perjantai 20. maaliskuuta 2009

Englantilais- vai espanjalaisfinaali?

Puolivälieräparit ja välierien jatkokaavio on arvottu. Välierissä nähdään hienoja makupaloja ja sopivasti revanssihenkeä. Nämä ovat jatkoparit ja -kaavio:

Manchester United / Porto - Villarreal / Arsenal

Barcelona / Bayern München - Liverpool / Chelsea

Näin ollen neljää englantilaisjengiä ei nähdä välierissä, koska Reds ja Blues ottavat (jälleen!) mittaa toisistaan. ManU - FC Porto -taistossa on Sir Alex Fergusonin miehistöllä kalavelkojen maksun aika, vaikka uusia avainpelaajia on molemmilla rutkasti taannoiseen pudotuspeliin verrattuna.

On myös jännittävä nähdä, kumman maalihanat tyrehtyvät vastustajan koventuessa: Barcan vai Bayernin? Arsenalin ja Villarrealin kohtaamisessa muhii todellinen yllättäjä, kun molemmat pääsevät välieriin edetessään haastamaan muut yllättäjänä median ristitulen sivusta.

Jatkoon heilahtavat ManU, Villarreal...ja Barca - ja tottakai - Chelsea ;) Eli finaalissa kohtaavat...niin ketkä? Ja kuka käärii pystin ja rahat?


~ FCC / K ~

2 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
FC Culture kirjoitti...

Mielestäni ManU:n ja Arsun mahdollisuudet selviytyä välieriin näyttävät ennakkoon parhailta. Vanhat taistelupukarit, Alex ja hra Wenger, syventyvät mediapelin saloihin jälleen huhti-toukokuun vaihteessa.

Voimasuhteet ovat muuttuneet herrojen pahimmista naljailukausista, mutta uskon tosissani Arsenalin mahdollisuuksiin. Uskon myös Wengerin säilyttäneen ..ttuilukykynsä skottikonkaria vastaan.

Itse olen viime vuosina tykästynyt Arsun pihiin taloudenpitoon ja optimistisiin pelaajahankintoihin (mm. Walcott, Eduardo, Nasri). Ja olen todella tyytyväinen, että loukkaantumisista huolimatta seura ylsi jälleen korkealle UCL:ssä. Valioliigassa Arsenalilla ei valitettavasti ole näin kapealla pelaajaringillä mitään mahdollisuuksia kärkisijoille, varsinkin avainpelaajien ollessa sairastuvalla.

"Iso punainen" on suosikki seuraavissa neljässä pelissään, mutta otteet ovat yskähdelleet viime aikoina (ml. Inter-pelit) niin pahasti, että tätä menoa jopa Portolla on yllätysvalmius. Todennäkoisesti ManU kuitenkin löytää uuden vaihteen, eikä suunta oikeastaan voi ollakaan kuin ylöspäin. Fulham-peli (21.3.) oli tämän kauden pohjanoteeraus.

Barcan ja Bayerin kohtaaminen näyttää ennakkoon todella vaikealta veikkauskohteelta. Bayern on ailahdellut, mutta nahkahousut ovat tunnetusti sitkeitä sissejä. Onko tietoa, miten joukkueiden aiemmissa on käynyt?

Tulosvetokuponki jää täyttämättä myös Liverpoolin ja Chelsean kohtaamisissa. Tällä hetkellä Liverpool on vahvemmassa vireessä, mutta joukkue on liikaa Gerrardin ja Torresin varassa. Real ja ManU kaatuivat kyllä edellisviikolla näytöstyyliin, mutta en usko vireen säilyvän samantasoisena huhtikuun koitoksiin.

Hiddinkillä on hihassaan valtti, josta Scolari on kateudesta vihreänä. Valtti on loukkaantumisestaan toipunut Michael Essien, ghanalainen ikiliikkuja, joka heti kentille palattuaan on ottanut viheriön suvereenisti haltuun. Lampard, Deco ja Ballack vaativat rinnalleen duunaria. Ja mikä parasta, Essien osaa tehdä maaleja.

Mielenkiintoista on myös nähdä, jatkuuko Drogban vire nousujohteisena. Senegalin mies on herännyt aivan uuteen loistoon valmentajan vaihdoksen myötä. Vastuuta ja peliaikaa heruu. Saa nähdä, alkaako myös yhteispeli alkukaudella kovassa vireessä olleen Anelkan kanssa toimia kevään aikana. Scolari ei antanut yhteistyöhön mahdollisuutta, mutta Hiddinkillä on asiasta toinen näkemys.

Veikataanpas sitten. Jatkoon porskuttavat ManU, Arsenal, Barcelona ja Chelsea.

FCC / S