lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kilvenkiillottajat

Lauantai-illan huumaa on luvassa pronssiottelussa, kun Uruguay ja Saksa yrittävät kiillottaa naarmuuntuneita kilpiään. Molempia voidaan ennakko-odotuksiin nähden pitää yllättäjinä mitalipeleissä, vaikka Saksaa ei tietenkään koskaan sovi laskea ulos näistä kekkereistä. Die Mannschaftin turnauskestävyydestä ei turhaan kirjoitettu Veikkaajan kisaoppaassa. Uruguay puolestaan siinäkin oli tylysti jätetty A-lohkon jumboksi! Tosin tässä täytyy sanoa, että FCC / M oli hyvin ”kartalla” uruguaylaisten mahkuista.

Joukkueet lähtevät otteluun eri panoksin, vaikka molemmat pelaavat varmasti tosissaan itse pronssista. Molemmille maalinsylkijöiden paluu ruotuun on tärkeä asia, niin Suarez Uruguaylle kuin Müller Saksalle. La Celestelle pronssimahdollisuus on todellinen nyt tai ei koskaan. On ollut jännittävää seurata, miten Uruguayn joukkue on hehkuttanut tiedostusvälineissä omaa valmistautumistaan, yhteisiä leirityksiään, karsintaurakkaansa ja vuosien työtään. Siis aivan samaan tapaan kuin täällä Euroopassa eurooppalaisten huippujoukkueiden osalta! Kaikkialla tunnutaan vain tuijottelevan omaa napaansa, eikä muun maailman meininkejä juurikaan seurata. Hyvä esimerkki oli Abreun panenkamainen rankkari, jollaisen hän oli tehnyt myös Brasilian liigafinaalissa huhtikuussa.

Saksan Löwille ei aivan tullut värisuoraa eli luontevaa jatkoa MM-pronssille (2006) ja EM-hopealle (2008). Kisat on kuitenkin keskimääräistä mukavampaa päättää voittoon kuin tappioon, eli eiköhän se pronssikin maistu aivan bratwurstilta, kun huomioidaan joukkueen keski-ikä, yleiset odotukset ja se, miten kovia päänahkoja vyölle tuli. Eräs piirre turnauskestävyydessä on nopea tilanteen nollaaminen, kuten kävi 0-1 Serbia-tappion jälkeen. Saksa saa asenteensa kohdilleen, kuten MM2006-pronssipelissä, jossa se oli huikea. Ottelu saattaa ryöpsähtää aikamoiseksi maali-iloitteluksi, ja Saksa napannee tästä lopulta murskavoiton. Pääpelissä Uruguayn tapeilla ei ole mitään jakoa. Forlanin vaparit ja Suarezin yksilösuoritukset ovat Uruguayn ainoa toivo. Musleran heikko pelikin odottaa nurkan takana, kun nyt Lazio-vahti on pelannut poikkeuksellisen varmasti.

Tulosveikkaus Uruguay – Saksa 2-4




~ FCC -toimitus ~

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hieno ottelu. saksa oli ajoittain aneeminen, oikeastaan melkeenpä 1-2 tappioasemaan asti. =) sitten alko jyrä, joko uruguay väsähti tai saksan diisseli lähti taas käyntiin.. hienoja maaleja useampi, hienoja tilanteita, loistotorjuntoja (no saksalta enimmäkseen). kaikkea kivaa. =) ja ylähirsi.

uruguayn kansalle ois suonu pronssin, mutta kun kentällä hiihti suarez olin tyytyväinen tulokseen.

.s

Anonyymi kirjoitti...

kiitos .s,
jätkä otti kyllä suarezin hampaisiin näiden jatkopelien aikana - tai pitäisikö sanoa hyppysiisi... :)

fcc / m