sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

LA FINALE

Kohta se huipentuu.. vastakkain kaksi kisojen parasta joukkuetta, Espanja ja Italia. Espanja on koko kisojen ajan jauhanut omaa tiki-takaansa ja luottanut siihen jääräpäisesti. Espanja ei kuitenkaan ole missään vaiheessa vakuuttanut olevansa se vahvin mestarikandidaatti. Luultavasti ilman maailman parasta maalivahtia se ei olisi edes päässyt finaaliin. Italia puolestaan on koko ajan hieman vaihdellut pelitapaansa, soveltanut sitä vastujan mukaan ja parantanut jatkuvasti peliään.

Yksi pelin ratkaisukohdista nähdään keskikentällä kahden legendaarisen pelintekijän taistelussa. Kumpi voittaa keskikentän herruuden: Pirlo vai Xavi? On myös mahdollista, että toinen heistä ratkaisee pelin vaparimaalilla. Toistaiseksi Pirlo on pelannut paremmin ja on todennäköisesti koko kisojen MVP. Xavi on pelannut aika tasaiset kisat - paljon syöttöjä mahtavalla tarkkuudella. Kuitenkaan hän ei ole erityisesti häikäissyt ja oli itse asiassa varsin vaisu Portugalia vastaan. Ehkä Xavi on jättänyt parhaat palat finaaliin?

Espanjan keskikentältä löytyy enemmän maalintekovoimaa. Iniesta ja Silva ovat huomattavasti maaliahneempia kuin Italian Montolivo. Italialla maalintekovastuu on pitkälti Cassanon ja Balotellin harteilla. Saksa-voiton jälkeen ei ainakaan ole epäilyksiä, etteivätkö he pystyisi ratkaisemaan pelejä. Keskikentän pohjalla sekä De Rossi että Alonso ovat olleet huikeita. Jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseensa tuollaisen monipuolisen puolustus- ja hyökkäyspään monitaiturin. Eipä kyllä Busquetsin ja Marchisionkaan tarvitse hävetä otteitaan.

Puolustuslinjat ovat aika lailla samantasoiset. Espanjan laitapakit ovat ehkä aavistuksen hyökkäävämpiä. Varsinkin vasemman laidan Alba on noussut mahtavasti hyökkäyksen tueksi. Saapa nähdä, miten Balzaretti/Abate ja Marchisio pärjäävät Iniestaa ja Albaa vastaan.

Vai ratkaisevatko vaihtomiehet pelin? Italian Diamanti on ollut todella kova kentälle tultuaan. Myös "uuden Italian ilmentymä", Nocerino, on päässyt paikoille kentälle tultuaan. Entä mitä keksii vanha kettu Di Natale? Arbeloa kioskille ja zippi Casillasin yli takakulmaan? Del Bosquella on puolestaan hihoissaan Torresin ja Cescin tasoisia ässiä (luultavasti ainakin toinen heistä aloittaa penkin puolelta). Molemmat ovat tuoneet Espanjan peliin yhden lisävaihteen ja tehneet kisoissa maaleja.

Tasaista siis on, mutta veikkaamme Italian asenteen ja joukkuehengen olevan paremmalla tasolla. Italia haluaa mestaruutta enemmän. Nähdyillä peliesityksillä mestaruuden sille myös suo.

Tulosveikkaus: Espanja-Italia 1-2

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tunnelma nousee...terveisiä Milanon helteestä!! Usko Azzurriin on täällä tietysti kova ja mamu-katukauppiaiden myymät liput liehuvat :) Duomon aukiolla peliä seuraa tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä. Forzaaaaaaaaaa! Niin, Italia on ollut kisoissa vakuuttavampi ja turnausmaisempi. Espanjan punapaita on kuitenkin takataskussa mukana. ;)

FCC/m