sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jogo do dia: NED-MEX

Alkuillan taistossa kohtavat kaksi odotuksiin nähden erinomaisesti pelannutta joukkuetta. Sekä Hollannilla että Meksikolla jalat liikkuivat kevyesti ja viimeistelyteho oli tappavaa. Yllättävyys johtunee ositta siitä, että Hollannin ja Meksikon liigassa on paljon kovempi taso kuin me Canal Digitalin tai MTV Sportin tilaajat kuvittelemme.  Vai onko kauden kuormittavuudella ja olosuhteilla todella noin suuri vaikutus liikkeeseen?

Yksilötasollahan ja pelaajien palkintokaappeja vertailtaessa Hollanti on – nuorennusleikkauksesta huolimatta - kovempi nippu. Ovathan esimerkiksi Robin van Persie ja Oribe Peralta aivan eri tason hyökkääjiä. Bundesliigassa Bayernin ja Bayer Leverkusenin pelin nähtyään Arjen Robbenia ja Andres Guardadoa ei tullut mieleenkään vertailla (siksikään, että Guardado on istunut Leverkusenin penkillä). Mutta niin vain nämä erot kutistuvat lähes olemattomiin, kun laitetaan maajoukkuepaidat päälle ja pelataan iltapäivällä Brasilian helteessä.

Hollanti on ollut Euroopan suurin positiivinen yllättäjä. Arvelin Hollannin liigassa pelaavien nuorten miesten säheltävän. Veikkasin, että ”Oranje” jää kivikovan B-lohkon kolmoseksi  Espanjan ja Chilen perässä (ks. ESP-NED-blogijuttu). Mutta mitä tapahtuikaan. Stefan De Vrij (Mr. Never Heard), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi sekä Daley Blind ovat pelanneet hyvinkin varmaotteisesti.  Laitojen wing backit, Janmaat ja Blind, ovat olleet jopa pelipaikkansa eliittiä kisoissa. Entä keskellä pelaava Swansean Jonathan de Guzman? Hän muodostaa Wesley Sneijderin kanssa yhden kisojen monipuolisimmista kaksikoista keskikentän keskellä. Kun siihen lisätään Robbenin ja RVP:n huippukunto, on Hollannilla mahdollisuudet korkealle (tällä lohkokaaviolla välieriin, jossa häviää Argentiinalle. ;)). Kyllä vain, olen inhorealisti.

Meksikoa pidin kovana porukkana, mutta en olisi uskonut, että tasoero Kroatiaan ja Kameruniin olisi ollut noin suuri. Tietysti Meksiko saa kiittää paljosta upeasti pelannutta maalivahtiaan, Guillermo Ochoaa, joka on päästänyt vain yhden maalin. Mutta ovat siellä muutkin yllättäneet itsensä. Liberon lailla kolmen miehen alakerrassa pelaava Rafael Marquez ei ole joutunut hitautensa vuoksi ongelmiin. Pelisilmänsä ansiosta hän on pystynyt nousemaan keskikentän pohjalle tueksi ja tarpeen tullen laskeutumaan puolustuslinjaan, eikä vaaratilanteita ole aiheutunut. Andres Guardado ja Hector Herrera olivat etenkin Kroatiaa vastaan loistavassa iskussa. Ovelat syötöt menivät oikeisiin osoitteisiin ja kaukolaukaukset olivat loistavia. Javier ”Chicharito” Hernandezkin oli tutun kliininen viimeistelyssään.

Seuraa heitä/näitä:
  • Amerikan joukkueet ovat jyränneet, ja Meksikolla on olosuhde-etu puolellaan (kannattaa lukea Sid Lowen blogikirjoitus aiheesta). Ainoastaan Hollanti, Ranska, Saksa ja Sveitsi olivat Amerikan joukkuetta korkeammalla alkulohkossa. 
  • ”Chicharito” on yksi maailman parhaista vaihtopelaajista. Tavaramerkkinä räkämaalit takatolpalta - sekä jalalla että päällä. Tässä yksi potentiaalinen ratkaisija.
  • Pitääkö Ochoa taas nollan?

Tulosveikkaus NED-MEX 2-1 (ja.)
Tulosveikkaus CRC-GRE 1-1 (pilkuille mennään)


FCC / S

Ei kommentteja: