maanantai 16. kesäkuuta 2014

Helmi, osa III: Die Mannschaft - A Selecção

Moni odottaa täysin rinnoin maanantai-illan herkkupalaa, joka klousaa kauniisti superviikonvaihteen. Saksa - Portugali -ottelun avainkysymykset liittyvät Cristiano Ronaldoon. Onko hän pelikunnossa ja kuinka pelikuntoinen hän lopulta on? Jos hän itse sen tietää (99.9%), heti perään voidaan kysyä, kuinka Löwin nippu voi pysäyttää hänet. Tai siis voiko?

Saksa on esiintynyt neljä kertaa peräkkäin arvoturnauksen välierissä. Kuten veikkasimme, tälle tulee loppu. Lusitaaneillakin on perinteitä. 465 vuotta sitten portugalilaislaivasto saapui Brasiliaan, ja juuri illan tapahtumapaikalle, Salvadoriin.

Avausottelussa Saksalla virtaa vielä riittää, ja ottelusta voidaankin povata vauhdikasta ja positiivista kamppailua. Energian, intohimon ja pettymysten synnyttämän sisukkuuden kyllästämä Portugali antaa kuitenkin myrskyvaroituksen omista kyvyistään. Portugali saalistaa vähintään pisteen. Sillä on riveissään yksi kisojen parhaimmista pelaajista - vuoden 2013 Ballon d'Or -voittaja. Kuriositeettina kerrottakoon, että kultaisen pallon haltija ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta

Portugali häviää Saksalle käytännössä vain maalivahtiosastolla. Taistelupareja on useita, ja pelaajatyyppiyhtäläisyyksiä monia. Yllätyksellisyys ja menestyksen nälkä vahvistavat kuitenkin asetelmia os navegadoresien suuntaan.

Seuraa heitä/näitä:
  • Pysyykö saksalaispuolustus portugalilaisten vastaiskukyydissä?
  • Taistelupari: João Moutinho on kuin portugalilainen viini - parantaa kisat toistensa jälkeen ja hinta-laatusuhteeltaan omalla "hyllyllään". Özilin sarjakausi jätti hampaan koloon.
  • Laidoilla mennään eikä meinata!
  • Kunnon kärkimiestä ei ole kummallakaan. Klosen ennätystehtailua häiritsee rikkonainen sarjakausi Serie A:ssa, Laziossa. Almeida on tainnut Besiktas-kaudellaan vierailla maalintekijätilaston sijaan enemmänkin Ali Babassa. Portugalin toinen kärkimies Postiga puolestaan lainattiin roomalaisjoukkueeseen paikkaamaan Klosea. Maaleilla ei ole hänkään juhlinut.
  • Neuer pelastaa saksalaisnahka(housu)t.
Tulosveikkaus: Ger - Por 1-1.

FCC / m

Ei kommentteja: