tiistai 16. syyskuuta 2008

Scolarin tulikaste nro II

S: YLE aloittaa tiistai-iltana Mestarien liiga -televisioinnit ottelulla Chelsea FC – Girondins de Bordeaux. Millainen kamppailu Lontoon illassa on luvassa?
K: Stamford Bridgelle saapuu yllätysvalmis joukkue, joka on kieltämättä Ranskan Ligue 1:n parhaimmistoa, mutta omalla tasollaan esiintyessään Bluesilla ei pitäisi olla hätää. Ei ole olemassa osa-aluetta, jolla Valioliigaa johtava kotijoukkue ei olisi vieraitaan edellä niin yksilö- kuin joukkuetasolla.
S: Kyllä minunkin vaakakuppini kallistuu vahvasti Chelsean suuntaan. Bordeaux’lla on sarjakausi alkanut yskähdellen, ja Chelsean kotitaika on vahva niin eurokentillä kuin Valioliigassa. Vaikka viime syyskuisessa startissa Rosenborg onnistui pitämään kotijoukkueen tasoissa, ovat sinipaidat nyt hereillä. Tosin, Bordeaux-tasuri olisi Chelsean kolmas perättäinen tasapeli ranskalaisjoukkuetta vastaan.
K: Joukkueet kohtaavat nyt ensi kerran Euroopan kilpakentillä, ja Bordeaux’n saldo englantilaisjengejä vastaan on huono. Gironden pojat ovat kärsineet maalinteko-ongelmista Euroopassa. Tasoeron puolustavien Valioliiga- ja Ligue 1 -kakkosten kesken tulisi näkyä tulostaululla. Mielenkiintoista on se, että molemmat valmentajat saavat tulikasteensa Mestarien liigassa, sekä Luiz Felipe Scolari että Laurent Blanc ovat siinä mielessä samalla viivalla.
S: Mutta vain siinä. Big Philin näytöt ovat omaa luokkaansa, ja uudet ympyrät hän on ottanut Valioliigassakin näyttävästi haltuunsa. Blancille ei edelliskauden UEFA Cupin peleistä ehtinyt mahdottomasti kokemusta karttua. Chelsea joutuu otteluun ilman keskikentän työmyyräänsä, Essieniä, mutta Ballack sen sijaan palaa kehiin. Molemmat lähtevät kamppailuun varmaankin yhdellä puhtaalla kärjellä. CFC:llä se on Nicolas Anelka, ja Bordeaux’lla kolmesti liigassa osunut Cavenaghi. Hän on nokkimisjärjestyksessä Chamakhia edellä. Drogba aloittaa penkiltä, koska on vasta sellaisessa 20–30 minuutin tikissä.
K: Yhden kärjen peli passaa Bordeaux’lle, koska tällöin Alou Diarra, vaikka verraton ankkuri onkin, saa paremmin tukea muilta Lampardia ja Decoa vastaan. Bordeaux’n näkyvin pelaaja löytyy keskikentältä. Valtaosan hyökkäyksistä käynnistää vastikään maajoukkuedebyyttinsä saanut, 22-vuotias Yoann Gourcuff, jonka Blanc sai lainaan AC Milanista. Ranskalaislupaus uhkuu pelihaluja, sillä läpilyönti AC Milanin paidassa jäi vielä tekemättä. Toinen mielenkiintoinen vahvistus on argentiinalainen laitapuolustaja, aiemmin mm. Leverkusenissa esiintynyt Diego Placente. Aktiivisesti pelin tekemiseen ja hyökkäysten päättämiseen osallistuvat myös Wendel, Menegazzo ja Gouffran. Ranskalaisten maalivahti Ulrich Ramé on paljon vartijana, sillä Diawaran johtama puolustuslinja ei ole ollut Ligue 1:n vakuuttavimpia.
S: Chelseallakin on viime peleihin vakiintunut nippu, joka pystyy luomaan tilanteita liukuhihnalta ja hallitsemaan otteluita. Tärkeimmät pelaajat ovat elokuun pelaajaksi valittu, kahden maalin ja syötön mies, Deco, sekä Lampard, joka hakeutuu hanakasti vetopaikkoihin. Joe Cole noussee alkukauden suorituksillaan avaukseen, samoin Malouda. Keskikentän täydentää John Obi Mikel, mikäli Ballack aloittaa vaihtopenkiltä. Puolustuslinja on tuttu, ellei Scolari halua antaa Alexille yhden kokonaisen kovan pelin ennen viikonlopun ManU-kohtaamista. Terryhän nappasi itselleen kotimaan pelikiellon viikonloppuna.
K: Blues lähtee otteluun aavistuksen siipirikkona, kun taas vierailla on alla hyvä tasuri Marseillea vastaan. Jos joskus, juuri tiistaina Bordeaux voi Chelseaa horjuttaa. Vaan enpä jaksa uskoa siihen.

Kaksinkamppailut:
- Onnistuuko suurseurojen kiikarissa ollut Alou Diarra pysäyttämään Frank Lampardin, entäpä Decon?
- Ehtivätkö joukkueiden hyökkäysintoiset laitapuolustajat myös alakerran hätiin?
- Kumpi osuu: Anelka vai Cavenaghi?

Tulosveikkaus:
Stefi: Chelsea – Bordeaux 2-0
Kyli: Chelsea – Bordeaux 2-0

Muut ottelut, 1X2:
Tiistai 16.9.
AS Roma v CFR Cluj-Napoca 1
Panathinaikos v Inter Milan 2
Werder Bremen v Anorthosis Famagusta 1
FC Basel v Shakhtar Donetsk X
Barcelona v Sporting Lisbon X
PSV Eindhoven v Atlético Madrid 2
Marseille v Liverpool X

Keskiviikko 17.9.
Man Utd v Villarreal 1
Celtic v AaB 1
Steaua Bucuresti v Bayern Munich 2
Lyon v Fiorentina 2
FC Porto v Fenerbahce 2
Dynamo Kiev v Arsenal 2
Real Madrid v BATE Borisov 1
Juventus v Zenit St Petersburg X

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset kattavasta ennakosta! Ylen pelivalinta ei vaikuttaisi olevan niitä mielenkiintoisimpia, sillä ennakkoon pelin tulisi olla aika selkeä Chelsealle. Sen verran vakuuttava joukkue oli viime viikonloppuna Manchester Cityäkin vastaan. Mieluummin olisin seurannut vaikka Panathinaikos-Inter Milan -peliä. No pitänee sitä peliä seurailla jo Chämppäri-tunnelman vuoksi.

Miksi muuten Kylin kuva Ylen ohjelmaennakossa (http://telkku.com/tiedot?oid=2008091621351)?
;)

FC Culture kirjoitti...

Heh, kyllähän tuossa tiettyä samannäköisyyttä on. :D

Stefi

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a. Jaksaisikohan sitä enää toista puolta katsoa. Yksipuolista on, vaikkakin toki kaunista Chelsean puolelta. Nostaisin kyllä sinipaidoilta tärkeimpänä pelaajana esille Lampardin. Kerrassaan huikeata peliä on mies esittänyt tänään ja pelissä Cityä vastaan. Ballackia odottelisin Maloudan tilalle toisella puoliajalla.

FC Culture kirjoitti...

Olipas varsin vaisu tuo ranskalaisvieras, mikäsenytoli, kun ei jäänyt edes mieleen... Chelsean prässin, pallon hallinnan ja vauhdin puristuksessa ei Bordeaux'n peli- ja pallonsiirtelynopeus yksinkertaisesti riittänyt. Tilanteita ei luotu eikä lontoolaisilla ollut vaaraa oikeastaan missään vaiheessa.
Lampard oli pelin hahmo, 1+2. Harmi, kun Bellettin kaukoveto ei mennyt sisään, vaan vasta Anelkan ribari.

Huomenna tulee kysely 1. ottelukierroksen komeimmasta maalista...odotellaanpas sitä. Missä olisi maali/highlights-videoita ladattavissa ilmaiseksi? Youtube on alkanut niiden osalta kärvistelemään. Itse bongasin tällaisen, vaikuttaa pätevältä, tosin vain maalit, mutta niitä kelataankin sitten useampaan otteeseen. Plus tietenkin verraton turkkilais/romanialaisselostus...http://www.sportizo.com/sports/football/uefa-champions-league/

Tiistain yllätyspommista vastasi CFR Cluj, joka debytoi nätisti niistämällä AS Roman Stadio Olimpicolla. Pitkään aikaan kovin uutinen eurooppalaisessa seurafutiksessa. Culion, romanialaisten keskikenttäpelaajan, poikkeuksellinen tekniikka ratkaisi vierasvoiton. Komea volley!

Seuraava ennakko on luvassa tiistaiksi 30.9., ja yhteenvetoa, kun lohkot ovat puolivälissä. Sen sijaan joka kiekalta tulee äänestys komeimmasta maalista tai muusta suorituksesta. Seuraillaanpas!

FCC/ k

FC Culture kirjoitti...

Ja vielä pikakelauksella muutamin pointein sananen eilisen joka matsista (maalien ja otteluraporttien perusteella):

OM-Pool
- Marseille sai aikaisen johdon, mutta Pool vei peliä aika lailla mennen tullen ja palatessa, tilanteita liukuhihnalta. Torres puski monesta paikasta yli. OM kaatui laiskaan puolustamiseen, käsittämättömään rankkarin aiheutukseen (Zubar-Babel) ja siihen, että keskikenttä ei seurannut lainkaan Poolin napakoissa, pallonriiston jälkeisissä vastaiskuissa. Esim. Gerrardilla oli useita vetopaikkoja lempisijoiltaan 16' takaa. Ja yhdenhän hän siitä viimeisteli. Nätti! Poolin puolustuslinja oli välillä kyllä hakusessa Cheyroun ja Valbuenan pistojen ja Canan ja Niangin oikea-aikaisten pystyjuoksujen kanssa, ja siinä punapaitojen pitää petrata jatkoa ajatellen. Ja sikäli OM:llä oli omat paikkansa, mutta rutiini ratkaisi, ja lopulta numerot mairittelevat kotijoukkuetta ottelutapahtumien perusteella.

Basel-Shakhtar
Baselin kova sarjakunto ei heijastunut suoraan UCL-avaukseen, vaan Shakhtar käytti paikkansa - osin puolittaisetkin - ja vei 3 pistettä. Kaksi kaukovetoa jättävät toivomisen varaa alakerran sijoittumiselle, peitoille ja ennen muuta kapteeni-maalivahti Costanzon (ARG) otteille.

CFC-Bx
- ks. ylh.

FCB-SPL
- Barca oli hereillä ottelussa alusta lähtien, eikä antanut Iberialaiskilpailijoidensa yllättää. Rankkari ratkaisi pelin. Edes Moutinho ei voinut auttaa, vaikka hänellä oli mahdollisuus lyödä peli tasoihin 70 minuutilla. Energisesti esiintyi vieraista myös ainoakaisen vaparista syöttänyt Veloso.

PSV-AM
- Atlético niittasi Philipsin miehet maanrakoon. Ei jakoja. Espanjalaiset juoksivat ohi ja yli ja Agüero kiitti tarjoiluista kahdella maalillaan. Luis Garcia (0+2) oli hyvä, samoin Maniche. PSV:n paikat olivat vähissä, ja eka kunnon veto Francoa kohti tuli vasta toisella jaksolla. Beware!

Pan-IM
- Inter otti lopulta taistellen omansa. Viime vuosina kreikkalaisten kotitaika on rapistunut, vaikka edelleenkään vierasvoitto ei ole mitään helppoa kauraa. Vaikeaksi illan teki kotijoukkueen yli tunnin kestänyt vankka painostus, joka ei kuitenkaan tuottanut osumaa. KOvia jätkiä Panathinaikosilla kyllä on, joten WB saa taistella tosissaan toisesta jatkopaikasta. Internazionalen hyvyys kulminoitui suoraviivaiseen vastaiskupeliin (jota Mourinhon CFCkin aika ajoin pelasi, ja nyt Scolarin aikana aktiivinen, luovempi ja osallistavampi on lyönyt läpi) ja tarkkaan viimeistelyyn sekä henkilöityi molemmat osumat oveluudellaan syöttäneeseen Zlataniin ja etevään veskariin Julio Cesariin.

ASR-CFRC
- Cluj teki sen, mitä kukaan ei heiltä odottanut. Kyse ei silti ollut mistään onnenkantamoismaaleista, jotka olisivat tulleet puolittaisista ja satunnaisista paikoista, vaan romanialaisvieraathan veivät peliä. Paljon pitää vettä Tiber-joessa virrata, jotta Kuuselan Maran heitto ei toteutuisi ("Cluj menee toisena jatkoon tästä lohkosta"). Niin luvalla sanoen saamaton Roma oli, kun mietitään nippua, joka Spallettilla on käsissään. Culiosta kuullaan vielä!

WB-Anor
- Pizarro, Rosenberg, Özil, Diego, Almeida, ... Bremenin illassa maalipaikoissa epäonnistuneiden lista on pitkä ja kivulias. 70 % hallinta, yli kaksikymmentä vetoa (joista vain 2 kohti maalia) ja 7 kulmaa - mutta ei tulosta! Hylätty paitsiomaalikaan ei lämmitä, kun Anotrhosis Kyprokselta saalisti ensimmäisen (mutta ei viimeisen) pisteensä. Mikä niissä joukkueissa, joiden puolustusta johtaa Dellas, oikein on?! Tästä puuttui vain kerma kakun päältä, se, että jokin vieraiden kolmesta maalia kohti suuntautuneesta vedosta olisi livahtanut maaliin...

FCC/ k

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Kylille otteluraporteista. Aika huimalla pelipäällä oli Gerrard Liverpoolin paidassa maaliklippien perustella.

Odottelen jo mielenkiinnolla Chelsean ja Liverpoolin välistä kamppailua ja sitä, kumpi kantaa joukkueensa voittoon, Lampard vai Gerrard.

FC Culture kirjoitti...

No niin, ja nyt kaikki äänestämään komeinta osumaa 1. kierrokselta. Apuna voi käyttää esim. oheisia Maalivideoita 1-2 -linkkejä.

FCC / K


PS Tulisikohan FCC / S:ltä tai joltain muulta poimintoja keskiviikon peleistä...?

FC Culture kirjoitti...

Muutama koottu selitys ja pohdinta keskiviikon 1x2-veikkauksesta, joka meni aika mäkeen... ;)

Brittiseurat pettivät, kun sekä ManU että Celtic eivät onnistuneet avopaikoistaan viimeistelemään. Ronaldon paluu oli hyvä, ei varmaankaan enempää voi tässä vaiheessa toivoakaan. Kuin että joukkuekaverit tekisivät hänen syötöistään myös maaleja. Toki myös Villarealilla oli Manchesterissa omat tolpan kolistelunsa. Samoin Arsun loppukiri kesti niin kauan, että kun tasoitus viimein tuli, oli peliaika jo kortilla. Voi voi Eremenkoa, olisi vain siirtänyt tähtäintään pari naksua vasemmalle.
Niinpä vierasvoittoon ylsi vain Bayern, joka rankaisi erikoistilanteesta. Lyonin loppukiri oli liikaa Violalle, minkä kyllä huomasikin 0-2 maalituuletuksista. Vaan eipäs ollutkaan peli vielä ohi! Luulen, että molemmat ovat avaukseensa silti tyytyväisiä. Lyonin vasen laita oli ongelmissa, molemmat kesot tulivat sieltä.
Yllätyksestä vastasi ehkä kuitenkin tuo Porto, taannoinen UCL-mestari, jota mekin Stefin kanssa parjasimme ennakkoon. Samoilla linjoilla oli tosin tiistaina ilmestyneen IS Veikkaajan asiantuntijat. Erityisesti lehdessä epäiltiin sitä, kuka tekee Porton maalit...no, vastaus saatiin heti. L-mies, joka osa-alueelta osui: Lisandro, Lucho ja Lino.
Fener oli yllättävän pulassa alakerrassaan portugalilaisten pystypistojen kanssa. H-lohkossa ei vielä myrskyvaroituksia nähty, kun BATEhan taisteli varsin mukavasti Madridissa, ja Zenit taipui Juvelle juuri ja juuri.

FCC / K

Saapas nähdä, miten homma etenee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli seurailtua nettistreamiltä, hiukan suttuiselta sellaiselta, Kiovan Dynamon ja Arsun välistä peliä. Sen toinen puoliaika tuli nähtyä.

Roman Eremenko pelasi hyvin hänelle vieraalla pelipaikalla oikeana laiturina. Dynamo oli täynnä taitavia pelaajia ja koko joukkueen puolustuspeli oli kunnossa. Dynamolla oli itseasiassa enemmän paikkoja johtonsa lisäämiseen kuin Arsulla tasoitukseen. Pelin sitten ratkaisi tasuriksi Kiovan oma Eremenko juniorinsa (10-paidalla pelannut en muista kuka), joka egoistisella pelaamisellansa ensin kusi kaikki Dynamon hyökkäykset ja kaiken kruununa lahjoitti pallon Arsenalin vastahyökkäykseen tasoitusmaalissa. Tilanne käynnistyi 2 vs. 1 hyökkäyksestä, missä tällä sankarilla ei kiinnostanut käyttää helppoa läpisyöttömahdollisuutta pelikaverilleen, vaan sen sijaan lahjoitti pallon suoraan Arsenaalin yksinäiselle pakille, joka käynnisti vastahyökkäyksen. Arsenalin ylhäällä ollut toinen toppari kävi sitten runnomassa sisään tasoitusmaalin.

FC Culture kirjoitti...

Kunnon futis-weekendi edessä myös UTV:lla, eikä aina vain Canal +:lla!. Varaslähtöhän otettiin jo eilen, kun Atletico de Madrid haki pinnat Madridin pikkuderbyssä Getafelta Sinaman 1 1/2 maalilla (toinen oli oma maali, eikä Sinama ehtinyt osua palloon, jonka tosin olisi viimeistellyt verkkoon). Atletico oli välillä aaaika vaisu, mutta rutiini riitti.
Lauantaina saadaan seurata UTV:lta Bundesliigaa: Hannoverin vieraana on ensi viikon UCL-isäntä, B. München. Sunnuntaina piipahdetaan Ligue 1:ssa, Ranskassa, tai tarkemmin ottaen Monacossa, jonne saapuu Lille. Viikonlopun todellisena huippuotteluna on sunnuntai-illan La Liga -mittelö, jossa Atl. Madrid isännöi Sevilla. Viime vuonna tämä samainen ottelu päättyi 4-3...

Aivan sopiva lämmittely tiistain BM-OL -ottelua ajatellen.

Huomaattehan, että komeinta maalia voi äänestää vielä huomiseen.

Fcc / K

FC Culture kirjoitti...

...Niin ja Rovaniemellä sunnuntaita 28.9. höystää (ja Ligue 1:n tv-kokemuksen haastaa) Veikkausliigan henkilökohtaisesti tärkein ottelutapahtuma...RoPS - HJK...

Nam,
FCC / K

Anonyymi kirjoitti...

Niin no Kylihän sinne ilmeisesti menee paikalle kannustaan HJK:ta ottelussa, missä kotijoukkue pelaa suoran säilymisen puolesta, huoh..

Saapa nähdää jaksaako tiirailla varamiehisen Hannoverin pyristelyä Bayerniä vastaan. Tuo sunnuntain La Ligan kamppailu vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.