maanantai 5. heinäkuuta 2010

4

No niin, nyt on jyvät karsittu akanoista. Toivottavasti välierissä jatketaan samaan malliin kuin puolivälierissä. Draamaa, sotaa, ilon ja surun kyyneleitä. Sankareita (Suarez, Villa..), tunareita (Gyan, Cardozo..), rottia (van Bommel, Ooijer..) ja narreja (Melo, Maradona..). Roolit ovat jaossa neljäksi vuodeksi taas tiistaina ja keskiviikkona.

Uruguay-Hollanti (ti 6.7. klo 21.30)

Uruguay on ollut minulle todella suuri yllättäjä. Maanosansa karsinnoista se pääsi niukin naukin kisoihin, eikä joukkueessa ole - tai ollut ainakaan ennen kisoja - Forlánin ja Suarezin lisäksi muita "tähtipelaajia". IS Veikkaaja arvioi, että ailahtelevat otteet ja liian kovaotteinen puolustus jättävät sen alkulohkoon. Urheilulehden Kupila puolestaan heitti, että tuollaisella puolustuksella saa aikaan vain "tapahtumarikkaita matseja ja loputonta jossittelua siitä, että kylläpä taas oltiin lähellä".

No, Tabarez vieraili Sanomatalossa, Risto Rytin tiellä sekä Tampereen Hervannassa ja veti housut kinttuihin. Tiistaina Uruguay on viettänyt kisoissa 26 kunnian päivää ja näyttänyt, mitä on "la garra charrúa", uruguaylainen sisu. Suarez ja Forlán ovat jo kirjoittaneet nimensä Uruguayn jalkapallohistorian kirjoihin. Paikkoja museovitriinissä on kuitenkin vielä tarjolla.

Oranssipaidat ovat saaneet kärsiä ilkkuvista "jalkapalloasiantuntijoista" ja tylsän jalkapallon haukkujista koko kisojen ajan. Ja onhan haukkuihin tietysti ollut aihettakin, kun joukkuepuolustus ei ole toiminut ja Stekelenburg on joutunut todella koville viime peleissä. Itsetietoisten hollantilaisten on usein vaikea katsoa peiliin pelin kangerrellessa. Tähän mennessä rauha on kuitenkin säilynyt ja Brasilia-voitto nostatti isompienkin egojen fiilispisteet taas kattoon. 

Brasilia-voiton jälkeen van Marwijkille tuli hetkeksi rauha. Ja pöytäänhän voidaan lyödä sekin fakta, että Hollannilla on takanaan 18 tappiotonta ottelua putkeen. Arjen "one trick pony" Robbenin kikat toimivat tälläkin tasolla, Stekelenburg on elämänsä kunnossa, De Jong ja van Bommel heiluttavat viikatetta sääntöjen puitteissa ja herra täydellisyys, Mr. Sneijder, ratkaisee pelit. Kärkimiestä ei ole vielä edes tarvittu. Ehkä sekin voimavara saadaan käyttöön Luganon ja kumppaneiden kiusaksi - ja voiton vakuudeksi.

Tulosveikkaus: 0-2


Saksa-Espanja (ke 7.7. klo 21.30)

Saksa on ollut tämän turnauksen ehdoton valopilkku. "Tukkireisiliigan" miehet pelaavat kovalla itseluottamuksella ja tiiviillä joukkuepuolustuksella. Taitojen äärirajoja koetellaan, kun Saksan miehet laittavat täydestä juoksusta keskityksiä ja pallot tykitetään ykkösestä sisään. 

Saksan pelistä on vaikea löytää heikkouksia. Enakkoon hitaaksi ja kankeaksi haukuttu puolustus ja epäilystä herättänyt maalivahti ovat pelanneet lähes virheetöntä peliä. Özil on ylittänyt kaikki odotukset ja Basti nostaa tasoaan koko ajan. 

Espanja on pyörittänyt Xavin kautta omaa tiki-takaansa ja Villa on rutistanut tarvittavat maalit. Nyt on viimeistään pakko saada myös muuta sisältöä peliin. EM2008-finaalissa Torres vei Mertesackeria kioskille mennen tullen. Tehoaisivatko Xavin pystysyötöt ja Torresin nopeus myös keskiviikkona? Vai annetaanko pallo taas suosiolla Iniestalle ja Villalle vasempaan laitaan? Siellä kyllä Lahm puree välittömästi jalkaan - ja Khedira sekä Basti sekuntia myöhemmin.

Espanjan joukkueessa on todellakin niin paljon tasoa, että Del Bosquen pitää tehdä valinta Silvan ja Torresin välillä. Satsataanko oikeaan laitaan vai kärkeen? Tähän mennessä Torres ei ole onnistunut ajamaan oikealta sisään Del Bosquen ajatusten mukaisesti.

Mahtava peli tiedossa! Nyt sitten vaan kauppaan chorizoa, bratwurstia ja olutta ostamaan. ;) 

Tulosveikkaus: 0-1

FCC / S

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...Ja Edamia ja...Asadoa (http://en.wikipedia.org/wiki/Uruguayan_cuisine)...

:p'''


FCC / M

Anonyymi kirjoitti...

no uruguayn selviytyminen tuonne asti selittyy monella muullakin asialla kuin pelkällä heidän hyvyydellään, mutta ei mitään pois silti hyvin väänsivät ja lähestulkoon unelmaan asti.

aina kun pelataan lyhyttä sarjaa, ja kerrasta poikki otteluja mitä vaan voi sattua, ja se tuo mukavia yllätyksiä mukanaan. uruguayn tippuminen oli minusta täysin oikeudenmukaista sen suarezin torjunnan jälkeen. tuommosesta pitäisi tuomita vaan maali samantein ja pelaaja (varsinkin jälkeenpäin päästämiensä hehkutusten jälkeen) tuomita ulos kisoista lopuksi elämää.

saksa espanja... ihmeitä pitää tapahtua jos saksa ei vie, mutta ihmeitä toki on tapahtunut ennestäänkin. henkilökohtasesti espanja ärsyttää, joten toivon ehdottomasti saksan etenemistä jatkoon. ;) toivottavasti espanja sortuu taas näpertelyyn. enkä minä villan tuurimaaleja lukuunottamatta ole kovin vakuuttunut ollu heidän maalintekokyvystään, enkä vaarallisten paikkojen luomisesta.. ehkä on vääränväriset lasit ollu silmillä.

hieno ottelu tulee tästäkin aivan varmasti. loppuakohden on kisat parantuneet huomattavasti, ja eniten tyydyttäny se, että joukkueet ovat enimmäkseen yrittäneet pelata myös pudotuspeleissä (jee italia ja kreikka ulkona jo alkusarjassa.... ;).

Anonyymi kirjoitti...

ainiin, toisaalta tuntuu että näissä kisoissa on nähty taas entistä enemmän käsittämättömiä syöksyjä ja kaatuiluja.. sekä entistä pahemmin tuomarit menneet mukaan näihin.. valitettavaa..

Anonyymi kirjoitti...

ainiin.. ja lisäyksenä vielä.. saksahan oli lapsuus/varhaisteini-aikojen suosikkijoukkueeni, kunnes tuli gullit ( ja no basten ja kumppanit) ja hollanti vei matkassaan. :)

..eli saksa hollanti -finaalia odotellessa .. ..

FC Culture kirjoitti...

kiitos sami (?), ;)

tässä on aivan poikkeuksellinen ilta muutenkin edessä. allekirjoittaneet bloggarit katsovat ger - esp yhdessä hervanta-cityssä!! esifinaali on jo pelattu viereisellä hiekkakentällä NED - ESP (ja espanjalaisilla oli vieläpä ylivoima, kun pikkupoika oli mun puolella... #9 España -paita päällä).

ja tarjoilut ovat kohdallaan:
- braatvurst
- soriiso
- eedami
- espanjalainen punkku
- saksalainen vehnäolut
- jne.
- yms.

FCC - toimitus

Anonyymi kirjoitti...

aijai, kelpais varmaan minullekin. :P

toivottavasti ankarahko vuodatukseni sai iskettyä sinnekin realiteetit ees sen verran kuntoon ettei tämän illan pettymys kasva pienestä itkusta suuremmaksi ..

mutta hienoa spektaakkelia odotetaan täälläkin.vielä ehtis ne braatwurstitkin kipassa hakemassa..

.sami

Anonyymi kirjoitti...

Espanjalainen punkku ja Manchego-juusto on pöydällä... olen valmis... anna tulla vaan con furia!

Katsotaan jos Espanjalainen "podemos" unelma toteuttuu... "ensin Europpa ja lopulta koko maailma"
http://www.youtube.com/watch?v=ifGULiKjq2o

Vamos España que sí se puede!

JC

Anonyymi kirjoitti...

äh unohin myllerin puuttumisen kokonaan. eli ei mitään uutta 2vuoteen näitten maitten välillä. =) tampereella lienee ilo ylimmillään. ;) hmph.