sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kohti semejä

Tiistaina 6.4. ja keskiviikkona 7.4. pelataan loppuun puolivälieräparit Mestarien liigassa. Tämän jälkeen ovat selvillä välieräparit.

CSKA Moskva - Internazionale (Kokonaistilanne 0-1)
CSKAlla on tuhannen ruplan paikka yltää ensimmäisenä venäläisjoukkueena todelliseen huipputulokseen UCL:ssä. Uefa Cupin voittamisesta (nyk. Eurooppa-liiga) on pitkä matka Mestarien liigamenestykseen, mikä on lyönyt vasten kasvoja niin CSKAlle kuin Zenitille. Mourinhon loistovireeseen saama milanolaisnippu on kuitenkin niin vahva, että moskovalaisten panos jää kiusanteon asteelle. Vierasmaaleitta jääminen saapasmaassa kostautuu, kun Milito, Eto'o ja Pandev siihen varmasti pystyvät Luzhnikin illassa. Kotijoukkue sen sijaan tuskin pystyyy edes kahteen osumaan. Tulosveikkauksena on hyvä lähteä liikkeelle 1-1:stä, varauksella 2-1 kotivoitto, millä italovieraat kuitenkin etenevät semeihin.

Barca - Arsenal (2-2) TV-ottelu (YLE TV2)
Ilman Ibraa otteluun joutuva La Blaugrana odottaa jo sormet syyhyten välieräottelua. Siinä alkulohkon Inter-kohtaamiset otetaan uusiksi ja jälleen vuoden vaihtokauppa Ibran ja Eto'o:n välillä joutuu suurennuslasin alle. Tässä on Arsenalin mahdollisuus. Kaksi maalia, joskin Emirates Stadiumilla, Barcan verkkoon on kova juttu. Wengerin kommenttien mukaan kaiken lisäksi katalaanien maalit olivat halpoja. Cescin, Arshavinin ja Gallas'n poissaolot vaativat nyt ranskalaismanagerin fakiirintaitojen venyttämistä äärimmilleen. Silti on todennäköistä, että Messiä ei nyt voida pysäyttää. 1-1 -tuloksella Barca jatkaa välieriin.

Bordeaux - Lyon (1-3)
On kohtuuttoman rajua, että mahtavan kauden sekä kotimaan että eurokentillä pelannut Blancin miehistö häviää UCL-kauden aikana yhden ottelun, mutta putoaa silti jo puolivälierissä. Etu Lyon-arvasta jää sittenkin vain kansalliselle ja Ligue 1:n promootiotasolle, kun yksi ranskalaisjengi on semeissä mukana. Se on kova juttu. Vielä kovempi juttu se on Lyonille, joka on ollut "siinä hilikula" monella kaudella, mutta kärsinyt avainpelaajien jokavuotisen menettämisen lisäksi huonosta arpaonnesta. Sarjakausi ja keskinäiset matsit huomioiden Bordeaux'n 2-0 voitto ei ole mahdottomuus, mutta Lyonin syke kantaa vastaavanlaiseen venymiseen myös Stade Chaban-Delmas'lla. Selkeästi Bordeaux'lla on ollut mielessä jo lauantain sarjakierroksella keskiviikkoillan koitos, kun keskikastin Nancy haki 1-2 vierasvoiton Bordeaux'sta. Samalla Lyonin noste kantoi hetkellisesti sarjakärkeen. Lopun alkua vai tosikäänne ranskalaisseurojen voimasuhteissa? 2-1 kotivoitto jättää girondistit nuolemaan näppejään, ja niitä nuollaan taas ainakin pari vuotta, kun monsieur Gourcuff vaihtaa maisemaa.

ManU - Bayern (1-2)
Nyt on kova paikka - sekä ManUlla että Bayernilla. Olicin voittomaali (ja sitä edeltäneet tapahtumat) käänsi kupit nurin. Siinä missä ManU joutuu toista kertaa muutaman päivän sisään "kauden tärkeimpään otteluun" ilman Rooneytä, münchenilaisten riveistä puuttuu edelleen Arjen Robben. Paitsi ottelun yllä olevaa sädekehää nämä himmentävät myös joukkueiden hyökkäyspeliä. Red Devils oli melko munaton kotiottelussaan Chelseaa vastaan. Berba valuu alas tullessaan kohtuuttomasti palloa vastaan, eikä hidasta München-puolustusta puhkovaa pystyjuoksijaa löydy. Aloittaako Macheda? Entä onko Nanista playmakeriksi? Bayern-leirissä sen sijaan Robben on pystytty paikkaamaan, kun Gomez ja etenkin Ribery ovat nostaneet profiiliaan kauden edetessä. Silti ManU, jos joku, pystyy mittatilausmaiseen 1-0 -kotivoittoon. Tästä viimekädessä Vidic-Ferdinand ja van der Sar pitävät huolen. Jos hyökkäyspelissä edes sen yhden kerran pystytään hyviin ajoituksiin ja onnistuneisiin roolituksiin, ManU menee välieriin - mutta vasta värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Välierissä kohtaavat siis:
=> Internazionale Milano - FC Barcelona
=> Olympique Lyonnais - Manchester United FC

Nimimerkillä, Barca - ManU uusintafinaalia odotellessa...


~ FCC ~

2 kommenttia:

FC Culture kirjoitti...

no niinhän siinä kävi, että 3/4 meni kohdalleen. itse asiassa, voimme tunnustaa, että kirjoitimme ensin toiseksi välieräpariksi lyon - bayern, mutta se tuli vaihdettua sitten kuitenkin manuksi...hetken pähkäilyn jälkeen. pitäisi ottaa opiksi niistä lukuisista trivila pursuit -visailukisoista, että 'always go with the 1st'. no - yhtä kaikki - kaikki tietävät, että ucl-kauden kaksi parasta jengiä kohtaavat jo välierässä, kun lyo... inter ja barca toistavat alkulohkoparinsa. no can do. barca vie, vaikka paitsi taktisen voiton tarjoaisi mielellään 'special one':lle myös zanettin pitkän urakakun päälle voisi jo pikkuhiljaa laittaa kermaa eurocup-voiton muodossa. :s

mutta otetaanpas kiinni käynnissä olevaan 'el classico':on. mitä tuossa 5' jälkeen aloin sitä katsoa (ja nyt on pelattu 35') CR (RM #9) vaikuttaa olevan erittäin pirteällä pelipäällä, ja gerry pique vähän helisee... mutta vielä tällä erää CR:n piiitkät, kovavauhtiset pallo jalassa -juoksut ovat päättyneet pariin lablaugranalaispaitamuuriin. okei, niistä joku osuu kohdalleen, mutta sitten on vielä kaljupää-valdes vastassa. katsotaan. kun CR löi päätään seinään, ja koko los blancos laittoi munansa hänen shor...koriinsa, iski m e s s i ! kukkupallo/tsippi parista kympistä vasemmalle - messi nappaa sen rinnalla (ei kädellä, vaikka hidastukset koittivat sitä kelailla) haltuun - kipitti vasemmalta oikealle hyvin suojaten - ja tsippasi ikermanin ylitse - karvanaama-veskari haroi tyhjää - vaikka sai hipsut - ja pallo pomppi viivan ylitse. 0-1!! messi oli luvalla sanoen pimennossa ennen maalia - ja koko ajan häntä ympäröi 3-4 valkopaitaa. miten niin merkattu?! todellisuudessa barca on ollut pelin päällä ja tarvittaessa pallon alla. realin pitää keksiä muutakin toisella pa:lla kuin CR:n spurtit. van der vaart voisi keskittyä muuhunkin kuin rikkomiseen. entä mitä tekee raùl - vedettäisiinkö espanjan kaikkien aikojen paras pelaaja naftaliinista vielä 2. pa:lle? pliis - 1 more time. ja se on kuitenkin hänen vika el classiconsa. nm. "onneksi realia ei valmenna rafa benitez." ;)

niin, ja peli päättyy 1-2 barcalle.

~ FCC / K ~

FC Culture kirjoitti...

juu, ei tullu ees peliä... barca piti pakan ihailtavasti kasassa (vaikka puhutaan total footballin uudesta tulemisesta), miten kurinalaista, vai hä?
real oli aseeton, vailla taktista, pelikirjamaista ideaa tai luovuuden spontaania lähdettä. kenen vika? barcan?

ja pellegrinille pitkä HAISTATUS siitä hyvästä, että teki benitezit...ilman raùlia on hyvä jossitella sitten lehdistössä. haaaist...!