittää Meksikolle, ehkä molemmille. Maalieroltaan paras Kroatia etenee myös jatkoon tasurilla, jos Neymar ja kumppanit kapsahtavat savannin pensaikkoon. Kroatian kannattaa kuitenkin lähteä voittamaan.

Kantona kaskessa on kisojen pyttykerho-torjuja, Guillermo Ochoa, joka on jatkanut siitä, mihin Ranskan liigassa jäi. Vatreni-veskari Pletikosasta ei voi puhua samana päivänä. Ei siis puhuta. Meksiko on saanut pelinsä hyvään kuosiin kevään ja viimeistään kisojen aikana, vaikka Herrera on kauden neljäs valmentaja. Brasiliaa vastaan esiintyi jo varsin tasapainoinen nippu, joka on myös onnistunut luomaan riittävän määrän maalipaikkoja. Maaleja tähän mennessä on kuitenkin vain yksi [lue: kolme, KOLME!].

Brasilian miehekkäästi haastanut ja Kamerunilla nurmea pyyhkinyt Kroatia on edelleen ennakkosuosikki. Avauskokoonpano on vahva, kun keskikentällä häärii yksi kisojen yhtenäisimmistä trioista, Rakitic-Modric-Kovacic. Kärkeen on todellakin palannut Mandzukic!

Seuraa näitä/heitä:
  • Onnistuuko Kroatia rikkomaan Ochoan nollan?
  • Palkitaanko Dos Santosin yritteliäisyys vihdoin maalilla?
  • Kahden suoraviivaisesti etenevän joukkueen kohtaaminen. Kumpi ottaa ohjat ja käyttää paikkansa tehokkaammin?
  • 2. kierroksella odottaa Hollanti tai Chile, ja jatkokaavio voi olla suotuisakin.
 Tulosveikkaus: CRO-MEX 2-1

FCC / m

Ei kommentteja: