Kierroksen helmet: Hollanti-Tanska ja Espanja-Italia
Oranjen epäilijöiltä suut suppuun
Hollannilla on pitkästä aikaa kasassa nippu, joka lähtee aivan realistisin odotuksin tavoittelemaan arvokisakultaa. Hyökkäysarsenaali on kisojen paras, eikä mistään muusta joukkueesta löydy näin paljon yksilötaitoa ja otteluiden ratkaisijoita. Kuvaavaa on, että Tottenhamin loistava Van der Vaart saattaa aloittaa penkiltä. Mutta, mutta.. jälleen nuo vanhat tutut heikkoudet vaanivat taustalla. Puolustus on taas kerran kisojen keskitasoa. Vielä enemmän epäilyttää joukkuehenki. Miten nämä itsetietoiset diivat tulevat toimeen harjoituskentillä ja pukukopissa? Huoh, ei ole Van Marwijkilla helppoa.
Morten Olsenilla on joukkuehengen osalta huomattavasti helpompaa, mutta siihen se etu sitten jääkin. Olseniltahan meni voileipä väärään kurkkuun jo kisojen lohkoarvonnoissa, kun arpa toi B:ssä vastaan Hollannin, Saksan ja Portugalin. Odotukset kisoista eivät ole korkealla, mutta Tanska on kuitenkin aina onnistunut tsemppaamaan ja saamaan itsestään parhaat tehot irti arvo-otteluissa. Ennen kuin Robben, Van Persie ja Sneijder alkavat fiilistellä, millä kikoilla menevät Jacobseneista ja Poulseneista ohi, kannattaa Van Marwijkin huomauttaa Tanskan pitäneen esimerkiksi Portugalia pilkkanaan karsinnoissa. No, Portugali ei ole läheskään Hollannin tasoinen jengi, mutta vakavasti otettava vastus joka tapauksessa.
Juuttien alakerrassa Agger-Kjaer muodostaa kisojen mielenkiintoisimman toppariparin. Potentiaalia on vaikka millä mitalla, mutta esitykset ailahtelevat pelistä toiseen. Esimerkiksi Agger saattaa lauantaina Harkovan alkuillassa hassuttaa Van Bommelin ja Strootmanin Bigos-kojulle ja laukoa pallon 30 metristä Stekelenburgin taakse. Huonona päivänä taas saattaa käydä näin. Aggressiivisesti pelaavalla Kjaerilla taas on oltava lääkitys kunnossa, ettei vaan käy näin. Ärsyttävät ja ylimieliset hollantilaiset Van Bommelin johdolla saavat kyllä kattilan kiehumaan.
Nyt avausottelussaan Oranjelle olisi mahtava paikka laittaa epäilijöiden suut suppuun ja näyttää, että jalkeilla on kunnon JOUKKUE! FCC uskoo, että näin tapahtuu - tulosveikkauksella - Hollanti-Tanska 3-0.
Perrosin pakka hajallaan
Espanja vastaan Italia avaa C-lohkon Gdanskissa sunnuntaina. Ottelu olisi melkeinpä millä tahansa muulla kierroksella tai missä tahansa muussa EM-kisojen vaiheessa totaalinen huippuottelu, mutta avauspelinä se ei välttämättä kapua arvokisahistoriaan. Katsokaa se silti, hyvät ystävät, koska tässä ottelussa on varmasti tunnetta mukana! Nämä joukkueet etenevät lohkostaan peruspelilläkin jatkoon, ja kovin suurta merkitystä ei lohkojärjestyksellä ole. Espanja haluaa toki kisoilleen puolustavana EM- ja MM-tittelin haltijana lentävän startin, mutta tasurikaan ei ole katastrofi. Vastaavasti Italian puolustuslinja, kärkipari ja maalivahtivalintakin hakee loukaantumisten yms. vuoksi vielä uomiaan, joten Cesare Prandelli toivoo varmaan, että olisi jo pian seuraava kierros. Espanjan materiaali kestää useammat poisjäännit, mutta hohdokkuutta nekin tältä matsilta valitettavasti vievät.
Toisaalta tähän otteluun liittyy erityislatausta neljästä syystä: 1) Italialla on henkinen yliote Espanjasta, jossa Azzurri kantaa tuttavallisempaa "lempinimeä" perros, koirat, 2) Italia on pelannut viime aikoina tuloksellisesti surkeasti, joten mitä nopeammin nippu pesee kasvonsa, sitä parempi, ja 3) Italialla on tosissaan kovat piipussa La Furia Rojaa vastaan, vai mitä sanotte tästä valmistautumisesta!?, sekä 4) Torres on kuin pian irti päästettävä koira, joka odottaa maaliverkkojen venyttämistä. Kuka onkaan siis näytelmän koira?
Kiinnostavia juttuja löytyy myös taktiikkapöydältä. Vicente Del Bosque on viilipyttymäinen ja tasainen kehäraakk...kettu, joka tuntee joukkueensa inside out. Italian Prandelli puolestaan keltanokka, edelliseen verrattuna kuin pikkupoika, jonka tikkariin on tullut pari roskaa. Hän on kuitenkin arrabbiatassa keitetty entinen pelaaja, pelaajien valmentaja, joka johdatti Italian komeasti kisoihin. Prandelli saattaa koettaa kammeta Espanjan - kisojen parasta - keskikenttää ja pallonhallintataitoa viiden keskikentällä, mutta ongelmia tuottaa toistaiseksi hahmottumaton puolustuslinja. Espanja luottaa sen sijaan kärjessä vaikean kauden pelanneeseen Torresiin, joka osuu kerran-pari, minkä jälkeen tilalle hyppää yllätyksellinen Llorente. Italian kärjet, Cassano ja pelikunnoltaan kysymysmerkki, Balotelli, saattavat keskittyä maailmanmestareiden, Piquen ja Albiolin, puristuksessa lähinnä tuittuiluun. Tulosveikkaus: Espanja - Italia 3-2.
Kovat pelit
Saksa-Portugali, B-lohko, 9.6. iltapeli
- Saksa hakee odotuksia täynnä oleville kisoilleen arvolleen sopivaa starttia - ja samalla kolmatta voittoa putkeen Portugalista arvokisakohtaamisissa. Portugalihan on yhtä kuin C. Ronaldo, ja Saksa pelaa niin hienosti ja viihdyttävästi, mutta tehokkaasti.
- Voidaanko todella unohtaa Portugalin Pepe-Alves topparipari, Moutinhon oivaltavat peippailut, Veloson vedot ja leveä hyökkäysmateriaali? Ja luottaa Schweinsteigerin johtajuuteen muutenkin nuoressa Die Mannschaftissa, Gomezin viimeistelyyn, että Paulo Benton yöpöydältä ei löytyisi Saksan pelikirjaa? No jos Löwiltä kysytään, niin vastaus on sex, drugs and rock 'n' roll.
- Saksa voi kaatua siihen, että he aliarvioivat Selecçãon kokonaisuutena - Portugali puolestaan siihen, että heidän joukkuehenkensä ja itseluottamuksensa ei yllä "Mersun" tasolle.
- Seuraa heitä/näitä: 1) Schürrlen "wanna-be-Robbenit", leikkaus keskelle ja BOMBEEER, 2) monennellako minuutilla Ronaldo levittää kätensä, kun tarjoilu (tai tuomari) ei pelaa, ja 3) toimiiko Müllerin ja Podolskin laituripeli yhtä komeasti kuin kaksi vuotta sitten.
- Tulosveikkaus: Saksa - Portugali 2-0.
- Kokeneen Trapattonin luotsaama kokematon Irlanti kohtaa aina yllätysvalmiin Kroatian, joka tosin on kärsinyt muutaman avainpelaajan poisjäännistä. Tässä ottelussa ratkeaa paljon, jopa se, kumpi näistä taistelee toden teolla Italiaa vastaan lohkon kakkossijasta Espanjan vanavedessä.
- Irlannissa on jotakin vaarallista. Onko se huippuveskari Given, paikan tullen "kiittävä" Keane kärjessä vai kokonaisuutena yhteisen asian äärelle kokoontunut yhtenäinen joukkue - en tiedä, mutta jokin. Kroatialle erikoistilanteet sekä Srnan, Corlukan ja Modricin syöttötaito ja Eduardon kliinisyys tuovat puolestaan etua.
- Seuraa heitä/näitä: 1) Onko Modricista kannattelemaan joukkuettaan? 2) Vieläkö il Trapilla on tatsi tallella? 3) Pysyykö 22 pelaajan miehitys loppuun asti - niin yli-innokkaat irlantilaiset kuin arvaamattomat balkanilaiset?
- Tulosveikkaus: Irlanti - Kroatia: 1-2.
- Ranskalla on yli 20 ottelun tappioton putki ja Englannilla ... niin, kaiken piti taaaaaas olla niiiiiiin kunnossa, mutta sitten Capello vaihtui Hodgsoniin ja lopulta iskivät loukkantumiset. Blancin johdolla Ranska on saanut keskittyä rauhassa ja maltilla sinänsä poikkeukselliseen altavastaajan asemaan ja rakentaa itseluottamustaan. Ranska ei pelkää ketään.
- Gallian kukon laulua johdattavat ketterä Lloris maalin suulla, potentiaalinen, erityisesti nopeaan suunnan muutospeliin kykenevä keskikenttä Riberyn, Valbuenan ja Nasrin johdolla, sekä Hollannin ja Espanjan jälkeen ehkä pelottavin hyökkäys Menez - Benzema. Ehkä alakerran Evralta ja Mexesiltä - Glichystä puhumattakaan - voidaan odottaa muutamaa mokaa näissä kisoissa, mutta niiden merkittävyys riippuu tilanteesta.
- Englannin pari ekaa matsia menevät Rooneytä odotellessa, ja täytyy vain toivoa, että hänen palatessaan panokset eivät ole menneet, nyt kun Defoellakin on hieman muuta mietittävää. Gerrardin suunnattomat arvokisapaineet saavat jatkoa ja Terryltä vaaditaan taas käsittämätöntä venymistä. Vaan voisiko Englanti sittenkin ylittää itsensä? Äh, en jaksa uskoa, vaikka tuo Hodgson on kyllä hihojen käärijä tyyppiä...
- Tulosveikkaus: Ranska - Englanti 2-1.
Muut matsit
Puola-Kreikka, A-lohko 8.6. kisojen avausottelu
Isäntämaa Puola avaa kahdeksan vuoden takaista yllätysmestaria vastaan. Kreikka osaa pilata voitokkaita avauksia, ja itseluottamus on huikeiden karsintojen myötä kova. Wolski ja Lewandowski ovat toista mieltä. Tulosveikkaus: 3-2.
Venäjä-Tshekki, A-lohko 8.6. iltapeli
Kisojen potentiaalisin mustahevonen mittaa maalinteko-ongelmien kanssa painivan Tshekin - vai mitä kertoo se, että puolustaja Kadlec on rankkarimaaleillaan kauden paras maalintekijä. Venäjän selkeästä pelitavasta ja ratkaisijarintamasta riittää muille jaettavaksi. Ja Akinfejev ei ole ohitettavissa tällä kertaa, 14 ottelun tappioton putki saa jatkoa. Tulosveikkaus: 3-0.
Ukraina-Ruotsi, D-lohko 11.6. iltapeli
Toinen isäntämaa avaa kisaurakkansa Kiovassa 60.000 katsojan patsastellessa Olympiastadionin lehtereillä...mutta...isäntämaa ei avaa maalitiliään, vaan Zlatan johdattaa hurrit 0-1 voittoon.
~ FCC toimitus ~
9 kommenttia:
Ei tullu uni silmään, niin kävin lukeamassa tämän loppuun. Asiantuntevaa tekstiä, mutta odotat kyllä ihmeen paljon maaleja. Varsinkin ensimmäiset pelit voivat olla hyvinkin vähämaalisia.
kiitos viestistäsi. olisihan se hienoa, jos näistä tulisi maalirikkaat em-kisat. :) osassa otteluita tuntuisi olevan sellainen asetelma ja kokoonpanohuoliakin on monella, joten se voi näkyä myös tulostaululla.
katsotaan!
- fcc / m -
Hyvä pointti, avauskierrokset ovat usein olleet vähämaalisia. Esimerkiksi viime EM-kisoissa avauskierroksella tehtiin yhteensä 16 maalia, joista 5 syntyi Espanja-Venäjä-pelissä (4-1). Siis keskimäärin avauskierroksella tehtiin vain 2 maalia per peli. MM-kisojen 2010 avauskierroksella tehtiin keskimäärin 3,1 maalia per peli.
Oliko juttu niin pitkä, että piti lukea osissa? :)
Avauspäivä on takana, ja Pol-Gre ja Rus-Cze tarjosivat värikkäitä hetkiä eilen illalla.
Puolalle oli tarjolla ottelussaan enemmänkin, mutta tapahtui seuraavaa:
* Puola aloitti hyvällä rytmillä, vauhdikkaalla tempolla ja ennen kaikkea iloisella ilmeellä. Kreikka oli 1. pa:n umpisurkea. Tuomaripelistä voidaan olla montaa mieltä, mutta keskittyminen oli valmentaja Santosin poissaolevaa habitusta myöten vajavaista. 1-0 oli komean sommitelman tulosta, eikä suinkaan ainoa vastaavanlainen trademark-hyökkäys isänniltä.
* Sitten tapahtui niin, että Puola odotteli kuuta taivaalta - ilmaiseksi, mutta Santos keitti kreikkalaiskahvit kopissa, soitti Kuuselan Maralle ja heitti Salpingidisin härnäämään Puolan pelinrakentelua. Tuloksena: riistoja, painetta, loppuun asti pelaamista ja vauhtia - sekä 1-1 tasoitus - ja vieläpä hankittu rankkari. Ja Man of the Match oli Lewa??!!
* Mitä teki Puolan koutsi? Ei mitään. Ei vaihtoja, ei käänteitä ja keikauksia. Ei mitään. Puolan otteissa näkyi se, että kilpailupelejä, joissa on panosta ja painetta, ei ole tilillä vuoteen. Nyt odoteltiin ja odoteltiin...kaksinkamppailupelaaminen oli osastoa "tissiposki", ja lopulta meinasi käydä khy-lhy-mät, kun nuori veskari rikkoi holtittomalla ulostulollaan Salpingidista, sai punaisen ja Karagounis sai elämänsä rankkupaikan. No sitten hän kuitenkin päätti laittaa faksilla vetokohteen, ja tuore, ulottuva veskari aavisti oikein (ja veto tuli liian keskelle). Olihan mahdollisuus!
* Puolan nuorta, iloista ja innokasta peli-ilmettä pitää höystää Pasi Rautiaismaisella palolla, työntekomoraalilla ja Reinin sanoin antaa "sukkaan" vastustajille. Virkamiesfutis ei kanna tästä lohkosta muuten jatkoon, ja jos Kreikalta vei 45' pelityylin lukemiseen, kuinka "Bigos-kioskilla" ollaankaan Venäjää vastaan. Koutsi: herätys, siellä on kisat menossa!
Venäjä oli odotetun kova, taitava - ja ennen kaikkea pelinopea! Oli kyse sitten siitä, että pelaajat tuntevat toisensa tai siitä, että heidän pelikäsityksensä hyökkäysalueella toimii salamana ja kettumaisella viekkaudella - mutta Karhu antoi myrskyvaroituksen. Näyttää siltä, että heidän pääottelunsa on puolivälierissä Hollantia tai Saksaa vastaan. No, pelataan ensin tiistain hienonhieno matsi Puolaa vastaan ensin, ja haukataan Kreikasta palanen loppuviikosta ensin. Tässä muutama seikka eilisillan matsista:
* Venäjä aloitti hieman unisesti, ja Tsekki käytti saamansa tilan hienosti hyväkseen. Pallovarmat Plasil, Pilar, Jiracek ja Rosicky olivat aktiivisina. Rosickyn tulee tosin nostaa tasoaan vielä ja Baros, missä on Milan Baros? Lafata avaukseen, maalintekijä jumalan armosta. Kokonaisuutena Tsekin tulee nopeuttaa syöttöpeliään viimeisellä neljänneksellä, tai nostaa laitapakit avuksi?
* Venäjä heräsi sitten, ja aina kun Zyryanov tai Shirokov riisti pallon, se pelattiin nopeasti hyvin palloa pitäville Kerzhakoville, Dzagoeville tai Arshavinille. Sitten pari vastustajaa itseen, syöttö väliin, johon juoksee toinen, tai kolmas aalto. Arshavinin syöttö Shirokovin maaliin oli huikaiseva. Hän näki sellaista, mitä muut (pl. Roman itse) eivät. Kerzhakov ei jotenkin sliipatulla ja itsekkäällä tatsillaan sovi kuvioon, Pavlyuchenko sen sijaan sopii. Hänelle taasen tatuoinnit eivät sovi, liian kiltin oloinen poikanen. :) Dzagoiev pelaa itsensä näillä otteillaan alkulohkon all starsiin.
* Cechin tulee nostaa tasoaan eilisestä. Toki voidaan ajatella, että pitää olla Cech, että saa edes hipsut tai kynnet mukaan venäläisvetoihin - mutta koska on Cech, pitäisi jokin ottaa kiinnikin. Kaikki kunnia Venäläisten kovalle viimeistelyprosentille, mutta ei kaikki voi mennä sentin-parin päästä käsiä maaliin. Pelisilmä petti lisäksi avausmaalissa paitsi puolustajalla myös kypärämiehellämme.
* Venäjä pelaa kaiken lisäksi monipuolisesti, he pystyvät pallonhallintaan (esim. Italiaa vastaan, 2. pa:lla eilen) tai kenties nopeimpaan suunnanmuutospeliin. Kurinalaisuus on ihailtavaa. Advocaat on tehnyt hyvää työtä. Niin, ehkä venäläisten valmentajalla pitää olla vähän kenraalin vikaa...
t.
FCC / m
Kiitokset kattavasta koonnista. Itselläni jäi vielä ainakin eka pelipäivä väliin, ja tuli nähtyä vain kooste. t. Jukka H
noniin, hyvä kuulla, että tästä oli apua. tervetuloa "kartalle". :)
Kuolemanlohko alkoi tiukkana, kuten sen arvolle sopii. Hollanti ja Saksa eivät olleet valmiita vielä näyttämään kaikille mestaripotentiaaliaan. Ovatko sitä myöhemmin, kenties keskinäisessä - we'll see about that.
van Marwijkiin kohdistuu kummeksuvia katseita, kun tuollaista nippua taitoa, vauhtia, pelikäsitystä ja yllätyksellisyyttä ei saada toimimaan... Intohimo, palo ja päättäväisyys puuttuivat. vaikka FCC-toimituksessa (no kukakohan? ;)) odoteltiin Oranjesta vihdoin JOUKKUETTA, ei siitä ollut merkkejä. Verrataanpa vaikka Venäjään, Kreikkaan tai Portugaliin. Ne ovat tiiviitä yhteisöjä, not just a bunch of divas. Olsen on lohkon jäätävin ja analyyttisin koutsi, joka pystyy mukauttamaan joukkueensa - ja huom. rajallisen materiaalinsa - minkä tahansa vastustajan mukaan. Tanskan heikkous on Bendtner, joka jatkanee free agentina myös kisojen jälkeen. Agger-Kjaer oli vakuuttava, mutta portugalilaisyksilöt haastavat heidät yksilöinä eri tavalla kuin Oranje-starat. Saksiharhautukset saattavat alkaa ärsyttämään... ;)
Saksa oli yllätyksetön - hajuton, väritön ja mauton. EW Lehtolakin, aivan oikeutetusti, odotti parempaa, mutta Löw luotti kaksi vuotta sitten pelanneeseen nippuun, paria poikkeusta lukuunottamatta, ja tuloksena oli avoin kirja. Niin, Benton yöpöydällä taitaa toden totta olla Löwin pelikirja. Pelikirja on olemassa, niin kiskoilla valkopaidat menivät, ja niin selvästi Portugali oli opetellut vastustajansa pelitavan.
Kun ennakoidaan keskiviikon NED-GER kohtaamista, joka on kuuden pisteen ottelu, jota NED ei saa hävitä, voidaan ajatella, että Saksalle tulee vaikeuksia. Hollannin pelinopeus 16 rajan tuntumassa on nopeampaa kuin Portugalilla, ja Sneijder on taitavampi pelintekijä kuin Rolle tai Moutinho yhteensä, Nani on köykäisempi kuin Robben ja niin edelleen. Saksan on petrattava keskialueen puolustamistaan, jos mielii rajoittaa Hollannin mahkuja. Bommel vie keskikentän herruuden Özililtä, etenkin jos Basti haahuilee keskittävän laiturin paikalla. Ei ole tavatonta, että neljä joukkuetta on tasapisteissä, kaikilla kolme, kahden kierroksen jälkeen. Kuoleman lohkon arvolle sopien! :)
Vai oliko Saksa sittenkin vain älykäs, luotti omaan tapaansa, jauhoi ja malttoi mielensä, ja ennen kaikkea, säästi energiaa? Ja teki sen, mitä tarvittiin - turnauspelaamisen aatelia?
FCC / M
C-lohkossa Espanja ja Italia näyttivät oman tasonsa. Espanja osoitti hyökkäysvoimansa ja syöttötaitonsa. Taisi Del Bosque ajatella, että pallon voi laittaa syöttelemälläkin maaliin, kun ei laittanut yhtään hyökkääjää avaukseen. Tuo Silvan maalisyöttö oli jo taidetta. Tosin Torresin sisääntulo toi heti uuden ulottuvuuden peliin. Hän sai heti luotua paikkoja. Saattoi myös johtua Italian puolustuksen väsähtämisestä viimeisen puolituntisen tikitakamyllyssä.
Italia puolusti todella hyvin. Barzaglin ja Crisciton puuttuminen kokoonpanosta ei heikentänyt puolustusta oleellisesti. Keskikenttämies De Rossi pelasi puolustuksen kolmen linjassa suorastaan erinomaisesti, ja Chiellinihän saa vastustajien puntit tutisemaan jo pelkällä läsnäolollaan. Ennen kaikkea kuitenkin tuo Italian paketti pysyi hyvin kasassa - kahdeksalla miehellä puolustettiin kurinalaisesti. Maggio ja Giaccherini pelasivat ns. wingereinä. He eivät saaneet hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi.
Kroatia oli selvästi Irlantia parempi ja on kyllä paha vastus lohkon suosikeille. Aika moni hyökkäys/maalipaikka lähti Srnan jalasta, eikä Modric ollut niin näkyvässä roolissa kuin ajattelin. Nyt Kroatin kärjessä oli kaksi hujoppia, Mandzukic ja Jelavic, joten ei heidän välttämättä kannatakaan yrittää mitään Espanjan pelityyliä. Jatkossa Kroatia voi ehkä muuttaa taktiikkaansa. Paljon riippuu Eduardon vireestä.
Irlanti oli vaisu. Romuluiset, rugbypelaajilta näyttävät irkut a´la Cox ja Walters eivät saaneet palloa Keanelle ja Doylelle. Espanjan ja Irlannin pelissä on odotettavissa rumat lukemat.
Päätöspelit D-lohkosta klousasivat Matchday 1:n. FRA-ENG ottelu jäi mieleen lähinnä tylsyydellään, Nasrin nousukunnolla ja Englanti-ei-ollutkaan-niin-huono -opeilla. Ranska oli aktiivisempi osapuoli, mutta pelasi kuin Blancin tikkari rattaissa tai jopa käsijarru päällä. Liekö syynä painava kasvojenpesuvaatimus, Hodgsonin oveluus tai muuten vain käynnistysköhimiset.
Englanti osoitti olevansa vikkelä ja taisteleva, mutta ei kovinkaan luova joukkue. Nuoret starbat, kuten O-C, Young ja Welbeck, eivät olleet riittävän rohkeita, mutta mitä voikaan odottaa tällaisella areenalla heeboilta, jotka pelaavat seurajoukkueissaan numeroilla 15-19 ja ovat iältään vain rahtusen enemmän.
Asemasota kuvannee tuota ottelua parhaiten, mutta merkille pantavaa on se, että Rooneyn paluulla saattaa kuin saattaakin olla merkitystä, jos Englanti ei nyt aivan torpedoi omia jatkomahdollisuuksiaan Ruotsia vastaan. Ukraina sen sijaan on kova kanto kaskessa Ranskalle, joka päässee piinasta vasta kongin kumahtaessa. Molempien pitää parantaa.
Parantaa pitää myös Ruotsin, joka on perjantaina vaa'an kielellä. Vain voitto Three Lionsista antaa tilaa hengittää. Ukraina otti nimittäin Kovbasa-makkaran mittaisen etulyöntiaseman hurreihin käyttämällä heidän virheensä tehokkaasti hyödykseen. Kukapa muu siellä hääri kuin vahvasti periksiantamattomuudellaan ja yllättävyydellään taannoista seurakaveriaan, Pippo Inzaghia, muistuttanut Sheva. Kaksi häkkiä - ja suut suppuun. Ranska tietysti toivoo, että 35-vuotias ukrainalaiskulttihahmo ei näytä ranskalaiskärki Benzemalle kaapin paikkaa. Zlataniin on edelleen luottaminen sinikeltaisilla, mistä merkkinä Ruotsin maali, vaikka Erik Hamren saattaakin taittaa häneltä yhden hiuksen, kun oli hieman huolimaton vartiointipelissään eilen: "Men du, Zlaa-tann!". Ruotsi sai lehdistöltään täystyrmäyksen, minkä taustalla oli lähinnä Hamrenin pelaajarosteriin nähden epärealistinen pelitapa. Lisäksi häneltä saattoi unohtua sellainen "pikkujuttu", että Ukraina pelaa kotonaan, haluaa yleisön muistavan heidän maastaan väkevän kotijoukkueen eikä esimerkiksi sen kitkerää politiikkaa, moni runkopelaajista on vikoissa kisoissaan ja Tymoschuk-Sheva-Gusev-Nazarenko ja muutama muu pesevät Svantet ja Björnit mennen tullen ja palatessa, jos Ruotsi antaa siimaa.
D-lohkossa on tiukkaa...
FCC / m
Lähetä kommentti