torstai 19. kesäkuuta 2014

Helmi, osa V: Elefantit kahvilla?

Norsunluurannikko on näissä kisoissa Afrikan kovin nippu. Vielä kun lohkoarvonnoissa kävi kerrankin tuuri, on ”Elefanteilla” realistiset mahdollisuudet päästä jopa puolivälieriin asti. Edellisissä kisoissahan Norsunluurannikko joutui kuolemanlohkoihin ja hyytyi alkuunsa.

Norsunluurannikon vahvuutena ovat näissäkin kisoissa vauhdikkaat, tekniset ja vahvat pelaajat. Jos vain pallo pysyy vauhdissa mukana, on jälki tuhoisaa. Heikkoutena on ehdottomasti puolustus, josta puuttuu johtaja Kolo Touren hiivuttua. Positiivisena yllätyksenä on kuitenkin laitapakki Serge Aurier, jonka oikea jalka jakeli jo Japania vastaan tarkkoja keskityksiä.

Los Cafeteros oli Kreikkaa vastaan hyvä. Etenkin Cuadrado ja Rodriquez veivät helleenipakkeja kahville. Miten käy elefanttitoppareiden, Zokoran ja Bamban?

Seuraa heitä/näitä:
  • Luut rutisee, kun Cheick Tiote on kehissä. Valioliigassa sai keltaisen kortin joka toisessa pelissä. Kestävätkö hermot?
  • Kolumbialla on selkeästi parempi veskari. David Ospina on vahti, johon voi luottaa – ainakin enemmän kuin Rene Higuitaan ;). 
  • Veteraani-ikäinen kolumbiino Mario Yepes sekä rohkeasti nouseva Pablo Armero ovat helisemässä vikkeliä Kalouta ja Gervinhoa vastaan. 
  • Yaya Toure ei ole täysin kunnossa, mikä näkyi selkeästi Japani-pelissä. Touren pitkiä kuljetuksia ja pystysyöttöjä tarvitaan. Pelkillä Aurierin keskityksillä ei pärjää.
  • Drogballa on valtava henkinen merkitys joukkueelleen. Japania vastaan peli ratkesi, kun legenda tepasteli vaihdosta sisään. Drogban aura synnytti sellaisen huuman, että pojat laittoivat heti kahdesti verkot tötterölle. Voi olla parempikin, että Drogba aloittaa vaihdossa. :)
Tulosveikkaus: COL-CIV 1-2

FCC / S

Ei kommentteja: