perjantai 4. heinäkuuta 2014

Panoksena välieräpaikka: FRA-GER

Perjantain ensimmäisessä puolivälieräottelussa kohtaavat kaksi eurooppalaisen jalkapallon suurmaata. Ottelu on kahden hyökkäävän mutta kurinalaisen joukkueen kohtaaminen. Edelliset MM-tason ottelut ovat Saksalle 2-1, mutta Ranskalla on vyöllään kolme voittoa viidestä tuoreimmasta kohtaamisesta ystävällisemmissä merkeissä.

Kokoonpanon viilausta

Ranska on esiintynyt vakuuttavasti koko kisojen ajan, vaikka alkulohkossa Ecuador-tasuri olikin pieni työtapaturma. 4-3-3-pelijärjestelmässä Marseillen pieni-suurimies, erikoistilannespesialisti Valbuena on laitahyökkääjänä. Näin keskikenttä vaihtuu saumattomasti hyökkäykseen. Les Bleusilla onkin useita avainpelaajia, kuten yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista jo 21-vuotiaana, Paul Pogba.

Silti valmentaja Deschampsin kohtalonkysymykseksi on kisojen aikana muodostunut se, aloittaako Griezmann penkiltä, ja jos aloittaa, milloin hänet vapautetaan. Niin käänteen tekevää hänen esiintymisensä toisena laitahyökkääjänä on ollut - erityisesti keskushyökkääjänä tehokkaalle Benzemalle.

Siinä, missä Gallian ylikukko on saanut miettiä pelitapansa nyansseja viinilasin äärellä, virkaveli Löwin yöunet ovat varmasti menneet. Die Mannschaft on kulkenut voitosta voittoon, mutta otteet ovat olleet hohdokkaan Portugali-voiton jälkeen sekavia ja tukkoisia. Joukkueen syömähampaan, Mesut Özilinkin, esitykset ovat hiipuneet. Kroos aktiivisena syöttelijänä on ottanut hyvän roolin keskikentällä, mutta sen kuuluisan viimeisen syötön antajaksi hänestä ei taida olla.

Viimeisimpänä huolenaiheena on ollut joukkueen flunssa-aallonpoikanen. Kuumeen vuoksi Algeria-ottelusta sivuun jääneen Hummelsin paluu keskuspuolustukseen olisi tärkeätä. Löw on hämmentänyt soppaa omaehtoisesti lisää kierrättämällä Lahmia keskikentän pohjalta laitapuolustajaksi ja takaisin. Kun hän oli vasen laitapuolustaja, tapahtui muun muassa näin.

Voimasuhteet

Maalivahtipeli
Ranska +++ vs. Saksa +++
Puolustuspeli
Ranska ++ vs. Saksa ++
Hyökkäyspeli
Ranska +++ vs. Saksa ++
Valmennus
Ranska ++ vs. Saksa ++
Otteiden vakuuttavuus ja vire 
Ranska ++ vs. Saksa +
Yhteispisteet
+12 vs. +10
 
Seuraa näitä/heitä:
  1. Jatkaako Griezmann-Benzema-akseli siitä, mihin Nigeria-pelissä jäi? Toivottavasti Deschamps jättää Giroudin penkille. 
  2. Matuidi ja Pogba ovat loistavia box-to-box-pelaajia. Heidän juoksuvoimansa auttaa ankkuri-Cabaye'ta puolustustehtävissään. Pogba ehti maalitilastoonkin Nigeria-pelissä!
  3. Mitä Saksa tekee laitapakkiongelmansa kanssa? Jatkaako Löw "ruudinkeksimällään" neljän keskuspuolustajan linjalla vai uskaltaako hän nostaa Dortmundin Erik Durmin hitaaksi moititun Höwedesin tilalle vasemmaksi puolustajaksi?
  4. Algeriaa vastaan Saksan peli lähti kulkemaan, kun Lahm siirrettiin oikeaksi laitapakiksi. Lahmin, Özilin ja Schürrlen yhteispeli näytti toimivan muutoksen jälkeen.
  5. Maalivahdit ovat paljon vartijoina: Lloris ja Neuer ovat Euroopan kaksi parasta tällä hetkellä.
Tulosveikkaus: FRA - GER 1-0

Neymar vastaan James Rodriguez

Klo 23 alkavassa ottelussa isäntämaa Brasilia mittaa kisojen lennokkainta hyökkäyspeliä esittäneen Kolumbian. Avainpelaajien välien selvittely ratkaissee välieriin jatkavan joukkueen: Neljän maalin Neymar vs. 5+2-tehoilla esiintynyt James ja rooliaan viime peleissä etsinyt Oscar vs. kisojen maalisyöttökunkku Cuadrado, sekä maalivahtien keskinäinen, Julio Cesar vs. Ospina. Jos eurooppalaisten välien selvittely on klassikko, tämäkin voi nousta sellaisten joukkoon. Maat tosin kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa MM-tasolla.

Tulosveikkaus: BRA - COL 2-1

FCC / Toimitus


Ei kommentteja: