maanantai 4. toukokuuta 2009

Tykkimiesten pommi jää suutariksi

On kieltämättä hankalaa olla Arsenalin kannattaja, kun menestystoiveet kohdistuvat aina seuraavan kauden potentiaaliin. Johtoportaan mielestä on vain ajan kysymys, milloin Arsenal alkaa dominoida viheriöitä, mutta sekä fanien että tähtipelaajien (esim. Fabregas) kärsivällisyys alkaa jo olla koetuksella.

Ensi vuonna sitten..

Arsene Wenger on tehnyt loistavaa työtä tykistön kenraalina, jakanut rohkeasti vastuuta nuorille lupauksille ja saanut vuosi toisensa jälkeen jalkeille iskukykyisen joukkueen. Ja onhan Arsenal toki semifinaalipaikallaan osoittanut kuuluvansa Euroopan jalkapalloeliittiin. Mutta vielä tällä kaudella nuoren Arsenal-miehistön voitto – tai edes pääsy finaaliin – olisi todellinen yllätyspommi.

Viime viikon ottelu Old Traffordilla paljasti joukkueen kokemattomuuden. Joukkue ei saanut syöttöjä hyökkäyspäähän asti, vaan Fabregas ja Nasri jäivät pyörittelemään palloa keskikentälle. Joukkue sai ainoastaan yhden vedon maalia kohti. Songista ja Diabysta ei ollut apua hyökkäyssuuntaan – eikä itse asiassa tarpeeksi puolustuspäähänkään. Elämänsä ottelun pelannut Manuel Almunia piti Arsenalin pystyssä häikäisevillä venytyksillään.

Gaël Clichyn ja William Gallasin loukkaantumiset jättävät Arsenalin puolustukseen pahan aukon, johon ei löydy päteviä paikkaajia. Mikaël Silvestrenkin loukkaannuttua Wenger joutuu kaivamaan kentälle sveitsiläisen topparilupauksen, Johan Djouroun, jonka paikka ei ole vielä UCL:n ratkaisupeleissä. Myös Kieran Gibbs on turhan kokematon kaveri näihin karkeloihin, eikä hänestä ole vasemmalla laidalla Clichyn kaltaisiin nousuihin.

Ongelmia on myös hyökkäyspäässä. Piikissä pelaavat Adebayor ja Bendtner ovat jäätyneet isoja seuroja vastaan. Esimerkiksi Valioliiga-kaudella juutti ja togolainen eivät ole saaneet palloa kertaakaan TOP6-joukkueiden maaliin. Arshavinille ja van Persielle olisi kieltämättä käyttöä kärkimiehen takana tässä yhden kärjen taktiikassa. Van Persie saattaa toipua tiistain otteluun, mutta ei ole vielä terässä. Noh, ensi vuonna sitten Pietarin taitoniekka nähdään tykkipaidoissa myös UCL:ssä, RvP on täydessä tikissä – ja toivon mukaan piikkiin on hankittu maailmanluokan viimeistelijä.

Arsenalin oljenkorret

Arsenal on pelannut hyvää laitapeliä. Etenkin oikean laidan tykinkuula, Theo Walcott, saa aikaan vaarallisia tilanteita. Toki Walcott-nakin saava Patrice Evra on aivan maailman huippua vasemman pakin tontillaan. Fabregas ja Nasri kykenevät molemmat tappaviin pystysyöttöihin, ja parhaana päivänään Adelta ei saa palloa pois millään. Voi kun se pallo vaan osuisi sinne maalipuiden väliin.

ManU:lle olisi paha menetys, jos kylkensä telonut Rio Ferdinand ei kykene pelaamaan. Puolustuspää on vuotanut usein, kun Ferdinand–Vidic-parivaljakko ei ole ollut kasassa. Luultavasti Rio kuitenkin pystyy pelaamaan. Muutoin ManU:n paketti on kyllä mainio. Löytyy nopeutta, taitoa, voimaa, kokemusta ja maalivahti, jonka hermot ei petä ikinä ratkaisuhetkillä.

Nuhjaamista Stamford Bridgella

Stamford Bridgella nähdään tiukkaa puolustuspeliä. Etenkin Chelsea panostaa oman maalinsa varjeluun, koska ei halua lähteä maalintekokilpailuun Barcelonan kanssa. Jos Chelsean paketti repeää, Cech joutuu muuttumaan kumiksi ja tervaksi.

Tulosveikkaukset Arsenal – ManU, CFC – FCB:
Stefi: 0-1, 1-1 (Jatkoon ManU ja Barca)
Kyli: 2-1, 1-0 (Jatkoon ManU ja Chelsea)



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan käy Wengeriä ehkä jopa sääliksi. :( Jokohan sielä kohta alkaa myös samanlainen pelaajien ostaminen kuin muissakin seuroissa..

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan käy Chelsean faneja ja joukkueen jäseniä ehkä jopa sääliksi.

Noh taktisesti helpompi vastustaja vastassa ManU:lla, joten ei pidä valittaa.

Anonyymi kirjoitti...

sitten hiukan offtopiccia http://www.youtube.com/watch?v=bTEOpr0-5kw