maanantai 20. lokakuuta 2008

Titaanien taisto

Tiistai-iltana vastakkain ovat todelliset jättiläiset, kun Real Madrid kohtaa Juventuksen Stadio Olimpico di Torinolla. Mestarien liigassa joukkueet on totuttu näkemään aina pitkälle kevääseen ja finaaliin asti seurojen tie on vienyt peräti seitsemän kertaa.

Torino on ollut madridilaisille pelottava vierailukohde. Turpiin on tullut jo neljässä edellisessä kamppailussa. Edellisen kerran joukkueet olivat vastakkain kaudella 2004/05, jolloin Juventus eteni ensimmäiseltä pudotuskierrokselta jatkoon.

Nyt Realilla olisi loistava mahdollisuus kumota Torinon kirous, sillä Juventus on aloittanut kautensa todella vaisusti. Neljästä edellisestä ottelusta on saaliina ainoastaan kaksi tasapeliä. Valmentaja Claudio Ranierin huolia lisää entisestään se, että sairastuvalla makaa avainpelaajia, kuten Gianluigi Buffon, Mauro Camoranesi ja David Trezeguet. Real on porskuttanut La Ligassa mukavasti ollen ainoastaan kolme pistettä kärjessä kiitävää Valenciaa perässä. Lauantainakin tuli maukas voitto paikallisvastustaja Atleticosta. Voipi olla, että reilu voitto Juventuksesta vaarantaisi jo Ranierin jatkon Juven peräsimessä.

On myös mielenkiintoista nähdä, minkälaisen reaktion Fabio Cannavaron paluu torinolaiskatsomon eteen saa aikaan. Mies vaihtoi maisemaa Juventuksen tiputtua sarjaporrasta alemmaksi kevään 2006 sopupeliskandaalissa. Juventuksen riveistä löytyy Serie B -peleissä kärvistelleitä, seurauskollisia sotaratsuja, jotka haluavat tehdä illasta tuskallisen kokemuksen Fabiolle.

Kun pelaajalistaa katselee, nousee esille kaksi eurooppalaisen jalkapalloilun mammuttia. Odotettavissa on kamppailu kahden legendaarisen jalkapalloilijan, Alessandro Del Pieron ja Raul Gonzalezin, välillä. Vaikka edellisillä kausilla miesten ruuti ei ole aivan rutikuivaa ollut, on syytä muistaa, että nämä herrat ovat tehneet seuroilleen UCL:ssä yhteensä jo lähes sata maalia!

Del Pierolla on kokemusta Realin kaatamisesta. Muistakaamme kauden 1995/96 puolivälierät, jossa Del Piero johdatti Juventuksen historiansa ensimmäiseen voittoon valkopaidoista. Ja lopultahan Vanhan Rouvan kausi huipentui koko turnauksen voittoon. Olisiko Del Pierosta kääntämään vielä 12 vuoden jälkeenkin Juventuksen suunta oikeille raiteilleen?

Taisteluparit:
- Del Piero vs. Raul. Upottaako Raul Juventuksen syvälle suonsilmään vai oikaiseeko Del Piero Juventuksen suunnan?
- Chiellini vs. van Nistelrooy. Toppari Chiellini on noussut arvostettuun asemaan Italiassa. Kuumentaako Chiellinin fyysinen puolustuspeli van Nistelrooyn tunteet äärirajoille? Viikonlopun pelissä Atleticoa vastaan Ruud pamautti maalin, mutta otti pelissä myös punaisen kortin.

Tulosveikkaus Juventus-Real:
Kyli: 2-3
Stefi: 1-2


Muut ottelut, 1X2:
Tiistai 21.10.
Villarreal – AaB 1
Manchester United – Celtic 1
Bayern München – Fiorentina 1
Steaua Bukarest – Lyon x
Fenerbahce – Arsenal x
Porto - Dynamo Kiova 1
Zenit - BATE Borisov 1

Keskiviikko 22.10.
Bordeaux - CFR Cluj x
Chelsea – Roma 1
Inter – Anorthosis 1
Panathinaikos – Werder Bremen X
Shakhtar Donetsk - Sporting Lissabon 1
Basel – Barcelona 2
Atletico Madrid – Liverpool 1
PSV Eindhoven – Marseille 2

2 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...

H u h h u i j a a !
Tulipas eilen maaleja. Mitä liekään luvassa tänään?
Maaleja voi katsella esim. oheisista (Lisätietoa ja -fiilistä) Maalivideoita -linkeistä.
Ainakin Keitàn (Lyon), Del Pieron (Juve, TV-peli), Capdevilan (Villareal), Alyevin (D. Kyiv) ja kaukovedot/sijoitukset/pommit hivelevät silmää.
Kakkosella Juve näpäytti asiantuntijoita (...ja meitä) vahvalla esityksellään. Pelinopeus ja puolustuspelaaminen oli Realia parempaa.
Tänään katse kiinnittyy helposti CFC:n ja Roman sekä Atleticon ja Poolin otteluihin. Kotivoitoilta haiskahtaa...kiitos Roman heikon kauden avauksen ja Poolin kokoonpanohuolien.

FCC / K

FC Culture kirjoitti...

Kierroksen maalit on nyt ajastettu. Kiitoksia vaan YLE:lle koosteesta. Huomenna pitää oikein herkutella maalikimaralla.

On se Del Piero vaan äijä! Kuten Niki "Natsi" Juusela eilen sanoi, Del Piero on kuin viini, joka paranee vanhetessaan. Pahoittelen, että juttuun tuli virheellisesti kirjoitettua sekä Raulin että Del Pieron ruudin kuivuudesta. Todellisuudessahan Del Piero ja Raul ovat olleet viime kaudella ja tälläkin hetkellä hurjassa vireessä.

Molemmilla legendoilla on ollut omat aallonpohjansa, eikä peliaikaa ole herunut koko ajan säännöllisesti. Kuitenkin viime aikoina molemmilla legendoilla peli näyttää kulkevan. Eilinen oli ehdottomasti Del Pieron show.

Toistesta taisteluparista menee pisteet van Nistelrooylle, jonka maalivainu ei näytä katoavan millään.