maanantai 29. syyskuuta 2008

Jatkuuko Bayernin alamäki?

K: Achtung! Saapa nähdä, mitä tiistain Mestarien liigan tv-ottelusta tulee. Bayern München on pitkään aikaan todellisessa suossa kotimaan liigassaan, ja Olympique Lyonnais porskuttaa puolestaan totutussa myötätuulessa Ligue 1:ssä. Molemmat avasivat UCL-kampanjansa hyvin: Bayern vierasvoitolla Romaniassa ja Lyon komean loppukirinsä ansiosta kotitasurilla Violaa vastaan.
S: Geradeso! Lyonilla on kyllä oivat mahdollisuudet järkyttää Allianz-Arenan yleisöä ja keikuttaa Klinsin valmentajapallia. Kuntokäyrät ovat lähes päinvastaiset, mutta müncheniläisten rutiini on toki eri kaliiberia, ja pelaajistossakin heillä on etu. Myös tilastot ovat saksalaisten puolella. Mestarien liigassa Bayern München on aloittanut tavallisesti kahdella tai kolmella voitolla, joskin edellinen vastaava ottelu päättyi syksyllä 2003 1-2 ranskalaisille. Lyon on onnistunut mainiosti viime vuosina Mestarien liigan vieraspeleissään, ja lähtökohtaisesti vastakkain ovatkin kova kotijoukkue ja hyvä vierailija.
K: YLE on valinnut nyt jännittävän ja ennakkoon hyvinkin ympäripyöreän kamppailun tv-matsikseen. Bayernin paineet ovat tajuttomat, kun alla on 2-5-katastrofitappio kotona Werder Bremenille – jossa Bayern sai vasta viimeisellä vartilla kaksi kosmeettista osumaa – sekä tukkoinen 1-0-tappio lauantailta Hannoverin vieraana. Isoimmat ongelmat saksalaisjätin pelissä ovat alakerrassa, jossa eletään vuotta yksi jälkeen Kahnin. Nuori ja ainakin kauden alkuun asti lupaavana pidetty Michael Rensing ei ole onnistunut lunastamaan odotuksia, vaan viime kierroksilla häneltä on nähty jopa suoranaisia mokia. Milloinkohan Butt saa mahdollisuuden maalinsuulla? Hannoveria vastaan Klinsmann lepuutti Luciota, van Buytenia ja Zé Robertoa, joskaan he eivät vakuuttaneet Bremen-tappiossakaan.
S: Kyllä syyttävän sormen voi kohdistaa myös Klinsmanniin. Buddha-patsaineen ja vapaa-aikakeskuksineen baijerilaisten rutiineja muuttanut legenda teki kauden alussa turhan rohkeita vetoja fläppitaulun ääressä. Hän alkoi peluuttamaan Bayernia 3-5-2-taktiikalla, mikä ei ole toiminut alkuunkaan. Lyon on kuitenkin sen verran tulivoimainen joukkue, että uskon Bayern-miehistön pelaavan varovaisemmalla 4-4-2-ryhmityksellä.
K: Lyonilla on useita Ranskan maajoukkuepelaajia, kuten Jean-Alain Boumsong, Sidney Govou ja Jérémy Toulalan. Kovin kaveri on kuitenkin jo kuudesti liigassa osunut Karim Benzema. Heh, Toulalanilla on nyt hyvä paikka näyttää meille kyntensä, otimmehan hänet aika lailla hampaisiimme EM-kisoissa!
S: Pelityyleiltään joukkueet ovat varsin erilaisia, ja ainakin toissa viikonloppuna bremeniläisten pystysyötöt linjan taakse olivat myrkkyä hitaasti kääntyville Bayern-pakeille. Toimisivatko vastaiskut myös tiistaina? Fiorentinaa vastaan Lyonilta löytyi myös muutama maukas vaparikikka, ja joukkue onkin tehnyt kauden 12 liigamaalistaan seitsemän erikoistilanteista. Juninhon toipuminen takareisivammasta toisi Rensingille vaparitilanteisiin vielä lisää pelotetta.
K: Nöyrä Claude Puel voi saada todellisen sulan valmentajan hattuunsa europeleistä peittoamalla Klinsmannin miehistön.
S: Vai palaakohan FC Bayern sittenkin ruotuun ja normaalitasolleen? Toinen perättäinen konttaaminen kotiottelussa toisi jo Oktoberfestillekin ikävän jälkimaun.

Kaksinkamppailut:
- Tekeekö Demichelisin kovaotteinen puolustuspeli Benzeman aikeet tyhjiksi?
- Onko virheherkästä Boumsongista lainkaan vastusta B. Münchenin kolossimaiselle kärkiparille Toni – Klose?
- Kumpi nuorista maalivahdeista onnistuu tekemään tarvittavat voittotorjunnat: Rensing vai Lloris?

Tulosveikkaus:
Stefi: Bayern München – Olympique Lyonnais 1-1
Kyli: Bayern München – Olympique Lyonnais 1-1

Muut ottelut, 1X2:
Tiistai 30.9.
Zenit St Petersburg v Real Madrid x
AaB v Man Utd 2
Villarreal v Celtic 1
Fiorentina v Steaua Bucuresti 1
Arsenal v FC Porto 1
Fenerbahce v Dynamo Kiev 1
BATE Borisov v Juventus 2

Keskiviikko 1.10.
CFR Cluj-Napoca v Chelsea 2
Bordeaux v Roma 2
Anorthosis Famagusta v Panathinaikos 1
Inter Milan v Werder Bremen x
Shakhtar Donetsk v Barcelona 2
Liverpool v PSV Eindhoven 1
Atlético Madrid v Marseille 1
Sporting Lisbon v FC Basel 1

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu tänään luulisi olevan tasaisemman pelin luvassa kuin viimeksi. Mieleenkiintoista nähdä Ranskan ja Saksan liigojen suurten tason mittaus.

Bayernin peli ei tosiaan lauantaina vakuuttanut Hannoveria vastaan. Positiivisena erottui lopussa kentälle vaihdettu Ribery, joka on kyllä aika paha jätkä. Ei taida ton tason pelimiestä Lyonista löytyä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä pojilla ainakin tulosveto osui kohdalleen. Ehkä teidän pitäisi alkaa myymään vedonlyöntivinkkejä

FC Culture kirjoitti...

Aivan bueno! Tai samantien vakiota (erityisesti keskiviikolle).

FCC / K

FC Culture kirjoitti...

RUS - FIN
Moskovan Luzhniki -stadionilla kohtaavat keskiviikon alkuillasta (lähetys 15.10. mm. TV Viidellä klo 17.35 - 20) ärsytetty karhu ja yllätysvalmiit Huuhkajat.

Venäjällä on allaan kehnoon alkuun ratkennut 2-1 tappio Saksalle, kun taas Suomi onnistui jauhamaan 1-0 kotivoiton Azereista. Molemmat valmentajat - niin Venäjän Hiddink kuin meidän Baxter - luottavat omiensa mahdollisuuksiin, jos he onnistuvat saamaan joukkueensa pelaamaan omalla tasollaan; Venäjä kuin edellisen ottelunsa 2. puoliajan ja Suomi kuin johtomaaliinsa asti.

Edessä on kova ottelu, kenties keskiviikon kierroksen kovin. Suomelle pistekin on hieno juttu, vaikka voittoa kannattaa lähteäkin tavoittelemaan. Venäjä ei kuitenkaan ole saanut peliään vielä EM-kisojen huippupeliensä tasolle. Molemmat joukkueet tarvitsevat nappiesityksen, jos meinaavat toisen kammeta. Venäjän painelatausta kuormittaa myös se, että 0 pistettä tästä ottelusta tarkoittaa jo aikamoista karkumatkaa Saksalle ja Suomelle.
Itänaapuri pelasi Saksa-ottelussaan tällä kokoonpanolla:
Igor Akinfeev; Aleksandr Aniukov, Sergei Ignashevich, Vasili Berezutsky, Renat Yanbaev (Alan Dzagoev 46); Igor Denisov, Sergei Semak (Dmitri Sychev 84), Konstatin Zurianov, Yuri Zhirkov; Pavel Pogrebniak, Andrei Arshavin.

Hiddink väläytti jälleen taktista silmäänsä vaihtamalla CSKAn huippulupauksen, Alan Dzagoevin, laituriksi, ja vaihtaen systeeminsä 3-5-2:een. Tämä siirsi painopisteen Saksan päätyyn. Voi olla, että yhdellä kärjellä, Miklulla, peliin lähtevä Suomi antaa Venäjälle syyn jatkaa tällä 3 puolustajan systeemillä. Suomen laitureille, hyviä otteitaan jatkavalle Dajalle ja paluun XI:een tekevälle Kolkalle, 3-5-2 on osuva juttu, kun laitureiden taakse jää tilaa vastaiskuja ajatellen. Sen sijaan keskikentän keskustassa voi Semakin, yhden tärkeimmän yksittäisen pelaajan, puristuksessa tulla ahdasta. JOs pallo pystytään pelaamaan Miklulle, Kolkalle tai Dajalle vauhtiin, ovat venäläisten hitaasti kääntyvät keskuspuolustajat pulassa. Sama on tilanne myös Suomen alakerran osalta. Arshavinin energia ja Zirianovin läpisyötöt ovat myrkkyä. Sen sijaan Zirkovin laatukesojen kohteena olevan Pogrebniakin yritykset ovat ennakkoon helpommin luettavissa Tihiltä ja Samilta. Kallion poissaollessa Niklas Moisander noussee laitapuolustajaksi. Voiko komeampaa virallista avausdebyyttiä olla kuin Venäjä Moskovassa?

Tulosveikkaus:
1-1

FC Culture kirjoitti...

Nyt on mun mielestä loistopaikka Venäjän kaatamiseen. Saksa-peli oli venäläisille karvas pettymys, sillä joukkue oli todella lähellä tasuria. Venäjä myllytti pelin lopussa armottomasti saksalaisten päädyssä, ja loppuminuuteilla tasoitusyritys kolahti pystytolppaan. Venäläisten joukkuehenki ei siis ole huipussaan - varsinkaan, kun Wales-pelikään ei sujunut odotetulla tavalla.

Suomi lähtee peliin hyvillä mielin, vaikka Azer-peli ei mikään näytös ollutkaan. Kaikki paineet ovat Hiddinkin miehistöllä. Suomi voi lähteä peliin rennolla otteella, altavastaajan asemassa, Baxterin ohjeisiin luottaen ja vastaiskuilla yllättäen.

Venäjän heikko kohta on ehdottomasti keskuspuolustus. Forssellin pitäisi päästä pujottelemaan kankeiden venäläistoppareiden keskelle. Hyvä olisi, jos Kolkan ja Sjölundin kunto riittäisi nousuihin mukaan. Kova on kieltämättä urakka suomalaislaitureilla, jotta Suomen paketti pysyy koossa, eivätkä Denisov ja Zyrianov pääsisi laidoiltaan ruokkimaan hyvässä vireessä olevaa Arshaa.

Toivoisin, että Baxter heittäisi Veli Lammen oikeaksi pakiksi ja Pasasen vasemmalle. Luzhniki-stadion on turhan kova debyyttiareena Moisanderille. Hieman minua huolestuttaa myös Hyypiän vire. Mies on hyökkäyspään erikoistilanteissa edelleen yksi maailman parhaista, mutta puolustuspäässä mies ei ole alkukaudesta vakuuttanut. Saksa-pelissä tuli pahoja virheitä, eikä mies ole onnistunut Liverpoolissakaan. No, nautitaan nyt vielä kun voidaan Samin vastustamattomista ilmalennoista ohi pienikokoisten venäläisten. Jospa se pitkästä aikaa osuisi..

Tulosveikkaus: 0-1 (Hyypiän puskumaalilla)

Stefi

FC Culture kirjoitti...

Joo-o, FC Zürichin Lampi näyttää nousevan avaukseen. Tosin vastuuta on luvassa myös Nikelle, jos Peetu ei pystykään pelaamaan varpaansa vuoksi. Saapa nähdä onko keskikentän pohjalla Heikkinen vai monipuolisempi ja selkeämmin 2 suunnan pelaaja, Teme.
Tuosta stadionista sen verran myös, että kyllä se on kuin onkin Lokomotivin stadion, jolla pelataan, eikä Luzhniki, jonka tekonurmelle venäläiset sluibat koittivat matsin tuoda. Vaan tällä kertaa Palloliitto oli hereillä.
Hyvällä sykkeellä porukka matsiin lähtee, U21-jengi antoi omalta osaltaan uskoa.

Kovapa on luotto FC Culturella Suomeen!

FCC / K

FC Culture kirjoitti...

Huomisen otteluennakko odotellessa voi alkaa sulatella tuoreimpia Viiden suora -kysymyksiä:

Viiden suora Mestarien liigasta
Osa II / V

6. Nimeä yksi kaikkien aikojen viidestä nuorimmasta UCL-maalintekijästä.

7. Mikä vuonna 2003 pelattu ottelu on jäänyt historiaan UCL:n todellisena maalikarkelona 11 maalillaan?

8. Mistä tulee Romanian puolustavan mestarin, CFR Cluj-Napocan, kirjainlyhenne ”CFR”?

9. Missä pelataan tämän kauden päättävä finaaliottelu 27.5.2009?

10. Kuka on lähin uhkaaja tilastokärki Raùlille kaikkien aikojen UCL-ottelutilastossa, entä maalintekijätilastossa?


FCC / K