tiistai 28. huhtikuuta 2009

Etulyöntiasemat

Väki vähenee, pidot paranevat. Tällä ja ensi viikolla mitellään todellisesta maineesta ja mammonasta – paikasta Rooman auringossa. Se, saavutaanko sinne Katalonian auringosta, Lontoosta vai Manchesterista, on kiinni Barcasta ja Chelseasta, sekä ManU:sta ja Arsenalista. Joka tapauksessa finaalissa Valioliigajoukkue(et) nähdään. Valioliigan laatua kuvaa hyvin se, että vain Barca pystyy toden teolla haastamaan kovimmat brittijengit. Mutta onko La Ligan puolustava mestari ja vuoden 2007 UCL-voittaja tästä huippunelikosta se kaikkein paras?

Messi kiinni

On jännittävää, miten huippujoukkue riippumatta uusista vahvistuksista, vanhoista avainpelaajista ja pelin näyttävyydestä ja tuloksellisuudesta kulminoituu pidemmän päälle aina muutamiin pelaajiin – jopa yhteen. Toki myös samaistumisen arvoisia sankaritarinoita metsästävillä tiedotusvälineillä on tässä oma osuutensa. Silti, on kummallista, miten esimerkiksi FC Bayern elää Riberystä, Poolin kaataminen perustuu Torresin ja Gerrardin nollaamiseen, ja Arsenal pärjää pitkälti kapteeni-Cescin otteilla. Yhtä lailla Barcalle kaikki kaikessa on Lionel Messi. Siinä mielessä ManU ja Chelsea vaikuttavat tasapainoisimmalta, että ratkaisijoita ja menestyksen tekijöitä löytyy laajalta rintamalta.

Laitapakki Colen poissaolo avaa paikan aloitukseen Bosingwalle, jonka avut ovat ennen muuta hyökkäysten tukemisessa, niinpä Ivanovic ottanee Colen laidan. Keskikentältä löytyy kuitenkin varsinainen päällysmies, sillä Essien on jo napannut vyölleen muun muassa Gerrardin pelinumeron. Vai voisiko yllätyskortin tarjota kovapotkuinen Juliano Belletti, joka pelasi 2004–2007 FCB:n riveissä? Miten Xavi, Henry ja Iniesta nostavat profiiliaan, jos Messi sattuisi vaikka olemaan ”vähän pihalla”?

Hiddink, Pep ja vierasmaali

Molemmille joukkueille tiistain koitos on jo neljäs ottelu kymmeneen päivään, mikä voi heijastua ottelun tempoon. Vaikka Malin maajoukkuepelaaja Keita vakuuttelee joukkueensa konemaista kestävyyttä, punnitaan tässä erityisesti managerien ja valmentajien taito virittää joukkueensa äärimmilleen. Miten ensimmäistä kauttaan tosipaikassa oleva Guardiola tässä onnistuu?

La Blaugrana selvisi puhtain paperein viime viikostaan: 4–0-voitto Sevillasta ja 2–2-tasuri Valenciassa. Chelsea pelasi paikallisottelun West Hamia vastaan lauantaina ja voitti 0–1, viikolla Everton nipisti Bluesilta pinnan. FA Cup -välierässä sinipaidoilta tuli kova näyttö, kun se masensi Arsenalin 2–1.

Ottelun huikeaa hyökkäyspotentiaalia hillitsee aavistuksen se, että Chelsea tähtää vierasmaaliin, ja Barcelona haluaa kaikin tavoin estää sen. Kiinnostavaa on nähdä, miten viime otteluista tuttu Chelsean toisen puoliajan dominanssi horjuttaa kotijoukkueen pallonhallintaa. Voisiko Blues pelata tasollaan jo ottelun alusta lähtien ja panna kautta linjan kotijoukkueen ahtaalle, vai vaatiiko joukkue Hiddinkin läksytystä erätauolla?

Otteluparin voittajaksi selviytyy se, kumpi pelaa enemmän omannäköistään peliä vieraskentällä säilyttäen pelillisen identiteettinsä läpi osaotteluiden. Barca on vieraspeleissään ollut tyystin erilainen kuin Camp Noulla, mistä merkkinä viime aikojen vierastasurit.

Piipahdus Old Traffordilla

Sekä ManU:n että Arsenalin esitykset ovat ailahdelleet paljon tällä kaudella, mutta keskiviikkona otteet eivät saa lipsua. Sekä Sir Alex että herra Wenger pitävät huolen siitä, että pelaajat eivät ole unessa. Voi olla, että Old Traffordin pukukopeissa ei kyyneleiltäkään (tai mustelmilta) vältytä, jos peli tökkii.

Kieltämättä Wengerillä on kova haaste lietsoa nuoret pelaajat jättiläisen kaatoon. Miten esimerkiksi 19-vuotias Kieran Gibbs pystyy vartioimaan Cristiano Ronaldon? Entä kuinka 20-vuotias toppari Johann Djorou pysyy Berbatovin ja kumppaneiden kyydissä?

Viikonloppuna ManU kiri vakuuttavaan 5–2-voittoon Tottenhamista, mutta myös Arsenal otti mukavan 2–0-voiton Middlesbroughista. Tilastot ovat vahvasti kotijoukkueen puolella; ManU:lla on Old Traffordin UCL-peleistä peräti 20 ottelun tappioton putki!


Tulosveikkaukset FCB – CFC, ManU – Arsenal:
Stefi: 1-1, 1-0
Kyli: 2-1, 3-1


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

damndamn, ois saanu rokpa laittaa. mutta varsinkin jälkimmäinen loikka oli kyllä siinä tilanteessa mokelta vallan mainio suoritus.

parsa laittelee kyllä nättiä pikapikalyhytsyöttöä keskikentällä..

katsotaan tuleekos sieltä nytten sitä k:n hehkuttamaa toisen puoliajan heräämistä tselskille... ;)

Anonyymi kirjoitti...

no eipä juuri heräämistä näkynyt, mutta tulos varmastikin tyydyttää enemmän vierailijoita.. =)

Anonyymi kirjoitti...

voi voi, kylläpä manu oisi voinu lyödä jo tässä ottelussa viimisen naulan arkkuun, mutta ei sitten maistunut ja kyllähän vastapuolella tolppienvälissä seisonut herra pelasi varmaankin kauden parhaan peliinsä.

no, molemmissa ottelupareissa ratkaisut todellakin jäivät seuraaviin otteluihin, mikä nyt tietenkin urheilullisesti on aina parasta..