lauantai 28. kesäkuuta 2014

Jogo do dia: BRA-CHI

Jatkopelit käynnistyvät tänään. Ensin neljännesvälierissä 16 joukkueesta karsitaan puolet, ja sitten kahdeksan puolivälieriin selvinnyttä joukkuetta selvii välinsä välieriä varten. Tässä vaiheessa on hyvä palauttaa mieliin jatkokaavio. Välierävaiheessa kaavioiden puolet ik. sekoittuvat, kun mahdollisina välierinä ovat esim. Brasilia - Saksa ja Hollanti - Argentiina...tai Chile - Algeria sekä Kreikka - USA...

Tulemme ennakoimaan yhtä päivän peliä, jogo do dia. Luvassa on näin ensin neljä ennakkoa neljännesvälieristä. Sitten puolivälierissä ennakoimme jokaista ottelua, peli päivässä pitää lääkärin loitolla.

Jogo do dia, Chile yrittää haastaa isäntäjoukkueen

Romantikoille piskuisen Chilen aktiivinen, yltiöhyökkäävä ja voimakkaasti vastustajaa painostava pelitapa olisi riittävä syy kannattaa Daavidia Goljatin sijaan. Vaikka joukkueet ovat toisilleen erittäin tuttuja, Chilen edellinen voitto on jopa 14 vuoden takaa. Yksittäinen ottelu kaiken muuttaa voi(ko)?

Se, mitä Brasilia ei kaipaa, on ylhäältä prässäävää, nopeaa ja paikkansa huolellisesti hyödyntävää vastustajaa. Chilessä heillä on juuri tällainen! Vastustajan haastavuutta lisää entisestään se, että Dani Alves ja Marcelo tukevat vahvasti hyökkäyksiä - ja brassien peli myös perustuu voimakkaasti siihen - mutta samalla takaisin alakertaan on piiiitkä matka. Kaiken lisäksi molemmat ovat vaellelleet välillä varjojen mailla... Scolarin paletti on kuitenkin pitänyt, ja kivi putosi sydämeltä, kun Fredkin onnistui rikkomaan kuparisen.

Brasilian osakkeita nostavat Neymarin vahva itseluottamus sekä La Rojan ja erityisesti joukkueensa dynamon, Arturo Vidalin, kyseenalainen pelikunto. Sampaolin joukkueen pelitapa on vielä espanjalaisten tiki-takaa ja italialaisten tik-Italiaakin kuormittavampi. Onko joukkueella enää virtaa, vai onko Espanjan ohittaminen alkulohkossa jo riittävä palkinto? Toisaalta Chile isännöi ensi vuoden Copa Americaa ja haluaa siihen lentävän lähdön.

Seuraa heitä/näitä:
  • Juventuksen laitapuolustaja Isla, jonka nostimme alkulohkotähdistöömmekin, on paljon vartijana paikkoja vaihtavia ja liikkuvia Oscaria ja Neymaria vastaan. Chilen ikioma bulldog, Medel, säestää tinkimättömällä työmäärällään. 
  • Neymar on matkalla kotikisojensa suurimmaksi tähdeksi. Hän kantaa myös suurimmat paineet. Nuorukainen on saanut tärkeitä onnistumisia alle alkulohkossa, eikä suuria notkahduksia ole tullut. Toivottavasti (se tilastollinen) heikompi ottelu ei osu tärkeimpään paikkaan.  
  • Luis Gustavon ja Paulinhon katkot keskialueella. Chileä ei saa päästää kääntämään peliä nopeasti, kun laitapuolustajat huitelevat vielä vastustajan hyökkäysalueella.
  • Huomioiden Meksiko-tasurinkin Brasilian otteet eivät ole olleet mitenkään ylitsevuotavan hohdokkaita. On tehty riittävä. Se ei riitä enää. Brasilian tarvitsee paitsi nostaa tasoaan myös antaa myrskyvaroitus muille kansan syvien rivien tyydyttämiseksi. Sen se myös tulee antamaan!
 Tulosveikkaus: Bra-Chi 2-0

Columbian lento jatkuu

Päivän toisessa ottelussa, jonka voittaja kohtaa siis Brasilian puolivälierissä, toistensa knock out -vireen mittaavat Kolumbia ja Uruguay. Suarez joutuu puremaan hammastaan stadionin ulkopuolella, kun Kolumbia nappaa kisojen neljännen voittonsa tirehtööri Cuadradon, maalivahti Ospinan ja maalitykki Jamesin johdolla.


Tulosveikkaus: Col-Uru 3-1

FCC / m
 


Ei kommentteja: