lauantai 10. heinäkuuta 2010

2

Jos pronssiottelussa haavojaan nuolee kaksi MM-historian menestysmaata, finaalipelissä on kahden noviisin vuoro. Hollanti on käynyt kahdesti 1970-luvulla häviämässä MM-finaalin, ja EM:äänsä puolustava Espanja on puolestaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Silti joukkueet hinaavat perässään käsittämätöntä futisperinteen rekeä. Maine ja historia on itse asiassa kulkenut piiitkästi kunnian edellä, kun menestys on nämä maat kiertänyt järjestään kaukaa.

Hollanti pelaa korkealla itseluottamuksella, ja usko koutsin pelikirjaan on kova. Pienet kivet ovat myös kaikonneet kengistä. Isoin ongelma on RVP:n kuiva ruuti. Toki oli tiedossa, että Oranje nousee tai kaatuu nimenomaan Robbenin ja Sneijderin peliesityksillä. Nyt se on vain noussut, ja välierävoitto oli 25. perättäinen tappioton ottelu. MM-kisoissa on tilillä vain voittoja, kuusi. Sunnuntaina itseluottamus on vielä kovemmalla tasolla, kun De Jong korvaa De Zeeuwin ja van der Wiel Boulahrouzin, joka tosin pelasi hyvin puolustussuuntaan tiistaina. Hollanti lähtee toistamiseen altavastaajana peliin. Brasiliaa vastaan se oli avausjakson aivan nesteessä, kun se oli tottunut pitämään palloa. Tappio oli silloin lähellä, mutta Dunga tarjosi miehilleen kuoharia kopissa antaen oranssipaidoille mahdollisuuden, jonka he käyttivät nätisti. Uruguay-ottelussa Hollanti olikin sitten jo suvereeni. Peli on loksahtamassa kohdilleen yhdennellätoista hetkellä.

Finaalissa, seitsemännessä ja ylipitkän futiskauden viimeisessä ottelussa, voittaa se, jolta löytyy vielä yksi vaihde lisää. Molemmat valmentajat, Del Bosque ja van Marwijk ovat rauhallisia taktikkoja, jotka pelaavat vain voitosta, eivätkä keräile ylimääräisiä tyylipisteitä. Toivottavasti ottelu ei kuitenkaan mene kyttäilyksi. Espanja varmasti vie peliä ja pyörittää tiki-takaansa, mutta Hollannin ei kestä luottaa vain vastaiskuihinsa. Saksahan teki juuri sen mokan, että se passivoitui.

Espanjan kisamenestystä voidaan perustella nimenomaan turnauskestävyydellä, erityisesti turnauspelaamisen jujun oivaltamisella. Peli on sujunut koko ajan yhä paremmin, ja Saksaa vastaan kentällä oli vain yksi joukkue, La Furia Roja. Espanjalaisten vaakakuppia painavat varmempi maalivahtipeli, monipuolisuus ja taito pitää peli hyppysissään. Capdevila tarvitsee toki Busquetsin apua Kuytin ja Robbenin pysäyttämisessä, ja Alonson on oltava vahvemmin ankkurinpaikalla Sneijderin kiusana. Pallon saadessaan Espanja on voittamaton. Xavi ja Iniesta ovat huikeita väistelemään taklauksia ja luopumaan pallosta oikeaan aikaan. Rottien rotta van Bommelin ja oppipoika De Jongin pitää ottaa luulot pois heti alussa. Sukille vaan reippaasti ja armotonta psyykkausta kehiin! Kortteja pitää toki väistellä. Kuriositeettina on sellainenkin, että van Bommelhan on Iniestan ex-seurakaveri, joten eiköhän siellä vedetä ne kuuluisat äiti- ja siskoherjauksetkin shortsintaskusta.

Seuraa finaalissa sunnuntaina 11.7. klo 21.30 alkaen näitä:
  • roolissaan korvaamaton van Bommel tuskin pysyy 90' kentällä, vaan hänet ajetaan ulos
  • löytävätkö van Persie ja Sneijder yhteisen aaltopituuden pelissä?
  • miten Pedro onnistuu sekoittamaan hollantilaisten puolustuspakkaa?
  • palaako Villa parrasvaloihin?

Tulosveikkaus NED - ESP 1-2

 

 
~ FCC -toimitus ~
 
PS Tsekkaa koko turnauksen All Stars -joukkue oikealta!

 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aijai, en tiedä miksi, mutta jostain syystä on pitkiin aikoihin isoimmat odotukset arvokisafinaalin suhteen. :)

toisaalta, molempien huikaisevat voittoputket jo pelkästään kertovat siitä, etteivät nämä kaksi maata ihan turhaan finaalissa paremmuudesta mittele!

nyt pikkuhiljaa persausta asettelemaan syvälle sohvan uumeniin, etten vaa tipaha matsin aikana lattialle.

ja kuten aikasemmin taisin mainita, omat sympatiat ovat hollannin puolella ( miinus robben ), mutta en nyt koe silti vääryydeksi espanjankaan menestystä. kunhan sitä ei taas hehkuteta vaan villan piikkiin. ja kunhan matsi ei lopu 1-0, sen vuoksi ettei ollut paikkoja tehä enempää. ;D

.s

Jukka kirjoitti...

Saapa nähdä milloin tälle Espanjan valtakaudelle tulee päätös. Ylivertaista jalkapalloa ja monet avainpelaajat jatkavat vielä pitkään. Euroopasta tuolle futikselle on vaikea nähdä löytyvän vastavoimaa ihan heti, Etelä-Amerikasta parhaimmillaan (ja oikeassa valmennuksessa) Argentiina ja Brasilia siihen voivat pystyä.

Anonyymi kirjoitti...

aihetta hipoen.. mikäs tämän rvp:n tarina, ennen niin lahjakkaasta ja jo orastavan hyvästä pelurista on tullu nyt tyhmissä paitsioissa viittelöivä kömpelys? loukkaantumisten myötä mikluuntunut? wengerin hyökkääjävalmennus ei ole aivan kuosissaan?