keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Helmi, osa IV: raivoisat punaiset

Espanja pelaa veitsi kurkulla. Vastaan asettuu Australian kustannuksella avausvoittonsa saalistanut La Roja. Chile toimii punaisena vaatteena, kun espanjalaistähdet koettavat palauttaa päiväjärjestyksen. Nyt heiltä totisesti tarvitaan lempinimensä mukaista raivoisan härkämäistä tulitusta.

Del Bosque tehnee muutaman maltillisen muutoksen La Furia Rojan joukkueeseen, joka jäi Hollantia vastaan puoliajalla pukukoppiin. Tempo, pelikaverin auttaminen ja omalla korkealaatuisella tasollaan esiintyminen ovat illan teemat. Statistiksi jäänyt Silva ja Cobacabanan kukkulat mielessään pelannut Pique saavat tehdä tilaa vauhdikkaalle Pedrolle ja tornimaiselle Javi Martinezille. Näitäkin tärkempää on se, että Ramos, San Iker ja Xavi palaavat tavallisten kuolevaisten yläpuolelle.

Chilen osakkeita laskee, jos Serie A:n paras all-round-pelaaja, Vidal, ei pelaa. Chile pystyy lähtemään otteluun huomattavasti pienemmin painekantamuksin, ja rentous, vauhti ja hyökkäyspeli ovatkin sen vahvuuksia. Joukkue on mielenkiintoinen mix britti-, espanja- ja latinofutista. Tulivoimaa ja meininkiä pitävät yllä barcelonalaisvastustajansa hyvin tunteva Sanchez ja La Liga -tähti Vargas. El Pitbull -lempinimi kertoo olennaisen puolestaan puolustaja Medelistä. Xavin ja muiden Barca-pelaajien kanssa on tullut otettua yhteen kerran jos toisenkin Sevilla-paidassa, mutta viime kaudella hän pelasi Cardiffissa.

Seuraa heitä/näitä:
  • Neljä vuotta sitten pitkälti samat miehistöt kohtasivat alkulohkossa, ja Espanja voitti 2-1. Toistaako historia itseään?
  • Voittaako Diego Costa yksinäisen miehen taistelunsa paikallisia brasilialaisfaneja vastaan. Hiljentääkö maali buuaukset, vai murentaako vuvuzelamainen kaiku espanjalaisen itseluottamuksen?
  • Medelin elohopeamaisella juoksuvoimalla on kääntöpuolensa: myöhässä tilanteisiin sekä vastustajilleen - mutta myös omilleen - myrkyllinen.
  • Xavi haluaa näyttää, että häviäminen kuvasta toisella puoliajalla viime perjantaina oli työtapaturma. Vielä ei ole jäähdyttelyn aika - vai onko?
Tulosveikkaus: ESP-CHI 3-1

FCC / m

Ei kommentteja: