lauantai 12. heinäkuuta 2014

Velat ja vitória - Brasilia pesee kasvonsa

Kolonialisteilla oli tapana tarjoilla valloittamissaan siirtomaissa saippuaa paikallisasukkaille peseytymistään varten. Se oli pääsylippu sivilisaation pariin. Nyt Oranje toimii tällaisena (toki kyseenalaisena) saippuana isäntäjoukkue Brasilialle. Niin paljon välierä jäi kismittämään Robbenia ja kumppaneita, ja sen verran vähän Van Gaalia kiinnostaa pronssiottelu.

Edes jotakin käteen

Moni pelaaja (ja kansakunta) voi vain haaveilla MM-kotikisoista. Brasilian kovat mestaruusodotukset kääntyivät ailahteleviin otteisiin, ikäviin avainpelaajien poissaoloihin tai anteeksiantamattoman heikkoon pelivireeseen sekä saksalaistsunamiin. Jotta kisoista jää jotakin muuta kuin poltetut liput,  kansallinen häpeä ja stadionvelat käteen, tarvitaan peli-iloa sykkivä, kansakunnan haavoja nuoleskeleva vitória. Sen joukkue on velkaa myös brasilialaisille ja canarinho-faneille ympäri maailman.

Molemmat valmentajat vaihtavat useamman pelaajan välieräotteluiden avauskokoonpanoistaan. Kovaksikeitetty Scolarikin taipunee Seleção-fanien painostuksen alla. All stars -puolustaja Thiago Silvan paluu keskuspuolustukseen ja kapteeniksi rauhoittaa tilannetta. Maiconin rooli laitapakkina oli tärkeä, mutta Dani Alves saanee päättää kotikisat paikkaan auringossa. Jo:lla on jo korkea aika saada näyttöpaikkansa kärjessä, samoin Willian tullee laidalle.

Van Gaal haluaa jättää perinnön maajoukkuevalmentajana esittelemällä vielä muutaman tuntemattomamman nuorukaisen Oranje-avauksessa. Krul saanee avauspaikan tolppien välissä. Puolustuksessa Veltmanin ja Kongolon avauskokoonpanopaikka ei ole kaukana (vaikka Stefan ei näitä nevöhööd-herroja ehkä tunnekaan). Keskikentällä voidaan nähdä Feyenoord-ankkuri Clasien lisäksi Fer, De Guzman ja tuttavallisesti näin parin MM-maalin jälkeen "Memppari". Huntelaar ottanee R.I.P....eiku RVP:n paikan kärjessä. Toisaalta Hollanti ei ole hävinnyt näissä kekkereissä vielä kertaakaan 90 tai 120 minuutin puitteissa...Brassit sen sijaan muutama päivä sitten jo 30 minuutissa.

Voimasuhteet

Maalivahtipeli
BRA ++ vs. NED ++
Puolustuspeli
BRA ++ vs. NED +++
Hyökkäyspeli
BRA ++ vs. NED +
Valmennus
BRA + vs. NED +++
Kiinnostus voittaa pronssia 
BRA +++ vs. NED +
Yhteispisteet
+10 vs. +10

Seuraa näitä/heitä:
  1. Brasilian on pakko pestä kasvonsa. Näkyykö se jaguaarina selässä vai yleisöön menevänä pelinä, vaikka mitään jogo bonitoa tuskin nähdäänkään?
  2. Pronssipeleissä asenne ratkaisee. Hollantia pronssi ei taida kiinnostaa, vaikka Van Gaal läksiäislahjanaan haluaisikin ennätysmieheksi. Todennäköisesti Hollanti vaihtaa ison osan välieräavauksestaan.
  3. Thiago Silvan paluu puolustukseen suoristaa Brasilian puolustusrivit.
  4. Brassien hyökkäys ei ole toiminut Neymarin loukkaantumisen jälkeen. Syntipukki-Fred ei voi enää jatkaa kärjessä, vaikka ei Jo ole sen parempi pelaaja.
  5. Kehtaako van Gaal penkittää RVP:tä? Toisaalta tarjoilukaan ei ole pelannut Hollannin keskityttyä puolustamiseen.
Tulosveikkaus: BRA - NED 4-2

FCC / Toimitus

Ei kommentteja: