tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hanaa, kohti Maracanãa: Brasilia vai Saksa?

Maalirikas, hyökkäävän ja yllätyksellisen jalkapallon MM-turnaus on etenemässä vääjäämättä kohti kliimaksiaan. Yllätyksellisyys on toki tulkinnanvaraista, kun final fourina on isäntämaa-Brasilia, kestomenestyjä-Saksa, Messin tähdittämä Argentiina ja taktiikkavelho "Van G(enit)aalin" valmentama Oranje. Isot ovat isoja, suuret suurempia.

Brasilia ilman Neymaria on kuin...

...Caipirinha ilman Cachaçaa? Kuin lämmin cerveja? Tai sitten Brasilian peli monipuolistuu uusien tähtien astuessa parrasvaloihin - ja luvassa on yllätyksellinen ja ennennäkemätön juomasekoitus. Ottelu yksi jälkeen Neymarin käsittämättömän loukkaantumisen on uusi alku, kuin uudet kisat, joissa Oscar, Willian ja Hulk saavat alkaa alusta. Eropeli, uudet jaot! Kovaksi keitetty Scolari, jos joku, ei tästä valmentajana hätkähdä. Maailmalla Neymaritonta Brasiliaa on arvioitu puolesta ja vastaan.

Eiliseen ei ole kuitenkaan paluuta. On mielenkiintoista nähdä, saako Scolari A Seleçãon vyörymään nyt laajemmalla rintamalla, vai vetäytyykö se vuoden 2002 tapaiseen tai jopa Dungan aikaiseen puolustavampaan peliin. Puolustuspelistä tekee hankalampaa kuitenkin Thiago Silvan, kisojen parhaan puolustajan, pelikielto. Jos Neymar on ollut brassien pelin sielu - kapteenin poissaolo on sitten vähintäänkin huomattava sydämen läppävika.

Kuten Podolski (saksalaisella huumorintajullaan) muistuttaa, ei heilläkään ole Neymaria - ja ihan hyvin ovat pärjänneet. Tämänkaltaisen ottelun voivat ratkaista pikkiriikkiset asiat, kuten turhaan aiheutettu kulmapotku, vajavainen purkupallo, liian "tappiin" asti viety taklaus, yllättävä kärkkäri tai kantapääkynäily. Yrittänyttä ei laiteta. Ranskaa vastaan Saksa oli erittäin hyvä, sopivan kova ja yläkerrassa myös yllättävä. Klosen paikka olisi avauksessa, ja se auttaisi Mülleriakin. Voi kuitenkin olla, että Löw palaa Götze-Müller-Özil -kolmikkoon kärjessä. Ainakin jos Gary Linekeriltä kysyttäisiin, pöytä on mielenkiintoisella tavalla katettu Die Mannschaftille...

Voimasuhteet

Maalivahtipeli
Brasilia ++ vs. Saksa +++
Puolustuspeli
Brasilia ++ vs. Saksa ++
HyökkäyspeliBrasilia ++ vs. Saksa ++
ValmennusBrasilia ++ vs. Saksa ++
Otteiden vakuuttavuus ja vire 
Brasilia ++ vs. Saksa ++
Yhteispisteet
+10 vs. +11

Seuraa näitä/heitä:
  1. Onko Thiago Silvan korvaaja, Dante, vireessä? Hän tuntee seurakaveriensa metkut, mutta toisaalta Bayern-miehet tuntevat Danten heikkoudet. 
  2. Brasilian hyökkäys oli liikaa Neymarin varassa. Hulk tosin alkoi väläytellä räjähtävyyttään Kolumbiaa vastaan. Monipuolistaako Neymarin poissaolo Canarinhon peliä?
  3. Saksan keskikentän kolmio, Basti - Kroos - Khedira, oli vahva Ranskaa vastaan. Ylempänä peli ei ollut yhtä hyvällä mallilla. Ehkä kolmikko Özil, Götze ja Müller voisi olla paras vaihtoehto.  
  4. Oscar on pelannut paljon puolustavammassa roolissa kuin Chelseassa. Hän ei ole päässyt käyttämään parhaita ominaisuuksiaan, loistavaa tekniikkaa, harhautuksia ja vaarallisia kaukolaukauksia. Nyt hänen on myös tultava esiin ottelussa eri tavalla!
  5. Neuer on nykyaikainen "keeper-sweeper". Nyt vastassa on kuitenkin aiempaa enemmän oveluutta kuitata maalivahdin seikkailut, jos hänelle tulee virhe.
Tulosveikkaus: BRA - GER 1-1 (mennään rankkareille, jossa molempien vahdit ovat elementissään)

FCC / Toimitus

Ei kommentteja: