tiistai 1. heinäkuuta 2014

Jogo do dia: ARG-SUI

Neljäs puolivälieräpari ratkeaa tänään. Mustan hevosen asemasta harmahtavaksi luuskaksi hyytynyt Sveitsi haastaa identiteettiään vielä kolmen voiton jälkeenkin etsivän Argentiinan. Huomisen puolelle venyvässä ottelussa yllätysvalmis USA koettaa kirittää korkeintaan "konimaisia" otteita esittäneen Belgian, musta hevonen, sekin.

Sabellan sipuli ja Messin messevä meininki

Argentiina on jäljellä olevista joukkueista kovin nippu paperilla. Kenttätapahtumissa on näkynyt lähinnä Messi, Messi ja Messi. Nyt Argentiinalla alkaa olla viimeinen mahdollisuus saada peli rullaamaan a) monipuolisemmin kuin vain Messin kautta ja b) yhtä kaikki vakuuttavammin. Tuoko avaukseen - Agueron loukkaantumisen myötä - noussut Lavezzi toisenkin vaaramomentin La Albicelesten peliin. Lavezzi tarjoili Sabellalle viilennystä hermostuneisuuteen "läpällä" jo aiemmin. Ehkä Sabellan sipuli viilennetään tänään eri tavalla?

Ranskalle kärsitystä rökäletappiosta huolimatta taktisen pelin Die Ottmar tulee voittamaan virkaveljeään vastaan mennen, tullen ja palatessa. Sveitsi on kuitenkin ollut Shaqirin kolmea maalia lukuunottamatta vaisu, hajuton ja väritön. Jatkossa se on monien mielestä vain helpon alkulohkonsa ansiosta. Varsinkin puolustus on sählännyt oikein kunnolla. Ehkä linja on nyt kuosissa Djoroun ja Schaerin vakiinnuttua topparipariksi?

Seuraa näitä/heitä:
  • Jos Sveitsi pääsee yllättämään ja siirtymään esimerkiksi johtoon kesken kaiken, miten valmentaja Sabellan sipuli kestää?
  • Messi ja Di Maria vs. Sveitsin kovanaamat, Behrami ja Inler
  • Saavatko Mascherano ja Gago kovakuntoisen ja -potkuisen Shaqirin sekä juonikkaan taiteilijan Xhakan kuriin?
  • Onko Di Marian paikka keskikentällä vai laitahyökkääjänä?
  • Luottaako Argentiina jälleen sokeasti Messin luoviin oivalluksiin, vai ottavatko he järjestelmällisesti ohjat alusta asti? Argentiinalaiseen tapaan ajateltuna: "Sehän on toiminut aiemminkin."
Tulosveikkaus: ARG - SUI 2-0

Pureeko jenkki?

Belgian tulee nopeuttaa peliään, etunenässä avainpelaaja Eden Hazard, jos se mielii kammeta atleettisemman, juoksuvoimaisemman ja koko lailla alkulohkossaan vakuuttavamman USA:n. Voiko mustalle hevoselle löytyä volttilähtöä enää tässä vaiheessa kuin tyhjästä? Lukaku? Mertens? Origi? Major No Soccer...

Tulosveikkaus: BEL - USA 1-2 ja.

FCC / M

Ei kommentteja: