tiistai 4. marraskuuta 2008

Werderin voittotili auki

Tiistai-iltana on odotettavissa laadukasta germaanifutista ja Kreikan kuohuvaa verta, kun hyvän vireen löytänyt Werder Bremen kohtaa kotonaan kovaotteisen Panathinaikosin. Joukkueet ovat aloittaneet sarjoissaan tahmeasti, mutta tähän kamppailuun lähdetään selät suorina viikonlopun vahvojen esitysten jälkeen. Kauden ensimmäistä Mestarien liigan voittoa tavoitteleva Werder päätti neljän ottelun voitottoman putkensa kaatamalla Herha BSC:n rökälemäisesti, luvuin 5-1. Panathinaikoskin nappasi lauantaina voiton Panioniosista kolmen voitottoman ottelun jälkeen.

Edelliskierroksella bremeniläiset lähtivät Ateenan hornankattilasta piste mukanaan. 2-2-tasapeliin päättyneen ottelun hahmoja olivat kaksi kertaa kotiyleisöä huudattanut Evangelos Mantzios sekä Werderille pisteen ottelun lopussa pelastanut Hugo Almeida. Thomas Schaafin joukot saivat olla pisteeseenkin tyytyväisiä, sillä Panathinaikos hallitsi kuumaveristä kamppailua. Ykkösvahti Tim Wieseä tuurannut Christian Vander joutui venymään illan aikana useampiin huippupelastuksiin.

Kovista otteista on tullut varsinainen Panathinaikosin tavaramerkki tällä kaudella. UCL:ssä joukkue on rikkonut vastustajaa eniten – peräti 62 kertaa 3 pelissä – ja Bremeniäkin vastaan brittituomari Mike Riley joutui rauhoittamaan kreikkalaisjoukkuetta viidellä keltaisella kortilla. Auusssßßßccchhh!! Arsenalista Kreikan kentille saapunut Gilberto Silva ja tulisieluinen Georgios Karagounis muodostavat keskikentällä tehokkaan taisteluparin, jonka viikaterallissa eivät lasinilkat pärjää. Pehmeämpää kosketusta palloon edustaa joukkueen tämän kauden – ja myös kahden edellisen kauden – paras maalintekijä, Dimitrios Salpigidis. Iso menetys sen sijaan on toisen taiturin, itävaltalaisen pelintekijän ja vaparispesialistin, Andreas Ivanschitzin, poissaolo. Karagounis paikkaa kyllä hyvin vapareissa, mutta pelintekijästä näyttäisi olevan uupelo.

Werderin pelin sielu on taiturimainen brassi Diego, jonka kautta bremeniläisten peli pyörii. ”Köyhän miehen Deco” on tehtaillut tämän kauden seitsemässä Bundesliigan ottelussa viisi maalia ja kolme maalisyöttöä. Vielä Diegoakin vahvemmassa vedossa on ollut Grün-Weißeniin vuosien tauon jälkeen palannut Claudio Pizarro. Perulainen osui viime kaudella Chelsean paidassa vain kahdesti maaliin, mutta tänä syksynä tahti on ollut toinen. Verkko on heilunut Bundesliigassa jo seitsemästi kahdeksassa ottelussa! Maalinteko ei jää täysin Pizarron harteille, sillä myös Markus Rosenberg ja hurjasta vasuristaan tunnettu Hugo Almeida ovat paukutelleet maaleja tasaiseen tahtiin. Veikkaamme Werderin voittotilin aukeamista tehokkaan hyökkäyskaluston ja Per Mertesackerin johtaman tiiviin puolustuksen johdolla.

Seuraa näitä:
Tulossa on värikäs kamppailu: Molemmat joukkueet lähtevät ehdottomasti hakemaan voittoa, sillä Kyproksen komeetta Anorthosis karkaa varmasti pudotuspeleihin, jos joukkueet nuhjaavat tasurin. Interin jatkopaikkahan on käytännössä varma. Ottelussa tullaan näkemään kovia taklauksia ja korkealla kohoavia kyynärpäitä. Kortit eivät jää takuulla pölyttymään tuomarin taskuun.

Pizarro vs. Mantzios: Jatkuuko Pizarron huikea vire myös Mestarien liigassa vai jatkaako Mantzios siitä, mihin Ateenan illassa jäi?

Tulosveikkaus:
Kyli: 2-1
Stefi: 3-1


Muut ottelut:
Tiistai 4.11.
CFR Cluj – Bordeaux 1-0
Roma – Chelsea 1-1
Anorthosis – Inter 1-1
Werder Bremen – Panathinaikos 2-0
Sporting Lissabon – Shakhtar Donetsk 2-1
Barcelona – Basel 4-1
Liverpool – Atletico Madrid 3-2
Marseille – PSV Eindhoven 2-0

Keskiviikko 5.11.
AaB – Villarreal 1-2
Celtic – Manchester United 1-1
Fiorentina – Bayern München 0-2
Lyon – Steaua Bukarest 3-1
Arsenal – Fenerbahce 3-0
Dynamo Kiova – Porto 2-0
BATE Borisov – Zenit 1-2
Real Madrid – Juventus 1-1

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset jälleen värikkäästä ennakosta! Taidanpa itsekin viettää illan nautiskellen makkaraa, kreikkalaista salaattia ja olutta. Niin ja tietty katsellen futista.

Enpä kommentoi joukkueita enkä tulevaa peliä millaan lailla, sillä en tiedä noiden meiningeistä hölkäsen pöläystä. Tämän illan jälkeen olen jälleen entistä viisaampi.

FC Culture kirjoitti...

~Kolikoiden kääntöpuolia~

Okei, tehdään niin. Matkustetaan vain tiistaina 4.11. iltajunalla Hgistä takaisin Rovaniemelle. TV:ssä on silloin toki tuo Mestarien liigan ottelu, mutta siinä ovat vastakkain "vain" Werder Bremen ja Panathinaikos.
Näin ajattelin vielä joitakin viikkoja aiemmin, kun varasin junalippuja. Enää en.

Mantziosin 0-1 ja varsinkin Karagounisin 0-2 laaki olisivat olleet näkemisen arvoisia. Milloin VR:n juniin tulee hytti-tv:t? Tai edes UCL-radio? No onneksi kännykkäni GPRS tarjosi apua pahimpiin "futisnikkiksiin".

Täytyy toki kiittää paria ystävääni, jotka pitivät minut ajantasalla ottelun tapahtumista. Viestiä pukkasi vuoron perään, eikä niissä unohdettu pientä asianmukaista vinoilua, kuten "No et paljosta paitsi jää...tai no ihan komian ylänurkan tempas Karagounis" ja "No no? Mikä Bluesilla? Rooma vie kuin Mantzios Peetua." Oikein osuvaa. Lohtua toi toki se, että Marseille niittasi hollantilaiset algerialaiskortteleiden ojiin, ja Atlético oli lähellä voittoa Englannissa...vaan yllättäen reds sai pilen lisäajanlisäajanlisäajalla. Mutta mitäköhän kumppanini hytissä mahtoi ajatella, kun viestiä tuli, minkä ehti, viimeinen vielä lähempänä puolikahtatoista? Tai naapurihytin asukit? Nooh, UCL = UCL.

Täytyypäs alkaa kelailla Maalivideoita. Ja ryhtyä töihin!

FCC / K