torstai 28. elokuuta 2008

UEFAn Mestarien liiga 2008-2009

Tervehdys arvoisat lukijamme ja jalkapallon ystävät!

Saamanne pitää! Kuten neuvoa antava kansanäänestyksemme opasti, meidän kannattaa seuraavaksi käydä keskustelua syyskuun puolivälissä käynnistyvästä Mestarien liigasta, jossa ottavat toisistaan mittaa Euroopan parhaat seurajoukkueet. Se on arvostetuin seurajalkapallokilpailu maailmassa.

Puolustava mestari on Manchester United, joka onnistui nitistämään Chelsea FC:n viime toukokuisessa, Moskovassa pelatussa loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Alkavalla kaudella mukana on useita lilliputti-ensikertalaisia kuten BATE Valko-Venäjältä, Anorthosis Kyprokselta, AaB Tanskasta ja FC Basel Sveitsistä, sekä kaksi joukkuetta Romaniasta, mutta suomalainen TamU ei onnistunut kampeamaan Slovakian mestaria, joka tosin sittemmin kompastui 3. kierroksella paluun eurokentille tekevään Juventukseen. Mielenkiintoisia tuttavuuksia La Vecchia Signoran lisäksi ovat mm. Serie A -kumppani Fiorentina, Madridin kakkosseura Atlético, EM-kultaan Espanjan valmentaneen Aragonésin Fenerbahce ja Romanian mestari CFR Cluj. Toki mukana on Euroopan kestomenestyjiä ja suurseuroja, ManU, Chelsea, FCB, Internazionale, Real Madrid, Bayern München, Liverpool, AS Roma ja Arsenal, jotka ennakkosuosikkeina kauteen luonnollisesti lähtevätkin.

Tänään torstaina 28.8.2008, kun 3. karsintakierros on pelattu ja lohkovaiheen joukkueet ovat selvillä, arvotaan alkulohkot. Arvonta tapahtuu Monacossa klo 19 Suomen aikaa. Eurooppalaisen huippujalkapalloilun startti saadaan perinteiseen tapaan UEFAn Super Cup -finaalilla, joka pelataan perjantaina 29.8. Monacossa. Samalla saadaan selville jotakin kahden UCL-joukkueen voimasuhteista, kun vastakkain ovat UEFA Cupin viime vuonna käärinyt Zenit Pietarista ja UCL-mestari Manchester United.

Intensiivistä ja kiehtovaa Mestarien liigakautta.


~FC Culture, Kyli & Stefi~

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsau,

suomalaisista kehissä ainakin Sammy Hyypiä ja varmaankin myös Roman Eremenko Kiovan Dynamon paidassa.

Harmi ettei Tottenham ole vielä päässyt näihin karkeloihin mukaan :(. Jäänyt joukkueen fanitus päälle, vaikka Teme sieltä poistuikin.

FC Culture kirjoitti...

Aivan! Saapa nähdä, saako señor Ramos Spursin purjeisiin tuulta. Joskaan tämä kausi ei ole alkanut lainkaan lupaavasti...2 x 1-2 tappiota Borolle ja Black Catsille. Ej huva ej huva. Tosin, Ramos johdattaa joukkueensa UEFA Cupissa varmaankin pitkälle, onhan hänellä kaksi kannua vyöllään Sevillasta. Cupin 1. kierroksen arvonta on perjantaina. Otteluparista voitto ja lohkovaiheeseen. Vamos.

Suomalaisista lisäksi kehissä ovat Peetu Werderissä ja Väykkä PSVssä, vaikkakin korkeintaan satunnaisesti. Ehkä Petri Pasanen enemmän. Väyrynen pelasi viime kaudella kokonaista yhden ottelun Philips-miesten edustuksessa.

Keskustelun aihetta löytyy myös siitä, miksi suomalaisjoukkuetta ei ole mukana, vaikka em. pikkujengejä pikkumaista on?!

Fcc / k

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisjoukkueille ois eteenpäinmenoa, jos pääsisivät UEFA-cupin lohkovaihetta pelaamaan. Toki mestareiden liigaan pääsy helpottuu pienten maiden kohdalta ensi kaudeksi (pienten maiden mestarit pelaavat keskenään, eivätkä voi kohdata karsinnoissa suurten maiden joukkueita, jotka karsivat keskenään), mutta suomalaisille se tulee silti olemaan vaikeaa. Puhutaan suomalaisten kohdalla mestareiden liigasta sitten, jos UEFA-cupissa joku tiimi ensin pari kautta kutakuinkin pärjäis. Nyt suosikkijoukkueeni (Inter Turun lisäksi) Fc Honka on aika lähellä lohkovaihetta. Voitto espanjalaisesta Santanderista vaatisi tosin venymistä. Voitto Vikingistä oli jo todella hieno saavutus, sillä se oli suomalaiselle seurajoukkueelle ensimmäinen voitto norjalaisesta joukkueesta yli 40-vuoteen.

Rehellisesti sanottuna UEFA-cup on kyllä tällä hetkellä ihan oikea paikka Tottenhamillekin. Sen verran hakemista on vielä lahjakkaan joukkueen peli.