tiistai 14. huhtikuuta 2009

Sinettiä vailla

Puolivälierät päätetään komeasti YLE:n tiistaiseen tv-otteluun Chelsea FC – Liverpool FC. Lähtökohdat ovat selkeät; vieraiden on jatkoon mieliessään voitettava vähintään kahdella maalilla, mutta osuttava ainakin kolmesti. 1–3-tuloksella edetään jatkoajalle. Kotijoukkueen tehtävänä on säilyttää viime viikolla 1–3-vierasvoitolla hankkimansa etulyöntiasema ja sinetöidä välieräpaikkansa.

Selvä peli?

Siinä missä Poolilla on kaikki työ tehtävänään päästäkseen umpikujasta, Chelsean tilanne on myös kova. Ottelupari on todellakin vasta puolivälissä, ja pari uinahdusta – tai jo pelkästään vieraiden kaksi huikeaa yksilö- tai tiimisuoritusta – voi kääntää kaiken päälaelleen. Tasapeliä ei voi lähteä pelaamaan! Vieraiden on helpompi asennoitua otteluun kuin kotijoukkueen.

Tilastot ovat kuitenkin sinisten puolella. UCL-kotisaldo on kova: joukkue on hävinnyt Stamford Bridgellä viimeksi vuonna 2006. Vastaavasti Pool ei ole viime aikoina oikein osunut maalipuiden väliin läntisessä Lontoossa. On kuitenkin syytä muistaa, että juuri Reds onnistui päättämään Bluesin 86 tappiottoman Valioliiga-ottelun kotitaian lokakuussa 2008. Silti joukkue on pystynyt vain neljästi vaaditun suuruiseen vierasvoittoon Chelseasta, viimeksi kaksikymmentä vuotta sitten.

Tulikuumat: Drogba ja Torres

Liverpoolin todo in todo on Espanjan superkärki Fernando Torres. Hän lämmitteli Roversin kustannuksella lauantaina kahdella osumalla, osoitti edellisessä kohtaamisessa vaarallisuutensa ja on kuudessa edellisessä ottelussa maalannut viidesti. Uutta kevättä valmentajanvaihdoksen jälkeen elävä Didier Drogba on itseluottamuksellaan, yritteliäisyydellään ja maalivainullaan ollut Blues-vireen ilmentymä. Norsunluurannikon maajoukkuekärki on pyssyttänyt neljä maalia neljässä edellisessä UCL-pelissä. Viikonloppuna hän osui kahdesti Boltonin verkkoon.

Mielenkiintoinen henkien taisto on luvassa myös Englannin maajoukkueen keskikentän sielujen, Gerrardin ja Lampardin, välillä. Gerrard on maalannut seitsemän kertaa Euroopan eliittiliigassa, ja Lampard puolestaan syöttänyt viisi. Polttava kysymys Rafan papereissa ja mielessä on se, millaiseen pelikuntoon nivusvaivainen Gerrard yltää tiistaina – vai tuleeko sinipaidoilta kahta kauheammin tulta munille?

Kuittaako Rafa Guusin erävoiton?

Oli Alpo Suhonen mitä mieltä tahansa, futis on myös valmentajien, tai tarkemmin ottaen managerien mittelö. Venäjän maajoukkueelta lainattu Guus ”Tsaari” Hiddink on tehnyt vakuuttavaa työtä sinipaitojen kanssa. Yhdestätoista ottelusta on tuloksena yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Viimeisimpänä kokardina vyöllä on viime viikon vierailu Anfieldilla. Siellä Hiddink saavutti taktisen voiton ylivertaisella kyvyllään laatia strategia, jolla Liverpoolin voimakaksikko El Niño – Stevie G saatettiin tylysti statistin rooliin.

Niinpä Rafa the Gaffer Benitezillä on todellinen näytönpaikka. Kuinka piiskata joukkue takaa-ajoon, estää edellisen osaottelun karmeat merkkausvirheet ja väistää virkaveljen oveluudet – päällimmäisenä Michael Essienin puolustuspelaaminen? Liverpoolin osakkeiden arvoa nostaa se, että Mascherano palaa Alonson rinnalle ja Chelsean puolustuksen keskustassa teutaroi pelikieltoisen Terryn sijaan Carvalho.


Tulosveikkaus, Chelsea - Liverpool:
Stefi: 1-1, Chelsea jatkaa yhteismaalein 4-2
Kyli: 1-2, Chelsea jatkaa yhteismaalein 4-3

Muut tulokset, (jatkoonmenijä):
Bayern – Barca 3-2 (Barca)
Arsenal – Villarreal 1-1 (Arsenal)
Porto – ManU 1-2 (ManU)


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

bayerniin ei löydy kyllä luottoa, että hommaa kääntäsivät.

liverpoolilla taas on kyllä saumat. jos chelsealle sattuu heikko päivä, niin nykyinen pooli kyllä osaa maaleja tehdä, siitä on tämän kevään aikana nähty jo monta esimerkkiä. toki sama voitaisiin sanoa bayernistakin, mutta nykykuntoiselle bayernille se olisi aika uskomaton teko barcelonaa vastaan..

jos veikata pitäisi, niin c ja brcln jatkoon..aika helppo veikkaus noin äkkiseltään. :)

FC Culture kirjoitti...

Aivan,
Bayernin jatkopaikkaan ei usko edes Klinsmann, vaan hän toteaa rehdisti tavoitteeksi yltää voittoon ja hyvästellä UCL tyylillä. Aika yllättävää managerilta, vaikka sillassa ovatkin. "let's see what will happen" olisi ollut ammattimaisempi ennakkokommentti.

Chelsealta vaaditaan toden totta ehjää peliä, jossa valppaus säilyy loppuun asti (vrt. Boltonia vastaan).

ManU:n vierasvoittoon on kaikki saumat, samoin Arsun kotivoittoon. Emirates stadionin taisto herätti FC Culture -blogissakin vääntöä puoleen ja toiseen. Arsenalin jatkoonmenomahdollisuuksia kieltämättä parantaa Marcos Sennan puuttuminen keltaisen sukellusveneen riveistä.

Jäämme seuraamaan...

Anonyymi kirjoitti...

olipas todellakin peli, ei voi muuta sanoa :D

ja bayernikin hiukan pelasti kasvojaan, ottamalla edes tasurin..barsalta näkyy puuttuneen maalinsylkijöitä kokoonpanosta.

FC Culture kirjoitti...

Ihana peli. Jännityksen kannalta. Ja komeita maaleja.
Hiddink totesi hauskasti chelsea.com:ssa, että hermot menetettiin (puoliajalla) mutta jatkopaikkaa ei!
Tämähän todistaa sen tosiasian, että jos CFC vain haluaa, se onnistuu tekemisissään.
Sekä sen, että valmentajan laatimaa sotasuunnitelmaa kannattaa toteuttaa alusta lähtien. Ja loppuun asti.
Sekä sen, että maalivahtien virheet näkyvät välittömästi tulostaululla. Vai mitä siihen sanovat Petr Cech tai "Riise in disguise"-Reina (tämän liikanimen Pool-vahti sai sinisten fanien lauluissa, viittauksena viime vuoden UCL-kohtaamiseen, jossa norjalainen teki oman maalin)?
Heh, ystäväni (vaikka sydän sykkiikin Poolille) noteerasi Essienin puolustuspelaamisen korkealle: "Essien torjuu ilman käsiä paremmin kuin Reina." Ja siihen sopii lisätä "tai Cech". Komea syöksypuskutorjunta Ngogin pommiin 89' (tilanteeksi olisi tullut 4-5 ja kaamea loppukiri taas...)!

Jos tästä vielä muutaman hetken nauttii, sitten sopii jo alkaa keskittyä tajuttoman kovan Barcan kohtaamiseen. Katalonialaisjengiä vastaan nyt (ja Bolton-pelissä) nähdyllä alakerran pelillä ei ole luvassa menestystä. Sen otteluparin voittajaksi selviytyy se, kumpi pelaa enemmän omannäköistään peliä vieraskentällä ja säilyttää pelillisen identiteettinsä läpi osaotteluiden. Barca on vieraspeleissään ollut tyystin erilainen kuin Camp Noulla, mutta CFC on kunnostautunut erityisesti toisen puoliajan dominanssillaan. Tiukkaa...

FCC / K

Anonyymi kirjoitti...

jahas..tänään olisikin sitten taas itellä nitroille käyttöä, jos manu jatkaa sitä linjaa mikä heillä on ollut käytössä nyt viimiset viikot. JOS paluu on entiseen, niin sitten ei tule tänään olemaan mitään hätää.. ja siihenhän tässä pitää luottaa. :)

ottelu on siitäkin mielenkiintoinen, että mahdollisia skenaarioita oman suosikin voittoon useampiakin..no niinkuin nyt yleensäkin, mutta kun kyseessä on vielä manu joka on jo iskuaan näyttänyt aiemmin kaudella sekä venymiskykyään edellisissä otteluissa niin mitä vaan voi olla odotettavissa.. valitettavasti myös mahdollisia skenaarioita oman suosikin häviöönkin löytyy. :D

yhtään väheksymättä portoa, tämän otteluparin jatkoonmenijän ratkaisee silti manu, kävi miten kävi.

itseasiassa arsenalillakin on ollut hiukan sen suuntaisia vinkeitä, että osataan sieläkin töpeksiä vastustajalle paikkoja.. villarealin otteita ei ole oikein tällä kaudella tullut seurattuakaan.. joten tuosta parista en kyllä menisi itse veikkaamaan mitään.

niinjoo, ja laitetaan manulle 0-3.

Anonyymi kirjoitti...

kylläpä vaan manu näytti sen tasoeron, mikä joukkueilla on. ei todellakaan vielä mikään huippusuoritus, mutta oman pään pelaaminen alko olla taas jo uomissaan. eikä hallintaakaa kovin montaa kertaa luovutettu kyllä portolle, melkeen näytti jopa että manu veteli hölkytellen läpi ottelun mutta tällä kertaa syötöt osuivat omille ja irtopalloihinkin ehdittiin. ;)

arsen paukuttama 3-0 on kyllä kova, vaikken edelleenkää tiedä mitää villarealin nykykunnosta.

Anonyymi kirjoitti...

vielä lisättävä, että tokihan olen silti pettynyt siihen, että vain 1 maali taas kerran vastustajan verkkoon.. mutta jostainhan se on lähettävä, ja ei ole ollenkaa huono asia lähteä paikkaamaan peliä lopettamalla maalipaikkojen lahjoittamiset omassa päässä.. =)

Anonyymi kirjoitti...

Pelit jatkuu, tänään nähdäänkin sitten viimein Barcelonan todellinen kunto..