maanantai 24. marraskuuta 2008

Nuoret, lahjakkaat ja ailahtelevat

Mestarien liigan alkulohkojen 5. kierroksella YLE:n tv-ottelussa asettuvat vastakkain taitavia nuoria pelaajia vilisevät Arsenal ja Dynamo Kyiv, jotka kuitenkin sortuvat aika ajoin ailahteleviin otteisiin. Mitä lieneekään luvassa nyt, kun Arsenal voi pestä kasvojaan varmistamalla jatkopaikkansa kiovalaisten kustannuksella ja Dynamo on puolestaan pakkovoiton edessä?

Molemmilla on alla tappio viime viikonlopulta kotimaan liigasta, kun Arsenal romahti Manchesterin kakkosseuralle, ja Kiova taipui maalilla Shakhtarille. Wengerin Arsulle häviö oli jo kauden viides, eikä viidestä viimeisestä liigapelistä ole saaliina kuin yksi voitto, joskin ManU:sta. Dynamo johtaa Ukrainan liigaa, ja edellisen kierroksen häviö oli – jos ukrainalaiskirjeenvaihtajaamme uskomme – tuomarin syytä ja muutenkin vain "työtapaturma". Mestarien liigassa Arsenal sen sijaan on Kiovan tasurin jälkeen pyyhkinyt nurmen niin Porton kuin Fenerbahcenkin toimesta. Dynamon komea Portugalin vierailu tuli mitätöidyksi Porton kuitattua 1–2-voiton Kiovassa edellisellä kierroksella.

Tiistaina energisen taitofutiksen ja voimakkaan prässin juhlaa himmentävät harmittavasti lukuisat loukkaantumiset. Dynamolta kotiin jäävät vauhdikas Ninkovic sekä valmentajan luottomiehet, keskikenttäpelaaja Mikhalik ja puolustaja Nesmachniy. Gunnersin toipilaslistalta löytyvät niin alkukauden komeetat Nasri ja Walcott kuin paras maalintekijä Adebayor. Katseenvangitsijoita kuitenkin riittää – pelataanhan Euroopan huipulla. Viihdyttävän jalkapalloillan takaavat kotijoukkueen kapteeniksi nostettu Cesc ja arvaamaton Van Persie. Vierasjoukkueen litmasmainen "Ukrainan Panenka", Artem Milevskiy, ja yritteliäs Bangoura eivät kuitenkaan juuri kalpene. Entä mitä tarjoaa Suomen maajoukkueen parhaimmistoon ja valmentaja Yuri Seminin lempipelaajiin kuuluva Roman Eremenko?

Taisteluparit:
Cescin taituruus vs. Vukojevicin sakset
Arsenalin puolustus on ollut Valioliigassa helisemässä. Pystyvätkö Gallas ja kumppanit ennakoimaan luovan Milevskiyn kuvioita?
Kummalta tulee voittoon vaadittavat pari huipputorjuntaa: Almunialta vai Bogushilta?

Tulosveikkaus Arsenal – Dynamo Kyiv:
Stefi: 2-0
Kyli: 1-2

Muut ottelut 25.–26.11.:
Zenit v Juve 1-2
BATE v Real 0-2
Villarreal v ManU 1-1
AaB v Celtic 1-2
Bayern v Steaua 4-2
Fiorentina v Lyon 3-2
Fenerbahce v Porto 3-1
- - -
Bordeaux v Chelsea 0-2
CFR Cluj v Roma 1-2
Inter v Panathinaikos 3-0
Anorthosis v Werder 1-0
Sporting v Barca 2-2
Atlético v PSV 3-0
Liverpool v Marseille 2-1
Shakhtar v Basel 2-0

Ei kommentteja: