lauantai 14. kesäkuuta 2014

Helmi, osa II: Three Lions - Azzurri

Manattu D-lohko käynnistyy lauantaina. Kovassa ottelussa voi pitkälti ratketa toisen joukkueen jatkopaikka. Manauksen illassa nähdään arvokisarintamalla varsin kokematon Englanti ja huomattavasti rutinoituneempi Italia.

Hodgson on mielenkiintoisessa tilanteessa. Hän saa toisen mahdollisuutensa Liverpool-taustaisten pelaajien kaitsijana. Englannin joukkue aidosti vilisee yritteliäitä, spontaaneja ja vikkeläkinttuisia nousevia tähtiä, mutta sitten taas Hodgson ja yllätyksellisyys eivät ehkä mahdukaan samaan lauseeseen. Uskaltaako Englanti toteuttaa uutta itseään - vai rytmittääkö Pirlo kentän tapahtumia vapauttaen energisen Candrevan, räväkän Balotellin ja kisojen tähtitulokkaaksi povatun Immobilen maalintekoon?

Ennakoissa kahta pelaajaa alleviivataan muita enemmän: Rooney ja Pirlo. Roolit ja pelipaikat huomioiden heidän nappiksensa myös kalisevat ottelun aikana. Kumpikin valmentaja miettii juuri heidän pysäyttämistään, mikä korostaa De Rossin peliä ankkurina ja Gerrardin ja Hendersonin johtaman Three Lions -keskikentän liikkuvuutta. On jännä nähdä, kuinka aktiivisesti Welbeck, Sturridge ja Rooney karvaavat Italian pelinrakentelua.

Asetelma on samansuuntainen kuin eilisessä Espanjan ja Hollannin välisessä kamppailussa. Jos nuori joukkue saa hengen päälle ja kokeneempi nippu ei yllä tasolleen, yllätyksiä voidaan nähdä. Jos Englanti ei pääse Azzurrin ihon alle, käy kuin Vialli povaa. Pirlo vakuuttaa sinipaitojen olevan valmiina.

Seuraa heitä/näitä:
  • Useamman huippupelaajan ja -persoonan arvokisaura päättyy tähän turnaukseen. Nauttikaa vielä, kun voitte: Pirlo, Stevie G, Lamps, Chiellini, Buffon, Cassano, De Rossi, ...
  • Yllätyksellisyys vs. rutiini, nuoruus vs. kokemus
  • Miten tuoreet arvokisakasvot onnistuvat: Immobili, Cerci ja Paletta - Sterling, Lallana, Lambert?
Tulosveikkaus: Englanti - Italia 2-3.

FCC / m

    Ei kommentteja: