maanantai 18. toukokuuta 2009

Vieraskynä II: Seurajoukkueterveisiä Venezuelasta

Vielä ennen paluutani Suomeen lähetän teille futiskulttuuriterveisiä Venezuelasta. Tällä kertaa zoomataan tarkemmin maan johtavaan seurajoukkueeseen.

Copa Libertadores kiikarissa

Viime viikko toi iloa sekä Caracas FC:n faneille että kaikille venezuelalaisille. Caracas FC, joka tunnetaan La Maquinaria Roja (Punainen koneisto) tai Los Rojos del Ávila* (Ávilan punaiset) lempinimillä, voitti ecuadorilaisen Deportivo Cuencan 4:0 kotiottelussa Copa Libertadoresin kaksiosaisissa pudotuspeleissä. Näin venezuelalaisen seuran onnistui edetä 8. pudotuspelivaiheeseen.

Tämä on vasta neljäs kerta 1990-luvun jälkeen kun venezuelalaisjoukkue pääsee niin pitkälle. Vuosi 1999 oli Minerven, 1999 Estudiantes de Meridan ja 2004 Deportivo Tachiran. Copa Libertadores vastaa Euroopan Mestareiden liigaa, johon osallistuu 32 seuraa Etelä-Amerikasta. Venezuelalaisten toivo on, että Caracas FC pääsee semifinaaliin ja vielä voittaa Copa Libertadoresin 2009.

Punainen meri

Ensimmäisessä osaottelussa Cuenca oli onnistunut saavuttamaan 2-1 -edun, mutta Caracas FC oli ylivoimainen kotikentällään. Ensimmäisellä puoliajalla ensin argentiinalainen Darío Figueroa ja sitten meksikolainen Rodrigo Prieto maalasivat. 52. minuutilla Emilio Rentería, joka oli tullut Rafael Castellín tilalle, teki kolmannen maalin. Tässä olikin ratkaisun makua, sillä Cuenca tarvitsi neljä maalia reiluun puoleen tuntiin jatkaakseen matkaansa näissä kekkereissä. Vieraiden viimeisetkin toivon rippeet kaikkosivat, kun venezuelalaispuolustaja José Manuel Rey teki neljännen maalin vapaapotkusta. Näin varmistui Caracas FC:n jatkopaikka Copa Libertadoresissa.

Näyttää siltä, että Caracas FC on voittamaton kotikentällä. Tähän mennessä Noel Sanvicenten luotsaama joukkue ei ole hävinnyt yhtään peliä kotiottelussa. Yksi syy tähän on tunnelma: 20.000 katsojaa juhli kunnolla pelaajien kanssa Estadio Olimpicolla. Se oli yksi punainen meri, joka oli elossa ja täynnä energiaa. Silloin fanit elivät joukkueen mottoa sientete grande (tunne itsesi suureksi). Seuraava haaste on vuorossa keskiviikkona 27.5.2009, jolloin La Maquinaria Roja pelaa brasilialaista suurseuraa, Gremiota, vastaan. Ja kaikki katseet ovat Los Rojos del Ávilassa! Jos perinne jatkuu, Caracas FC voittaa tai venyy tasuriin, sillä se pelaa kotikentällä.

* Àvila on vuoristo, joka sijaitse Caracasin ja rannikkon välillä.


JC

Ei kommentteja: