lauantai 5. heinäkuuta 2014

Panoksena välieräpaikka: ARG - BEL

Tänään jatketaan välie(räparie)n selvittämistä Brasilian auringon alla. Klo 19 yksi koko kisojen ennakkosuosikeista, Argentiina, mittaa virallisen mustan hevosen, Belgian, päivän kunnon. Hollanti ja Costa Rica tarjoavat yöunien menettämisiä myöhäisemmässä ottelussa.

Popcornia, mes(s)ías, haamu ja vohveleita

Les Diables Rouges ei voisi parempaa tasomittaria toivoa. Nämä MM-kisat ovat kultaisena sukupolvena pidetyn nipun ensimmäinen askel kohti mainetekoja. Neljän voiton putken jatkuminen näissä kisoissa on kuitenkin kovan työn takana. Ennakkoasetelmiin voidaan ammentaa myös historiasta. Ensin vuonna 1982 Belgia kukisti puolustavan maailmanmestarin alkulohkovaiheessa. Sitten neljä vuotta myöhemmin Meksikossa Argentiina siivosi belgit tieltään semifinaalissa.

Marc Wilmots on kuitenkin vakuuttanut, ettei Belgia lähde otteluun vain katsomaan Messiä, vaan pysäyttämään hänet ja koko La Albicelesten. Popcornit saavat jäädä kotikatsomoiden vastuulle - seuratkaa ja nauttikaa! Kaiken lisäksi punaisilla paholaisilla on juoksuttaa kentälle motivoitunut, taitava ja yllätysvalmis porukka. Etulinjassa on Eden Hazard, jonka paras peli on omien sanojensa mukaankin vielä edessäpäin. Jos Hazard ei saa tänään tehoja aikaan nopeisiin rytmin vaihdoksiin, hetken oivalluksiin ja tarkkaan laukaukseen perustuvalla pelillään, kisat jäävät hänen osaltaan vohveliksi, hasardiksi. Hazard tiedostaa paitsi joukkueensa kyvyt myös vastustajan kovuuden.

Argentiina on ollut näissä kisoissa yhtä kuin neljästi osunut ja neljännesvälierän voittomaalin alustanut Messi. Joukkueensa kannattelemisen lisäksi La Pulga joutuu sietämään Maradona-haamua. Vaatimattomaksi taktikoksi osoittautunut Sabella joutuu haastamaan "voittavaa joukkuetta ei vaihdeta" -mantransa, kun energisesti esiintyneen laitapuolustaja Rojon korttitili täyttyi Sveitsiä vastaan. Saksa onnistui eilen nostamaan tasoaan löytämällä uuden vaihteen peliinsä, pystyvätkö nämä voitosta voittoon kulkeneet, mutta jokseenkin käsijarru päällä esiintyneet, joukkueet tekemään samoin?

Voimasuhteet

Maalivahtipeli
Argentiina ++ vs. Belgia +++
Puolustuspeli
Argentiina + vs. Belgia ++
Hyökkäyspeli Argentiina +++ vs. Belgia ++
Valmennus Argentiina + vs. Belgia ++
Otteiden vakuuttavuus ja vire 
Argentiina ++ vs. Belgia ++
Yhteispisteet
+9 vs. +11
 
Seuraa näitä/heitä:
  1. Laitapeli ratkaisee, kumpi löytää tilaa keskityksiin ja murtautumisiin.  Vertonghen vs. Messi, Alderweireld vs. Di María/Lavezzi sekä Basanta vs. Mertens, Fernández vs. Hazard taistelupareina.
  2. Pääseekö 40 kertaa neljässä pelissä palloa kuljettanut Messi karkuun kisoissa tiuhimmin rapanneelta Fellainilta?
  3. Lukaku vs. Higuain. Belgian ykköskärjen ruuti kuivui jo USA:ta vastaan, mutta avaako Napolin mies vihdoin maalitilinsä? 
  4. Courtoisilta vaaditaan 2-3 huipputorjuntaa, jos punaiset paholaiset mielii kiusata isompaansa. 
  5. Argentiinalta odotetaan todellista myrskyvaroitusta. Belgia päättää kuitenkin näyttää, miksi se on kisojen virallinen musta hevonen.
Tulosveikkaus: ARG - BEL 1-2

Pienessä kahvikaupassa

Klo 23 alkavassa ottelussa kaksi etukäteiskaavailuihin nähden, no, yllättäjää hakee jatkoa menestyksekkäille kisoilleen. Yksi kisojen parhaista maalivahdeista, Keylor Navas, on paljon vartijana, kun Costa Rica yrittää kofeiinin voimalla haastaa monipuolisempaa ja taitavampaa Hollantia. On jännä seurata, minkä Hugo Simberg -representaation Arjen Robben tänään keksii. Häntä voimakkaasti prässäävät Oviedo ja Borges puolestaan miettivät, mitä tuulen nopea laituri on oikein vetänyt, kun jalat ovat niin vetelänä! Costa Rican urhea taistelu kuitenkin päättyy tänään Salvadorin illassa, päättyyhän?

Tulosveikkaus: NED - CRI 3-1

FCC / m

Ei kommentteja: